Ziare.com

Decizie definitiva: Ucigasul de la Perla scapa de inchisoarea pe viata. In ce conditii poate fi eliberat

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 05 Martie 2020, ora 11:42

   

Decizie definitiva: Ucigasul de la Perla scapa de inchisoarea pe viata. In ce conditii poate fi eliberat
Curtea de Apel Bucuresti a inlocuit, joi, condamnarea pe viata in cazul lui Gheorghe Vladan, atacatorul de la coaforul Perla din Bucuresti, cu o sentinta de 25 de ani. Decizia este definitiva.

Practic, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut o decizie similara, data de Tribunalul Giurgiu. Instanta a respins ca inadmisibila contestatia facuta de Georgiana Bendre, fata casierei ucise in salonul coaforului Perla.

Inlocuirea pedepsei deschide posibilitatea ca Gheorghe Vladan sa fie eliberat conditionat. El este inchis de aproape 8 ani, din 6 martie 2012. Deoarece are 60 de ani, acesta poate fi eliberat conditionat dupa executarea unei fractii de 2/3 din pedeapsa, la care se pot adauga zilele castigate in urma muncii prestate in penitenciar si in baza legii recursului compensatoriu (de care va beneficia, chiar daca a fost abrogata).

Citeste si: Ucigasul de la coaforul Perla a scapat de inchisoarea pe viata. Cand ar putea fi eliberat

Vladan este inchis in prezent in Penitenciarul Giurgiu.

S-a aplicat legea penala mai favorabilaPotrivit motivarii Tribunalului Giurgiu, Gheorghe Vladan a beneficiat de prevederile unui articol din vechiul Cod Penal, aplicabil in cazul lui, deorece este legea penala mai favorabila.

"In cazul in care cel condamnat la pedeapsa detentiunii pe viata a implinit varsta de 60 de ani in timpul executarii pedepsei, detentiunea pe viata se inlocuieste cu inchisoarea pe timp de 25 de ani", este prevederea din lege.

"Petentul condamnat Vladan Gheorghe este nascut la data de 4 iunie 1959 si prin urmare a implinit varsta de 60 de ani la data de 4 iunie 2019. Astfel cum s-a aratat mai sus, potrivit art. 55 alin. 2 C.p., in cazul in care cel condamnat la pedeapsa detentiunii pe viata a implinit varsta de 60 de ani in timpul executarii pedepsei, detentiunea pe viata se inlocuieste cu inchisoarea de 25 de ani.

Astfel, tribunalul constata ca in cauza sunt indeplinite cerintele art. 55 alin. 2 C.p., condamnatul implinind varsta de 60 de ani in timpul executarii pedepsei detentiunii pe viata.

Pedeapsa detentiunii pe viata nu este perpetua, legiuitorul prevazand in art. 55 alin. 2 C.p. comutarea obligatorie a pedepsei detentiunii pe viata cu pedeapsa inchisorii de 25 ani, in momentul in care condamnatul implineste varsta de 60 de ani, iar perioada executarii ca detentiunea pe viata este considerata ca fiind executata din pedeapsa inchisorii", motiveaza judecatorii.

Atacul de la coaforul PerlaPe 5 martie 2012, agentul de politie Gheorghe Vladan a deschis focul in incinta coaforului de la complexul Perla din Capitala.

Sotia acestuia, care voia sa divorteze de el, si casiera coaforului au fost ucise.
Alte sase persoane, angajati si clienti ai salonului, au fost ranite.

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Gheorghe Vladan la detentie pe viata. Daunele materiale si morale stabilite de aceeasi instanta sunt de cate 150.000 de lei pentru fiecare dintre partile civile din dosar.

Decizia a fost mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti. In ianuarie 2014, Gheorghe Vladan a acceptat aceasta setinta si si-a retras recursul declarat la Inalta Curte.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8609 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mexic, Transnistria, Lumea a 3-a

Se mai indoiește acum cineva despre "Justiția" de la noi??

-dar nu cumva să umblați la pensiile speciale.

 

Legea mai favorabila pentru infractori e nefavorabila pentru victime

Scoateti din legislatie porcaria asta cu "legea mai favorabila", facuta special pentru a incuraja si proteja infractorii!
PS. Mai trebuie eliminata si golania cu contopirea pedepselor in justitie! Sa fie adunate/cumulate! Daca te "ia" radarul de 5 ori platesti 5 amenzi sau ti se 'cumuleaza" intr-una singura, un pic mai mare decat daca te prindea o singura data?

 

Justitie independenta de orice,

inclusiv de dreptate. Doua vieti curmate de unul care, cu concursul "justitiei", si-o va continua pe a lui liber si netulburat.
Faulkner : "Adevarul nu e totuna cu dreptatea"
Eu : Nici justitia !

 

eu nici acum nu inteleg care-i porcaria

cu limita asta de 60 de ani...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor