Seful gruparii extremiste maghiare HVIM, urmarit penal de DIICOT

Marti, 29 Decembrie 2015, ora 21:25
3925 citiri
Seful gruparii extremiste maghiare HVIM, urmarit penal de DIICOT
Foto: DIICOT

Szocs Zoltan, presedinte al gruparii nationalist-extremiste "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" din Transilvania (HVIM), a fost pus sub urmarire penala de procurorii DIICOT, dupa ce anchetatorii au efectuat marti patru perchezitii in judetul Covasna.

Potrivit unor surse judiciare, Szocs Zoltan a fost ridicat de procurori dintr-o locuinta din comuna Bretcu, judetul Covasna, ce apartine concubinei acestuia.

De altfel, tatal concubinei lui Szocs Zoltan este primarul comunei Bretcu. Szocs Zoltan va fi adus adus marti noapte la sediul central al DIICOT din Bucuresti pentru a fi audiat.

Perchezitii DIICOT la gruparea tanarului care voia sa detoneze o bomba de 1 Decembrie

Procurorii au extins cercetarile in dosarul in care a fost arestat extremistul Beke Istvan, fiind dispusa inceperea urmaririi penale pe numele lui Szocs Zoltan, sub aspectul savarsirii infractiunilor de instigare la savarsirea de actiuni impotriva ordinii constitutionale si la nerespectarea regimului materiilor explozive.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, suspectul Szocs Zoltan urmarea obiectivele revizionist-separatiste pe care HVIM le promoveaza in Transilvania, inclusiv prin acte de violenta indreptate impotriva cetatenilor romani si a bunurilor acestora, cum ar fi dezideratul de ingreunare/impiedicare a autoritatilor romane in actul de exercitare a puterii de stat in zona asa-zisului "Tinut Secuiesc", ca etapa a procesului ce vizeaza refacerea "Ungariei Mari".

In calitate de presedinte al HVIM Transilvania, pe 10 octombrie 2015, in cadrul unei sedinte la care au participat membrii structurilor locale ale extensiilor in Romania ale HVIM, suspectul Szocs Zoltan i-a instigat pe membrii celulei Targu Secuiesc a HVIM Transilvania sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat pe care sa-l detoneze in public, pe raza judetului Covasna, in timpul manifestatiilor prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale de 1 Decembrie.

Cu acea ocazie, Beke Istvan, membru marcant al respectivei formatiuni nationalist-extremiste, a spus: "Facem".

Beke Istvan Attila, suspect de terorism, a fost arestat pentru 30 de zile (Video)

"Promotor al sloganului "Tinutul Secuiesc nu e Romania!" si convins fiind ca, pentru atingerea obiectivelor autonomist-separatiste promovate in Transilvania de membrii gruparii Miscarea de Tineret 64 de Comitate - HVIM, 'trebuie sa se paseasca pe drumul faptelor, totul trebuie cucerit fizic, fara sange nu se poate', in calitatea detinuta de presedinte al HVIM Transilvania, la data de 10.10.2015, S.Z. le-a trasat membrilor celulei Tg. Secuiesc a HVIM sarcina de a monta dispozitive explozive improvizate", mai spun procurorii.

La data de 13 octombrie 2015, Szocs Zoltan a parasit Romania, revenind in tara la data de 20 decembrie 2015.

Mitingurile de solidaritate cu Beke Istvan Attila, arestat pentru terorism, continua

Ulterior acestui moment, Szocs Zoltan a efectuat demersuri de contactare a membrilor familiei lui Beke Istvan si a celorlalti participanti la sedinta din data de 10 octombrie 2015, in vederea adoptarii unei pozitii publice unitare cu privire la evenimentele ce au precedat momentul arestarii lui Beke Istvan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Szocs Zoltan urmarit penal DIICOT , #maghiari