Ziare.com

Vicepremierul Ungariei: Autonomia ni se cuvine, nu este o favoare a romanilor pentru maghiari

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 22:22

   

Vicepremierul Ungariei: Autonomia ni se cuvine, nu este o favoare a romanilor pentru maghiari
Vicepremierul Semjen Zsolt (KDNP) sustine ca "cel mai important mesaj al marsului secuilor de duminica este ca maghiarii nu sunt inferiori nici unei alte natiuni".

"Romania nu a respectat prevederile Tratatului de la Trianon si promisiunile declaratiei de la Alba-Iulia. Initiativa de regionalizare a Guvernului Ponta ne aduce aminte de desfiintarea Regiunii Autonome Maghiare si de redesenarea de catre Ceausescu a granitelor seculare ale judetelor secuiesti", a spus Semjen, citat de Kronika.

Marele mars al secuilor - Scandal, lesinuri si acuzatii de sabotaj

"Trebuie sa acceptam ca tacerea nu duce nicaieri. Ne-am saturat ca secuii si maghiarii din Transilvania sa fie marioneta politicii interne romanesti.

Autonomia nu este o favoare ce trebuie facuta cadou de romani catre maghiari, ci un drept al omului la autodeterminare la nivel de comunitate, deci ni se cuvine", a incheiat vicepremierul Semjen Zsolt.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4353 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
31 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Ținutul Secuiesc"- numai două cuvinte, folosite abuziv și marșav de

extremiștii și revizioniștii unguri, ca un cal troian.

I. Cu extremismul maghiar, din Ungaria, din diaspora ei, ca și cel al minorităților naționale maghiare din țările vecine in care acestea au fost colonizate-avem, ca și alți vecini, un veritabil contencios istoric. Acest primejdios extremism vine din Evul mediu, de la stabilirea migratorilor maghiari in Romania. Vinovăția cea mare, nu a fost și nu este a națiunii maghiare și a minorităților naționale maghiare din țările vecine in care au fost ele dislocate, ci această vinovăție a fost și este a unei "elite" aristocratice a lor, obsedată de spaima ancestrală a dispariției dacă nu-și vor extinde stăpanirea și dincolo de zona in care s-au stabilit inițial, sau acolo unde Regatul lor și-a colonizat maghiari pentru a maghiariza masa populației autohtone găsite la fața locului. Acest extremism de "elite" aristocrate , infiltrat și in cercuri mai largi ale poporului, a dus națiunea maghiară intr-un conflict continuu cu vecinii săi. Slab ca forță proprie și obsedat de spaima ancestrală a dispariției ca neam, extremismul maghiar, cu abilitate și perseverență specifică și-a căutat continuu pe continent un "spate" politic și militar, printre cei care la randul lor erau cointeresați să poată "mișca" un "nebun" pe "tabla de șah" a Europei in interesul propriilor expansiuni. Rand pe rand, papalitatea, imperiile "istorice" care și-au disputat dominația pe continent, mai nou extremismele fasciste ale primei jumătăți ale secolului XX și imperiul totalitar comunist, in prezent beneficiind și de ințelegerea și sprijinul unor cercuri din Uniunea Europeană, toți acești "parteneri", pe etape, au acordat și acordă "asistență" multiplă extremismului maghiar. Restrangand discuția la țara noastră, este de notorietate că extremismul maghiar, după primul război mondial și semnarea Tratatelor de pace, dar cu o agresivitate sporită după 1989, contand și pe cedările inadmisibile ale guvernările post-decembriste, a făcut din "problema secuilor" "calul de bătaie" și "calul troian" pentru lichidarea Statului nostru național și anexarea / reanexarea la o nouă "Ungarie Mare" a Ardealului și a altor teritorii din Vest și din Nord, visul ilegitim din totdeauna a extremismului și revizionismului maghiar. Pentru aceasta s-a dat ca "furaj" pentru "calul troian"- falsul istoric că așa zișii secui ar fi o populație maghiară. Or din izvoarele istorice rezultă că Regatul maghiar a adus "un mănunchi" de mercenari pe granița de răsărit a Ardealului, pe curbura internă a Carpaților, ce au fost așezați intr-o masă de romani / vlahi autohtoni, urmași direcți ai dacilor de odinioară, strămoșii noștri reali.

