Fostul consilier al Monicai Macovei, reintrat in procuratura in decembrie 2020, cere CSM sa-l pensioneze "special"

Luni, 15 Februarie 2021, ora 15:56
9792 citiri
Fostul consilier al Monicai Macovei, reintrat in procuratura in decembrie 2020, cere CSM sa-l pensioneze "special"
Foto: Facebook/ Flavius Craznic

Magistratul Flavius Craznic, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Calarasi, solicita Sectiei pentru procurori din CSM sa fie eliberat din functie, prin pensionare. Cererea urmeaza sa fie discutata marti, 16 februarie.

Totul in contextul in care Flavius Craznic a revenit in magistratura pe 7 decembrie 2020, ziua in care presedintele Romaniei, Klas Iohannis, a semnat decretul privind numirea in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Calarasi.

Caz inedit, revenirea lui Flavius Craznic in magistratura a fost luata in baza unei decizii date de Inalta Curte, dupa ce initial CSM ii respinsese cererea.

"Obliga paratul Consiliul Superior al Magistraturii sa emita o hotarare prin care sa admita cererea reclamantului de numire in functie vacanta de procuror, fara concurs sau examen, in conditiile art 331 din Legea nr.303/2004 si sa inainteze propunere in acest sens catre Presedintele Romaniei", este minuta Inaltei Curti.

Detalii despre intregul caz- Decizie fara precedent a Inaltei Curti: CSM este obligat sa-l numeasca in functia de procuror pe fostul consilier al Monicai Macovei

Si-a inceput cariera in 1994

Potrivit datelor din dosar, Flavius Craznic si-a inceput cariera in magistratura in 1994 si a fost procuror la Parchetul Sectorului 3, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie unde a functionat pana in anul 2010 cand si-a incetat activitatea din motive neimputabile, prin demisie. El a intrat in avocatura.

In Parchetul General el a detinut mai multe functii de conducere si a fost distins, in anul 2002 cu diploma "Meritul Judiciar" acordata de Presedintele Romaniei, pentru rezultate meritorii in activitate si calificativul anual de "foarte bine".

Flavius Craznic a fost unul dintre procurorii Antidrog care a instrumentat dosarul Cocaina pentru VIP-uri, in care a fost implicat fiul lui Ion Tiriac. Dupa alegerile prezidentiale din 2004, el a devenit consilier al ministrului Justitiei, Monica Macovei.

Solicitarea

In 2019, el a facut o cerere de a reveni in magistratura, fara concurs sau examen, intr-o functie vacanta de procuror la PICCJ sau la alt parchet din tara, dar solicitarea sa a fost respinsa de CSM. Solicitarea a fost facuta in baza unei prevederi din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor care stipuleaza.

"Persoanele care au ocupat minimum 10 ani functia de judecator sau procuror si magistrat-asistent, care nu au fost sanctionate disciplinar, au avut numai calificativul foarte bine la toate evaluarile si si-au incetat activitatea din motive neimputabile, pot fi numite, fara concurs sau examen, in functiile vacante de judecator sau procuror, la instante sau parchete de acelasi grad cu cele unde au functionat sau la instante ori parchete de grad inferior", este prevederea din lege, in baza careia a revnit in magistratura.

Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți, 16 iulie, că România va semna cu următoarea Comisie Europeană un acord astfel încât într-o perioadă de şapte ani să ajungă la deficitul de 3%...
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, 16 iulie, că nu are o problemă ca preşedintele Klaus Iohannis să fie premier după alegerile din toamnă, singura problemă fiind că ”trebuie să...
#Flavius Craznic, #Flavius Craznic pensie, #Flavius Craznic csm, #Flavius Craznic magistarti , #magistrati
  1. ”Golden Gate” de România în reparații. Până când are termen constructorul să refacă lucrările la asfalt
  2. Reacția Ungariei, după anunțul privind boicotul Comisiei Europene. „Nu poate fi selectivă”
  3. Crește alarmant numărul cazurilor de gripă aviară la oameni. Care sunt simptomele care atrag atenția
  4. Alertă alimentară! Un produs vândut de Kaufland, Mega Image și Carrefour ar putea fi infestat cu Salmonella FOTO
  5. Joe Biden susține că acuitatea lui mentală este bună și că este pregătit pentru o nouă dezbatere. Când va avea loc VIDEO
  6. De ce l-a ales Trump pe JD Vance drept candidat la postul de vicepreședinte
  7. Accident dramatic în Spania. Un autobuz cu zeci de pasageri s-a răsturnat la intrarea într-un tunel VIDEO
  8. Ion Cristoiu, convins că Donald Trump va fi asasinat înainte de alegeri: "Putem paria, el nu ajunge președinte"
  9. Un prezidențiabil o acuză pe ministra Justiției că a pierdut, „din nou”, extrădarea lui Ionel Arsene. „De ce nu a făcut informația publică?”
  10. Rusia critică propunerea lui Zelenski de a organiza "al doilea summit internaţional de pace". "Primul nu a fost deloc de pace”