Forumul Judecatorilor: Peste 82% dintre magistrati vor desfiintarea Sectiei Speciale UPDATE

Miercuri, 04 Decembrie 2019, ora 10:31
6387 citiri
Forumul Judecatorilor: Peste 82% dintre magistrati vor desfiintarea Sectiei Speciale UPDATE
Foto: Arhiva Pixabay

Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania a centralizat partial voturile magistratilor din adunarile generale, referitoare la cele 4 intrebari lansate de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

UPDATE: Dupa numararea a 2.621 de voturi, rezultatele arata ca 82,79% dintre magistrati (2.170) s-au pronuntat pentru desfiintarea Sectiei Speciale, 8,01% (210) pentru mentinerea SS si 9,19% (241) pentru amendarea normelor juridice care reglementeaza activitatea institutiei.

In cazul procurorilor, situatia arata astfel:

Dintr-un total de 1.934 de voturi, 1.653 (85,47%) au fost in favoarea desfiintarii SIIJ, 137 (7,08%) pentru mentinere, iar pentru amendare 144 (7,45%).

In ce ii priveste pe judecatori, dintr-un total de 687, 517 (75,25%) au optat pentru desfiintare, pentru mentinere au votat 73 (10,63%), iar pentru amendare 97 (14,12%).

Rezultatele anterioare (dupa centralizarea a 1.172 de voturi) aratau ca 80,8% dintre magistrati s-au pronuntat pentru desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), 7,76% pentru mentinerea ei, iar 11,43% pentru amendarea normelor juridice care reglementeaza activitatea institutiei.

Amintim ca magistratii din Romania s-au reunit pentru a raspunde celor patru intrebari adresate de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Saptamana trecuta, Predoiu a solicitat magistratilor din Romania un punct de vedere legat de patru teme majore privind Justitia din Romania: pensionarea anticipata a magistratilor, trecerea la completuri de apel formate din 3 judecatori, noul ciclu temporal de scolarizare la INM si daca se impune desfiintarea SS.

Cele 4 intrebari

1. Schema de pensionare anticipata a magistratilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrarii in vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?

2. Trecerea la completuri de 3 judecatori in apel. Consideram pertinente aceleasi intrebari mentionate supra la pct. 1.

3. Noul ciclu temporal de scolarizare la INM. Consideram pertinente aceleasi intrebari mentionate supra la pct. 1.

4. Sectia pentru Investigarea Infractiunilor Speciale din Justitie. Se impune desfiintarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a infiintat si revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a infiintat si in ce sens anume?

Vezi si 130 de instante si parchete cer desfiintarea SS: Judecatorii din fieful Liei Savonea au votat pentru reformarea Sectiei

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#magistrati desfiintare sectie speciala , #magistrati