Agent imobiliar din reteaua Mandatarii, eliberat pe cautiune

Marti, 24 Iunie 2008, ora 16:32
2786 citiri
Agent imobiliar din reteaua Mandatarii, eliberat pe cautiune

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis recursul formulat de agentul imobiliar Meltiade Barea, unul dintre arestatii retelei "Mandatarii" si au dispus eliberarea acestuia pe cautiune, in schimbul sumei de 27.000 de lei.

Meltiade Barea si Nicoleta Gheorghian, arestati in dosarul "Mandatarii", au facut recurs impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 5, din 9 iunie, care respinsese cererea acestora de liberare pe cautine, magistratii stabilind suma de 27.000 de lei pentru cautiune, anunta NewsIn.

Recursul privind cererea de liberare pe cautiune a Nicoletei Gheorghian va fi luat in discutie de Tribunalul Bucuresti, pe data de 16 iulie.

Judecatoria Sectorului 5 a decis, luni, sa prelungeasca mandatul de arestare preventive pentru Nicoleta Gheorghia, Adi Baciu, functionara in Primaria Sectorului 5, Meltiade Barea si Gheorghe Maruta, toti fiind membrii ai retelei "Mandatarii".

Pe 18 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis sa-l lase in libertate pe Lucian Grecu si sa prelungeasca mandatul de arestare pentru inca 29 de zile, pentru Oltenu Carmen si Sorina Gabriela Coman, toti trei fiind arestati in dosarul "Mandatarii", privind mai multe inselaciuni imobiliare in sectorul 5 al capitalei.

In acelasi dosar, magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus, pe 2 iunie, arestarea functionarei Adi Baciu, de la Directia Taxe si Impozite din Primaria Sectorului 5, si a inca trei membri ai retelei.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, pe 26 mai, sa mentina decizia de arestare preventiva a celor patru persoane acuzate ca au inselat mai multi batrani, cu sprijinul altor 8 persoane, printre care se numara si doi functionari ai Primariei Sectorului 5. Magistratii au respins recursurile celor patru pe motiv ca sunt nefondate.

Potrivit unor surse judiciare, functionarii Primariei Sectorului 5 care lucrau la Directia de Impozite si Taxe, anchetati in acest dosar, scoteau din baza de date a institutiei informatii pe care le ofereau celorlalti zece membri ai retelei din care faceau parte, rolul lor fiind de a merge acasa la batranii nevoiasi, carora le promiteau ajutoare.

Batranii erau convinsi ca vor putea primi ajutoare doar daca le dau contractul de proprietate a casei, pentru a se putea incheia un asa-zis proces-verbal de primire a bunurilor ce urmau sa ajunga la ei. Dupa ce primeau contractele, membrii retelei vindeau apartamentele, spun sursele citate.

Din informatiile anchetatorilor, reiese ca unii dintre batrani au fost chiar sechestrati in propriile case, pana cand tranzactiile luau sfarsit.

Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Un cunoscut șef de cartel al drogurilor care ar fi plănuit să o ucidă pe moștenitoarea tronului olandez și pe premierul Mark Rutte a scăpat de închisoare din cauza unei confuzii judiciare...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#eliberare, #Mandatarii, #cautiune, #agent imobiliar, #Meltiade Barea , #magistrati