Adina Florea si-a depus candidatura la sefia Sectiei Speciale

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 30 Mai 2019, ora 14:56
7826 citiri
Adina Florea si-a depus candidatura la sefia Sectiei Speciale
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul sef adjunct al Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie, denumita si Sectia Speciala, Adina Florea, si-a depus candidatura la sefia acestei structuri. Alaturi de Adina Florea au mai candidat doi procurori: Sorin Eugen Iasinovschi si Bogdan Pirlog.

Postul a fost eliberat dupa ce fostul sef al Sectiei Speciale, Gheorghe Stan, si-a dat demisia, deoarece urmeaza sa ocupe functia de judecator la CCR, fiind propulsat aici de PSD.

Potrivit CSM, candidatura lui Bogdan Pirlog a fost respinsa, deoarece nu ar fi avut vechimea de 18 ani necesara ocuparii acestui post. Este vorba de procurorul militar care a deschis ancheta in cazul protestului din 10 august 2018.

Cel de-al treilea candidat, Sorin Eugen Iasinovschi, este deja procuror in cadrul Sectiei Speciale.

Sursa: CSM

Bogdan Pirlog propunea in proiectul sau de management sistarea imediata a activitatii Sectiei Speciale ca urmare a constituirii nelegale a acesteia, dar si anchetarea procurorilor din aceasta structura care ar fi facut abuzuri in timpul anchetelor.

Bogdan Pirlog poate formula contestatie impotriva respingerii candidaturii in termen de 24 de ore.

Anchetele Adinei Florea

In ultimile luni, Adina Florea s-a remarcat prin anchetele deschise impotriva fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, si a mai multor fosti procurori anticoruptie. Un alt caz care a adus-o in atentia mass-media a fost cel in care a deschis un dosar care viza oficiali europeni, in care il acuza pe Frans Timmermans de falsificarea raportului MCV.

Cazul ii viza si pe comisarul european pe Justitie Vera Jourova, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, dar si pe sefa reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Cristea. Dupa ce mass-media a aflat despre asta, ancheta a fost clasata.

Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a propus-o pe Adina Florea de trei ori pentru functia de procuror-sef DNA, insa presedintele Klaus Iohannis a refuzat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adina Florea DNA, #Adina Florea sectia speciala, #Adina Florea SIIJ , #magistrati