Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Liderul Jobbik vine sambata in Harghita cu paza paramilitara

Sambata, 10 August 2013, ora 09:26
4040 citiri
Liderul Jobbik vine sambata in Harghita cu paza paramilitara

Presedintele partidului extremist Miscarea pentru Ungaria Jobbik, Vona Gabor, va fi prezent sambata la tabara de vara a organizatiei de tineret a partidului, eveniment care a inceput marti si continua pana duminica in localitatea Borzont, de langa Gheorgheni, in judetul Harghita.

"Pentru a sasea oara voi fi invitatul taberei de vara EMI, care pentru mine reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente ale anului. Avand in vedere ca nu demult, tot in Ardeal, premierul ungar a tinut un discurs la Baile Tusnad si a facut o serie de afirmatii, ma simt obligat sa reactionez. O sa am multe de spus. Puteti fi siguri de asta", a notat Vona pe pagina sa de Facebook.

Pentru a nu fi interzisa pe teritoriul Romaniei, tabara formatiunii extremiste se ascunde sub denumirea organizatiei Tinerilor Maghiari din Ardeal (EMI).

Finantat din bani publici

La eveniment si-au anuntat deja prezenta simpatizanti Jobbik din tara si din strainatate, dar si gruparea radicala HVIM, Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate.

Pe scena cortului "Autonomiei" vor lua cuvantul Biro Zsolt, presedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Mezei Janos, primarul din Gheorgheni, Toro Tibor, presedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Izsak Balazs, presedinte CNS, si Borboly Csaba (UDMR), presedintele Consiliului Judetean Harghita.

Evenimentul este finantat inclusiv din bani publici, Consiliul Local Joseni si CJ Harghita contribuind cu 30.000, respectiv 7.500 de lei.

Inca din prima zi, caracterul autonomist al evenimentului a iesit la iveala.

"Romanii de aici trebuie sa inteleaga ca autonomia Tinutului Secuiesc inseamna dezvoltare economica. Autonomia este si in beneficiul romanilor de aici. Regiunea autonoma va ramane in continuare un teritoriu al Romaniei", a declarat primarul orasului Gheorgheni, Mezei Janos (PCM).

El a adaugat ca, atat timp cat un act normativ nu interzice arborarea steagului secuiesc, steagurile vor ramane pe frontispiciile institutiilor publice din Harghita.

Grupare paramilitara pentru securitate

Echipa Jobbik care se va deplasa in tabara EMI va fi condusa de presedintele Vona Gabor, prim-vicepresedintele Balczo Zoltan (vicepresedinte al Parlamentului ungar), presedintele cabinetului pentru politica nationala Szavay Istvan si presedintele organizatiei de tineret Farkas Gergely.

Sambata, 10 august, de la ora 12:00, Vona va sustine o conferinta de doua ore cu tema: "Europa sau Uniunea".

Site-ul Jobbik anunta si prezenta unei grupari paramilitare. "Pentru linistea taberei va fi raspunzatoare gruparea Nemzeti Orsereg Hagyomanyorzo es Polgaror Egyesulet, afiliata la Garda Maghiara, in fruntea carora se vor afla vicepresedintele Jobbik, Gyure Csaba, si parlamentarul Jobbik, Kiss Sandor".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vona Gabor Harghita, #Jobbik extremisti Ungaria, #Jobbik Romania Harghita , #maghiari