Ziare.com

Curtea de Justitie a UE a decis sa judece cu prioritate sesizarile magistratilor romani privind Legile Justitiei

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 05 Aprilie 2019, ora 13:36

   

Curtea de Justitie a UE a decis sa judece cu prioritate sesizarile magistratilor romani privind Legile Justitiei
Presedintele Curtii de Justitie a UE a decis ca primele trei sesizari trimise de instantele din Romania sa fie conexate si sa fie judecate cu prioritate, au declarat surse din magistratura pentru Ziare.com.

Este vorba de solicitarile transmise de Tribunalul Olt, Curtea de Apel Pitesti si Curtea de Apel Bucuresti, care au sesizat CJUE cu privire la mai multe modificari legislative aduse Legilor Justitiei de coalitia PSD-ALDE.

Intrebarile trimise instantei europene privesc rolul recomandarilor MCV in Romania, ordonantele prin care au fost numiti sefii Inspectiei Judiciare si prevederile privind infiintarea si functionarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie.

Solicitarile din Romania vin in contextul in care Comisia Europeana a criticat dur modificarile legislative in cazul Legilor Justitiei si Codurilor Penale si a cerut suspendarea aplicarii acestora.

In total, instantele din Romania au trimis cinci sesizari la CJUE.

Citeste si: Curtea de Justitie a UE a fost sesizata din nou de o instanta din Romania, pentru a 5-a oara, privind respectarea MCV de catre Legile Justitiei si Sectia pentru anchetarea magistratilor

Informarea grefierului CJUEGrefierul CJUE a informat in aceasta saptamana instantele din Romania ca presedintele CJUE a decis conexarea cauzelor si judecarea acestora cu prioritate in baza articolului 53, alineatul (3), din Regulamentul de procedura al instantei europene, explica sursele citate.

"Tinand seama de imprejurari speciale, presedintele poate decide ca o cauza sa fie judecata cu prioritate", este articolul la care se face trimitere.

In adresa trimisa de CJUE se motiveaza ca: "Presedintele Curtii a decis sa conexeze aceste cauze pentru buna desfasurare a procedurii scrise si a celei orale, precum si in vederea pronuntarii hotararii."

"Sunt imprejurari speciale"Sursele din magistratura au explicat ca prin ceasta decizie CJUE recunoaste formal caracterul urgent al solicitarilor, dar fara a adopta procedura accelerata a judecarii, care ar fi permis parcurgerea mai rapida a unor etape.

"Curtea a considerat ca sunt imprejurari speciale", explica sursa citata.

Cand se decide conexarea cauzelorPotrivit Regulamentului CJUE, conexarea se decide atunci cand:

(1) Mai multe cauze de aceeasi natura care au acelasi obiect pot fi oricand reunite, din motive de conexitate, pentru buna desfasurare a fazei scrise sau orale a procedurii sau in vederea pronuntarii hotararii prin care se finalizeaza judecata.

(2) Conexarea este decisa de presedinte, dupa ascultarea judecatorului raportor si a avocatului general, atunci cand cauzele respective au fost deja atribuite, si, cu exceptia trimiterilor preliminare, si dupa ascultarea partilor. Presedintele poate delega Curtii atributia de a decide cu privire la aceasta chestiune.


Citeste si: De ce CJUE trebuie sa decida cu rapiditate daca Legile Justitiei PSD-ALDE incalca recomandarile MCV
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre CJUE Romania CJUE sesizare Romania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17019 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Parca i-ar interesa pe PSD-isti asa ceva...

Daca nu vine de la Moskova, nu-i important pentru ei...
Apropo. Aducerea aurului in tara are legatura cu dorinta Rusiei de a cumpara aur ? Asta ar fi interesant de stiut ca prea s-au ambalat sa il aduca in tara chiar acuma cand "fratii" rusi doresc sa cumpere...

 

Aducerea aurului este afectat ca garantie in cazul sentintei..

Asta ii intereseaza pe PSD-isti mafioti, ei stiu bine ca vor pierde CJUE, stiu ca nu este bine ce au facut, numai ca au mizat pe faptul ca scapa Dragnea si in rest nu mai conteaza, uite ca nu scapa nici Dragnea nici ei. M@E PSD

Curtea de Justitie Europeana are prioritate fata de orice curte de

justitie nationala sau curte constitutionala nationala. Aici reaspunsul roman nu poate fi decat sa EXECUTE CE I SE ORDONA sau sa IASA DIN EUROPA.

Uniune Europeana are reguli obligatorii pentru toti membrii. Toti cei 27 de membri au acceptat o pierdere de suveranitate nationala in favoarea unei unitati la scara continentului. Cine nu este de acord cu asta, nu intra in Uniunea Europeana.

Ca sa nu mai avem discutii pe tema suveranitatii, este la fel in Confederatia Helvetica, unde 3 state republica si 26 de cantoane au acceptat suveranitatea Confederatiei inaintea suveranitatii cantonale. In Statele Unite ale Americii, exista aceeasi procedura. In Republica Federala Germania la fel. In fosta Uniune Sovietica, actuala CEI, idem.

 

E simplu

CJUE poate sa suspende toate modificarile legilor justitiei facute de mafia PSD pana la pronuntarea deciziei, decizie care nu este greu de ghicit care va fi !
Mafia PSD a muncit degeaba 2 ani de zile !

Interesant

Reactia lui Dragnea : "Daea este cel mai bun ministru din istoria Romaniei !".
Cred ca dublul condamnat penal Dragnea a luat-o razna !

 

Daca se-judeca cu prioritate-mai

poate fi vorba de justitie independenta si corecta.Cine si cum determina PRIORITATEA de a fi judecat ceva,aia care sunt numiti politic pe acolo,ca nu s-au gasit inca mumele de procreat direct judecatori si procurori.De tati nici nu mai pomenim,cum ar arata un judecator procreat direct de Danilet.
Toate statele lumii sunt cu organizare POLITICA,nu exista slujbas al statului sa nu fie numit de cineva politic,care are puterea politica in stat,deci de unde vine asazisa independenta totala a judecatorilor si parchetarilor indiferent unde sunt ei.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor