Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Sectia pentru judecatori din CSM critica declaratiile lui Klemm privind Inspectia Judiciara

Marti, 02 Octombrie 2018, ora 16:44
5865 citiri
Sectia pentru judecatori din CSM critica declaratiile lui Klemm privind Inspectia Judiciara
Foto: Facebook/ U.S. Embassy Bucharest

Sectia pentru judecatori din CSM a reactionat dupa declaratiile facute luni de ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, la deschiderea anului universitar. Diplomatul a sustinut ca recentele schimbari cumulate din Justitia romana "ameninta sa intoarca timpul la inceputul anilor 2000", o perioada marcata, in Romania, de coruptie.

"Sectia pentru judecatori, in majoritate, exprima ingrijorarea fata de afirmatiile privind activitatea Inspectiei Judiciare, institutie importanta in configuratia autoritatii judecatoresti, care se bucura de autonomie si independenta operationala, precum si fata de unele aprecieri inoportune si selective in legatura cu conduita magistratilor", se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

O astfel de abordare ar putea fi de natura a afecta increderea societatii in actul de justitie, cu precadere in magistrati si in organismele judiciare din tara noastra, a caror activitate se desfasoara exclusiv in temeiul legii, mai arata judecatorii.

"Sectia pentru judecatori reafirma, pe aceasta cale, atasamentul la valorile unei cooperari internationale loiale si subliniaza, astfel cum a procedat de fiecare data cand s-a dovedit necesar, nevoia unui mesaj public echilibrat si responsabil care sa consolideze increderea cetateanului in actul de justitie", precizeaza sursa citata.

Diplomatul a participat la ceremonia de deschidere a anului universitar, alaturi de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Michele Ramis. El a vorbit despre amendamentele la Codul Penal si Codul de Procedura Penala, despre modificarile facute la Inspectia Judiciara, dar si despre protestele "de neimaginat" in trecut ale magistratilor romani, fata de aceste schimbari.

"Pentru magistratii care nu au fost intimidati, noua legislatie judiciara ofera mai multe oportunitati pentru constrangere si pedepsire a magistratilor ce creeaza agitatie, prin intermediul unei Inspectii Judiciare mai puternice si a unui nou creat birou realizat doar pentru a pedepsi judecatori si procurori", a spus Klemm.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#CSM Klemm, #CSM hans Klemm, #CSM Inspectia SUA, #ambasador SUA Klemm , #magistrati