MAE Ungaria: Nu am fost informati despre interzicerea unor cetateni maghiari in Romania

Sambata, 15 Martie 2014, ora 21:25
2360 citiri
MAE Ungaria: Nu am fost informati despre interzicerea unor cetateni maghiari in Romania

Secretarul de stat in Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt afirma ca autoritatile ungare nu au fost inca informate despre decizia privind interzicerea intrarii in Romania a unor cetateni ungari din patru formatiuni, dar vor analiza daca aceasta este in armonie cu legislatia internationala.

Secretarul de stat in Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt a declarat, sambata, la Sfantu Gheorghe, ca Guvernul Ungariei nu a fost inca informat despre decizia autoritatilor romane privind interzicerea intrarii in tara a unor cetateni ungari din patru formatiuni.

"Vom analiza, dar pana in prezent nu am primit nicio informare din partea Guvernului roman", a spus secretarul de stat in Ministerul de Externe al Ungariei.

Nemeth a precizat ca, dupa ce vor primi o informare oficiala, autoritatile ungare vor analiza daca decizia autoritatilor romane este in armonie cu legislatia europeana si cea internationala asumata de Romania.

"Subiectul analizei noastre se va directiona, in principal, (pe a stabili -n.red.) daca decizia Guvernului roman este in armonie cu angajamentele statului privind legislatia europeana si internationala", a afirmat secretarul de stat ungar.

Autoritatile romane au decis interzicerea intrarii in tara a unor cetateni ungari din patru formatiuni, inclusiv Jobbik, urmand sa fie facute demersurile necesare pentru ca acestia sa fie declarati indezirabili, anunta, vineri, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

"In urma activitatii de evaluare a riscului la adresa ordinii publice si a securitatii nationale, in conformitate cu dispozitiile legale ale legislatiei comunitare, autoritatile romane competente au luat decizia instituirii unor masuri preventive in vederea preintampinarii unor evenimente de natura a afecta ordinea publica si securitatea nationala.

Astfel, au fost instituite masura nepermiterii intrarii pe teritoriul Romaniei si s-a solicitat instantei competente declararea ca indezirabili pentru un numar de cetateni ungari, care desfasoara in tara noastra activitati cu caracter extremist in favoarea organizatiilor Noua Garda Ungara, Miscarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor si Jobbik", declara Dajbog.

Despre acestia, preciza purtatorul de cuvant al MAI, s-a stabilit "cu certitudine ca sunt implicati in activitati de natura a justifica masurile dispuse in conditiile legii".

"La acest moment, suntem intr-o procedura de informare a autoritatilor ungare, pentru a avea certitudinea ca si persoanele vizate sunt informate", spunea Monica Dajbog.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#unguri interzisi Romania, #extremisti unguri interdictie, #MAE Ungaria interdictie Romania , #maghiari