Seful extremistilor maghiari din Romania ramane dupa gratii

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 20:17
3400 citiri
Seful extremistilor maghiari din Romania ramane dupa gratii
Foto: Facebook/HVIM

Presedintele "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" Transilvania, Szocs Zoltan, ramane in arest pentru 30 de zile, in dosarul in care este acuzat ca i-a instigat pe membrii organizatiei sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat pe care sa-l detoneze la Targu Secuiesc, a decis definitiv ICCJ.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins contestatia lui Szocs Zoltan, impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti din 30 decembrie, prin care s-a dispus arestarea preventiva a presedintelui "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" Transilvania.

Seful extremistilor maghiari din Romania, dupa gratii - liderul Jobbik cere autoritatilor din Ungaria sa reactioneze

Decizia luata vineri de magistratii instantei supreme este definitiva.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) l-au retinut, pe 29 decembrie 2015, pe Szocs Zoltan pentru instigare la savarsirea de actiuni impotriva ordinii constitutionale si instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive. Anchetatorii au cerut, in 30 decembrie, Curtii de Apel Bucuresti arestarea preventiva a presedintelui "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" Transilvania, propunere admisa de instanta.

DIICOT a aratat, intr-un comunicat de presa, ca in 10 octombrie, Szocs Zoltan i-a instigat pe membrii celulei Targu Secuiesc a "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" Transilvania sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat pe care sa-l detoneze in public, la Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie.

Interceptari cu liderul extremistilor maghiari: Ar fi misto sa fie fum, sa fie o bomba buna, toata lumea ar vorbi de noi

In calitatea detinuta de presedinte al "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" (HVIM) Transilvania, la data de 10 octombrie 2015, Szocs Zoltan le-a trasat membrilor celulei Targu Secuiesc a HVIM ca "de 1 Decembrie......sa montati vreo 20 de bucati....cu un cronometru.....va inchipuiti, tocmai cand defileaza......trebuie facut in asa fel incat sa se aprinda mai multe simultan....ar fi misto sa fie fum, ar fi o bomba buna.....parca vad cum se vor arunca la pamant, n-or sa mai faca niciodata, ar fi ceva ce ar difuza si BBC-ul....toata lumea ar vorbi de noi......sa se atraga atentia asupra Tg.Secuiesc, sa se vada ca celor de aici nu le este teama.....trebuie sa facem in asa fel incat sa avem mainile curate in ziua respectiva....sa fiti plecati undeva....totul trebuie sa porneasca la statuie, acolo sa se capteze semnalul pentru toate, de acolo sa porneasca totul, acolo sa fie primul contact, cand se conecteaza cu antena....acolo unde se duc ei ar trebui sa facem......ori la Sfantu, ori in Ciuc..... trebuie sa facem o incercare......", se arata in documentele anchetatorilor.

In 13 octombrie, Szocs Zoltan a parasit Romania, revenind in tara in 20 decembrie 2015.

Seful gruparii extremiste maghiare HVIM, urmarit penal de DIICOT

Beke Istvan a declarat in fata procurorilor DIICOT ca discutiile interceptate de SRI in care se planuia confectionarea unui dispozitiv exploziv improvizat si detonarea in public, la manifestarile de Ziua Nationala organizate la Targu Secuiesc, sunt "prostii" si ca nu intentiona sa faca asa ceva, potrivit referatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Sz cs Zoltan arestat, #Sz cs Zoltan arest, #Sz cs Zoltan bomba, #Sz cs Zoltan extremisti maghiari , #maghiari