 

Uite ca nu veti obtine autonomia

NICIODATA.

 

Glumesti ???

Tocmai ti s-a spus in articol ca autonomia nu e o chestie pe care o oferi tu sau oricare alt roman, ci un lucru care se cuvine de drept secuilor. Ca si autonomia Transilvaniei. Incet-incet o sa va obisnuiti cu ideea. Daca nu, o sa aveti o frustrare in plus adaugata la nenumaratele frustrari nationale.

Stimate coleg de forum...

Indeobste am remarcat un ton mai moderat pe alte subiecte, se pare ca subiectul centrat pe nationalism rascoleste in dumneavoastra ceva atavice si ancestrale nelinisti, de calaret prin pusta, mancator de carne cruda fragezita sub sa!
Cum am mai spus de cateva ori pe aici, solutia pentru toata suflarea, romani si maghiari este aceea bazata pe intelegerea faptului ca exacerbarea nationalismului si sovinismului si exploatarea lui in domeniul politic este si contraproductiv,, si primejdios...Nimeni nu e in stare sa exlice, din tabara maghiara, in ce constau dezideratele maghiarimii iar explicatia pare sa fie aceea ca, in realitate nici nu exista un set clar de revendicari...
Pe de alta parte, toti politicienii, dar cu atat mai abitir cei maghiari, ar face bine sa=si mentina gura inchisa....faptul ca am accentuat pentru politicienii maghiari un asemenea sfat e determinat de faptul ca isi permit sa se pronunte in probleme ce tin de alt stat decat al lor...Nici politicienii romani nu sunt mult mai breji, si asta se vede daca ne uitam la obstinatia cu care ignora o solutie simpla la problema Har-Cov, respectiv mutarea capitalei in centrultarii, exact in zona cu pricina....asa s-ar asigura dezvoltareea economica accelerata a zonei, eliminandu-se ramanerile in urma fata de restul tariiiar afluxul de etnici roamni ar conduce lao echilbrare naturala a procentului de romani traitori in zona#

Bai Kronstadter

Iti garantez eu ca vati fierbe in suc propriu si nu veti obtine nimic. Lattrati la luna ca niste caini turbati. Fascistilor! Guvernul ungar este catalogat in UE ca fiind fascist. Niste jeguri.

h.p, nu-ti pierde timpul: Brasoveanul si stapanii

lui de la Buda sunt cacealmisti - isi inchipuie ca sperie romanii cu textele lor. Auzi dom'e merge pana acolo incat isi imagineaza "autonomia Transilvaniei"!

Sunt "de ras", vorba lui bum.

 

Da,cam asta e problema!

De ce isi permite un ins cu o asemenea functie in statul "prieten"si vecin să vorbească?Are ceva proprietăti in
Ardeal?Si ce spun mai marii din UE cand unul cu o asemenea functie,are un asemenea discurs provocator?

Kotkodoster asta are frigiderul plin...

Va dam autonomie, da stii vorba: "Ia di-n fata ca sa nu stati la rand!"

 

 

Religia in biserică sau acasă, vă rugăm

Comentariul ăsta e de aceeași calitate ca manevra cu scos difuzoarele pe fațada bisericii - aduce a disperare și lipsuri grave la capitolul bun-simț.
Sinteți credincios? Foarte bine! Dar făceți ce aveți de făcut in particular sau acolo unde e locul potrivit. Un articol de politică nu e loc de predici.
Și dacă e de ținut predici incepeți cu preoții - majoritatea au nevoie de așa ceva...

