Adina Florea paraseste Sectia Speciala? Surse: S-a inscris la un concurs pentru un post in Inspectia Judiciara

Luni, 17 Februarie 2020, ora 14:37
6484 citiri
Adina Florea paraseste Sectia Speciala? Surse: S-a inscris la un concurs pentru un post in Inspectia Judiciara

Procurorul Adina Florea (foto dreapta) din cadrul Sectiei pentru investigare a infractiunilor din Justitie s-a inscris la concursul pentru ocuparea unui post in cadrul Inspectiei Judiciare, au declarat surse din sistem pentru Ziare.com.

La sfarsitul lunii ianuarie, Inspectia Judiciara, condusa de Lucian Netejoru, a declansat un concurs in vederea ocuparii mai multor posturi. Este vorba despre 15 posturi vacante de inspectori judiciari, din care 6 posturi la Directia de inspectie pentru judecatori si 9 la Directia de inspectie pentru procurori. Concursul ar urma sa se finalizeze pe 21 mai 2020, potrivit anuntului postat pe site-ul institutiei.

Pe 8 februarie a fost ultima zi de depunere a candidaturilor, iar pe 19 februarie Inspectia Judiciara urmeaza sa anunte lista candidatilor admisi pentru concurs.

Adina Florea s-a retras pe 5 decembrie din procedura de numire la sefia Sectiei Speciale, dupa ce plenul Consiliului Superior al Magistraturii a amanat de 7 ori validarea ei in aceasta pozitie.

Anterior, Adina Florea a fost respinsa de doua ori la sefia DNA, de catre presedintele Klaus Iohannis.

Denumite "bratul armat" al fostului ministru al Justitiei, Tudorel Toader, Sectia Speciala si Inspectia Judiciara s-au remarcat in ultimii trei ani prin mai multe actiuni controversate facute in tandem, care au vizat timorarea unor magistrati sau controale la DNA.

De altfel, fostul adjunct al sefului Inspectiei Judiciare, procurorul Gheorghe Stan, a fost numit sef al Sectiei Speciale, pentru cateva luni, iar ulterior a fost desemnat judecator la CCR, la propunerea PSD.

Sectia pentru procurori din CSM anunta, luni, ca va sesiza Comisia Europeana pentru a aduce la cunostinta modul si contextul in care s-a facut citarea a doi dintre membrii sai, Nicolae Solomon si Florin Deac, martori intr-o ancheta deschisa de procurorul Adina Florea, de la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii
niculaeda
rank 5
Sokratis
rank 5
Adica tot undeva unde sa-i controleze ea pe altii