Mesajul noii sefe a Inaltei Curti catre Lia Savonea: Va asigur de o colaborare predictibila, pentru ca este bine sa stim asta

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 17 Septembrie 2019, ora 14:21
12315 citiri
Mesajul noii sefe a Inaltei Curti catre Lia Savonea: Va asigur de o colaborare predictibila, pentru ca este bine sa stim asta
Foto: Arhiva Ziare.com

Noua sefa a Inaltei Curti, judecatorul Corina Corbu, a participat astazi la prima sedinta a Sectiei pentru judecatori din CSM si a avut un schimb cordial de amabilitati cu sefa Consiliului, Lia Savonea.

Corina Corbu a preluat acest post pe 15 septembrie 2019, dupa ce a expirat mandatul Cristinei Tarcea.

In acest an, fosta sefa a Inaltei Curti, Cristina Tarcea, a avut mai multe dispute verbale cu Lia Savonea, atat in cadrul sedintelor CSM, cat si in declaratii publice.

Iata un exemplu - Cristina Tarcea, despre controalele anuntate de Savonea: Pentru prima oara, un presedinte CSM ar pune in discutie decizii irevocabile

Corina Corbu a fost singurul candidat la acest post si este vazuta ca unul dintre magistratii apropiati de Lia Savonea. In plus, sefa Inaltei Curti participa, ca membru de drept, la sedintele plenului CSM si la cele ale Sectiei pentru judecatori din CSM.

Votul presedintelui Inaltei Curti este important, in contextul in care sefa CSM este contestata de mai multi magistrati pe unele subiecte mediatizate.

Savonea: Ii uram un mandat de succes

Sedinta Sectiei pentru judecatori a inceput la ora 9:30. Astazi este programat si plenul CSM, iar pe ordinea de zi se afla numirea procurorului Adina Florea la sefia SS.

Detalii aici: Adina Florea se pregateste sa fie validata azi la sefia SS. Cum se impart voturile in CSM

"O avem prezenta pe doamna presedinte a Inaltei Curti, Corina Corbu, careia ii urma bun venit si ii uram un mandat de succes," a declarat Lia Savonea, presedintele CSM, in deschiderea sedintei Sectiei pentru judecatori din cadrul CSM.

Corbu le-a dat asigurari membrilor CSM ca o sa colaboreze cu Consiliul.

"Vreau sa transmit un singur lucru. Dorinta mea de a avea cu CSM o colaborare corecta si profunda, pe toate problemele care sunt de interes general, cat si cele care vizeaza in mod direct Inalta Curte. Va asigur din partea mea de o colaborare corecta, constanta, de o colaborare predictibila, pentru ca este bine sa stim asta," a spus Corbu.

"Si noi ne dorim atat in interesul nostru, al CSM, al instantelor, cat si al societatii pe care noi o servim," a completat-o Lia Savonea.

Achitarea

In iulie 2014, Corina Corbu a fost trimisa in judecata de DNA, alaturi de alti magistrati de la instanta suprema, printre care si Gabriela Birsan, fiind acuzata de complicitate la favorizarea faptuitorului.

Ea a fost achitata definitiv in mai 2018, alaturi de toti inculpatii din dosar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Corina Corbu CSM, #Corina Corbu Inalta Curte, #Lia Savonea Corina Corbu , #magistrati