"simpaticule"

daca erati marioneta politicii romanesti, voi maghiarii nu aveati atatea drepturi. Asa ca mai usor cu declaratii de genul. Doar intr-o tara ca Romania puteti avea atatea drepturi, pt ca daca erati intr-o tara normala aveati si multe obligatii pe care le ignorati total. Iar tu mai usor cu facutul unor asemenea declaratii.

 

Ria Ria Mongolia

Va dam automie doar pe Insula Serpilor!!!

 

Materialul Clientului

"Romania nu respecta semnatura de la Trianon". Sa nu redeschidem dosarul si sa descoperim ca granita de Vest este ...mai la Vest cu 20 Km. Nu cunosc vre-un loc de parlamentar dat unui grup etnic minoritar in Ungaria. Se fac de ras in fata noastra. Sunt 1800 de armeni, mai putin de 4000 de italieni sau 5000 de evrei la noi si toti primesc automat loc in parlamentul nostru. Sa-si ia notite!

 

L-a luat gura pe dinainte!.

Acest vicepremier al Ungariei spune ca "autonomia NI-SE cuvine!!!.
Poate sa sa se cuvina Maghiarilor si Secuilor din Transilvania.In niciun fel nu "NI-SE" cuvine celor din Ungaria.
El ar vrea.

 
 

Corect!

Acest"NI-SE",divulgă sursa marsurilor secuiesti!

Autonomia nu este o favoare...ci un drept al omului...

...la autodeterminare la nivel de comunitate!
Da, nu e rau zis, dar aici e cam cum e cu democratia, unele popoare sunt apte pentru ea, altele nu!
Secuii-ungurii astia (sau ce or fi) NU sunt apti pentru autonomie, fiindca pentru ei acesat drept inseamna sa-i lipseasca pe romanii de alaturi de drepturi.
Personal le-as dasi maine autonomia, daca ar exista garantia ca o sa respecte drepturile romanilor impreuna cu care vietuiesc. Toata istoria lor insa spune exact contrariul.

 

alo,prieteni,ungurilor,

vi s-ar cuveni si un pic de bun simt!nu credeti?de-a lungul istoriei nu ati fost in stare de nimic!!

 

CONTINUARE.

Ideea ASTA a scos din Ruralitatea CVASI_TOTALA in care era Poporul ROMAN,

Urmare a Ințeleptei Conduceri a Boierilor,

- Prea_MULTI Indivizi Patibulari si MEDII la Bibilika
- a PROSTIT intru o Invățare de Papagal SI Zmeckerie la Examene

SI Indivizi DOTAȚI, dar INVĂȚAȚI sa invețe GREȘIT ...
ĂȘTIA sunt Zmeckerii Descurcăreți de AZI.

Mandri de Descurcareala LOR, NU VAD CE ii așteaptă.

IAR sunt AGITAȚI de catre Zmecker_s EXTERNI,

The GU_GU_s pe Baza de Sărăcie CRONICA, pen'ca altceva EI NU pot produce ...

TOATE Partidele EXTREM_iste de Tip JOBBIK sunt infiltrate de Zmeckers si FOLOSITE.

AICI se PARE ca Ai_Nostri ca Brazii au facut o Miscare Desteapta,

RETRAGAND Partiduu' ROMANIA MARE ... :)):)):))
Mai FAC si BUNE.
Intre Doua HOTII ... :)):))

 

Iti DEDEI Chirie, CINCI pe CINCI ...

...pen'ca Io ASA dau, fie NIMIC, fie CINCI pe CINCI,

TREBUIE sa postez la tine, pen'ca ZIARE.KRONKY.com

ARE Grija MARE de Paduckii KRONKI_eni de SUB_Peruca Putreda,
FURATA de la Muzeuu' Brucken_Thal ...

