Cristian Jipa, judecatorul implicat in cazul Voicu, s-a pensionat

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 16:52
2774 citiri
Cristian Jipa, judecatorul implicat in cazul Voicu, s-a pensionat
Foto: Gandul

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, in sedinta de joi, de cererea de pensionare a judecatorului de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) Cristian Jipa, implicat in dosarul senatorului Catalin Voicu.

Astfel, potrivit reprezentantilor Consiliului, plenul CSM a constatat, in sedinta de joi, ca sunt indeplinite conditiile pentru ca judecatorul Jipa sa se pensioneze. Hotararea emisa de plenul Consiliului va fi inaintata catre presedintele Romaniei, care este abilitat, prin Constitutie, sa numeasca si sa elibereze din functie magistrati, prin decret.

Judecatorul de la ICCJ Cristian Jipa a cerut, din nou, plenului CSM eliberarea din functie, prin pensionare, cererea fiind discutata in sedinta de plen de joi a Consiliului.

Jipa a cerut si in luna mai pensionarea, insa, ulterior, a decis sa isi retraga cererea.

Pe de alta parte, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a decis, pe 9 iunie, sanctionarea judecatorului Cristian Jipa, cercetat in dosarul senatorului Catalin Voicu, prin reducerea cu 15% a salariului pe o luna.

Catalin Voicu, alaturi de fostul judecator de la instanta suprema, Florin Costiniu, si de oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, a fost trimis in judecata pentru mai multe fapte de coruptie, pe 21 mai. Totodata, procurorii anticoruptie au dispus, prin rechizitoriul intocmit in acel caz, disjungerea dosarului si continuarea cercetarilor cu privire la Cristian Jipa si la senatorul PSD Alexandru Mazare.

Procurorii DNA au inceput, in luna februarie, urmarirea penala pe numele judecatorului Cristian Jipa, in dosarul in care senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta, au declarat la vremea respectiva surse judiciare. Judecatorul Jipa s-a prezentat pe 17 februarie la Directia Nationala Anticoruptie, unde a luat la cunostinta invinuirea de complicitate la trafic de influenta.

Judecatorul Cristian Jipa s-a prezentat si in ianuarie la DNA, pentru a da declaratii cu privire la relatiile pe care le-ar avea cu senatorul Catalin Voicu, cercetat pentru trafic de influenta, au declarat la acel moment, pentru NewsIn, surse judiciare. Judecatorul ar fi raspuns intrebarilor puse de procurori in legatura cu dosarul in care este cercetat senatorul Voicu.

Florin Costiniu, fostul presedinte al Sectiei Civile a ICCJ, celalalt magistrat de la instanta suprema cercetat de procurori in legatura cu dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu, a fost suspendat din magistratura, prin decizia CSM, dupa ce procurorii anticoruptie au pus in miscare actiunea penala pe numele sau, la inceputul lunii aprilie, magistratul fiind chiar arestat, pentru trei zile, alaturi de oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

Costiniu a cerut si el plenului CSM pensionarea, solicitare de care plenul Consiliului a luat act pe 22 aprilie. La inceputul lunii septembrie, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de pensionare a acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#cazul Voicu Cristian Jipa, #Cristian Jipa pensionat , #magistrati