NU ii dau Buton, pen'ca STIU ca Acolosha vine Gabieruu' si SE sesizeaza ... :)):)) din Varfuu' Catargului cu GABIA in care sta si VEDE Totuu', To'arasi ... DREEEEPT in Peruca lu' KRONKY,

ca sa o mai re-vigoreze nutrițional vitaminic enzimatic si mineral, pen'ca ASTIA, Kronkies, KRONKY_Hood NU stiu NIMIC, decat sa șparlească ... :)):))

TOT CE VAD ... ))

Si Paduckii LOR mor de foame …

Ca ASA se scremea un Scriitor Ungur,
d'ALA CCARE dupa Mersuu' Trenurilor SI ca Dumnezeu este mongol,

NU au mai citit decat pe Sulzer și Roessler, da' ASTA
DUPĂ Cafteala lu' HOREA, care i-a SPERIAT pe Asiatici :

"Primuu' UNGUR CCARE a intrat in Ardeal l-a LUAT in Stapanire, doar rotindu-si Privirea" ... :)):)):)) De Vultur ... GOLAS, ca Aia din Africa,

CCARE așteaptă sa se SATURE Leii si HIENELE si apoi vin de se incaieră pe Oase si Piei ... Apropo, KRONKY ... :)):))

TU CUM ai sparlit Peruca ?
Privind-o ?
Vrăjind Paduckii sa NU facă Gat ?

Cum i-ai vrăjit ? Pui, Pui, Pui ... :)):))
Veniți la MINE sa va DAU Sange Nobil, de MONGOL ...

Ma rog, la Matale FIERBE in Creier o MIXTURA de Sange, cu ADN_s Diverși ... NUMAI la Alde Matale,
Indivizi de o Etnicitate COMPLICATA si incerta,
POATE exista o Morala INCERTA ...

Sa STAI in Romania si sa scoti pe Gaura Gurii ASEMENEA Nasarambe ... :)):))
EXACT CE sustineau si Bolsevicii TIMPURII.

Romania STAT Imperialist cu mai multe Boboare
CCARE trebuie sa se autodetermine ...

EXACT CE le-au BAGAT in Statuu' PCR, IMEDIAT ce l-au format la Moscova, IMEDIAT ce au schimbat Conducerea cu ETNICI Straini (LIPHTACK_s ... :)):))

de le-a dat Motivatiuni BOIERILOR sa il INTERZICA ...

NU am scris Io cum_CCA Kronky ese Kominternist ?
Am scris ! Ie-te ca ESTE ...

Da' UNII se MIRA ca ACUU' este, Chipurile Pro_OCCIDENT ...

NU ! Alde KRONKIES au fost MEREU Anti_OCCIDENT ...

Bah, Bheyii, Mheii KRONKY ... :)):))

STII CE am sa iti FAC ?

NU ! NU te speria ... :)):))

NU am ... Intentiuni .... :)):)) ACOLOSHA este "CCARE_Este" Locuu' Rezervat la la Restaurant, Masa Festiva, al lu' Tr2006.

Te-a lasat EL Rupatoruu' de ... INIMI, desigur ... :)):)) in Parcuu' Muzeului Americilor din Madrid cu Camesa pe Corpu-ti TREMURAND de Dor si a plecaaaat calare pe CAL,

TU ramanand DOAR with of the HORSE Consideration's VISION ... :)):))

DA' se va intoarce la Sanu-ti Fraged de Ginecomastiean ... :)):))

 
 

 
 

 

Ungurii sunt straini in Romania!

Pre limba lor asta se numeste "bozgori". De aceea termenul nu le place, desi nu contine nimic jignitor.
Pretentii sa aiba in Ungaria lor, nu la noi.
Ii invit pe toti bozgorii sa plece la ei acasa in Ungaria, asa cum au venit: doar cu hainele de pe ei.

 

NICI Acolo NU sunt ACASA ...

Acolo erau Pastores Romanorum ... :)):))
IATA o Idee PLINA de Eventualitati ... :)):))

Vicepremierului Ungariei

Va dam autonomia, daca renuntati de bunavoie la independnta.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor