Gheorghe Dinca, judecat in plina pandemie de coronavirus: Ce se intampla cu procesul "Crimelor de la Caracal"

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 09:07
13468 citiri
Gheorghe Dinca, judecat in plina pandemie de coronavirus: Ce se intampla cu procesul "Crimelor de la Caracal"
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta

Inchis in penitenciarul din Craiova, Gheorghe Dinca nu a mai contestat de la trimiterea in judecata masurile preventive in dosarul crimelor de la Caracal, caz in care este judecat pentru trafic de persoane, viol, omor calificat si profanarea de cadavre sau morminte.

Procesul lui Gheorghe Dinca, una dintre cele mai mediatizate anchete din ultimul an, continua in mod discret la Tribunalul Olt. Dupa trimiterea in judecata, in ianuarie 2020, cazul a ajuns pe masa unui judecator de Camera Preliminara care urmeaza sa verifice legalitatea administrarii probelor si a rechizitoriului. Intreaga procedura se judeca in camera de consiliu, in sedinta secreta, conform prevederilor.

Procesul a avut doua termene, pe 18 martie si 3 aprilie, iar urmatoarea infatisare a fost stabilita pe 20 mai.

Tot in ianuarie 2020, Dinca a fost mutat din celula arestului intr-o celula din penitenciarul Craiova. Din motive de prevenire a raspandirii virsului COVID-19, in baza deciziilor Consiliului Superior al Magistraturii si a decretului instituiri starii de urgenta, audierile celor doi inculpati din acest caz, Gheorghe Dinca si Stefan Risipiteanu, au fost realizate prin videoconferinta la ultimul termen.

Strategia lui Dinca

Avocatul Tonel Pop, care reprezinta familia Luizei Melencu si astfel poate participa la procesul din Camera Preliminara, explica la sfarsitul lunii martie strategia de aparare a lui Gheorghe Dinca.

"A invocat lipsa apararii efective, faptul ca nu a avut o aparare legala, acele vicii de procedura. A spus ca toate actele de urmarire penala sunt nule si vrea retrimiterea dosarului la Parchet pe motiv ca a fost fortat sa recunoasca anumite fapte care nu sunt adevarate. El va explica in detaliu si va face memorii in fata judecatorilor", a declarat avocatul Tonel Pop la Romania TV.

"Spune ca nu a fost aparat cum trebuie, ca nu i s-a dat dreptul sa isi ia el un avocat si mai spune ca el nu a omorat pe niciuna dintre fete. Noi am prevazut strategia asta de la inceput. Isi bate joc de toata lumea.

La fel si Risipiteanu, care acum sta la puscarie la izolare, pe banii nostri, desi inainte de pandemie cerea sa fie eliberat. Dar si-a dat seama ca e bine acolo", mai declara Tonel Pop.

Potrivit presei locale, dupa ce a schimbat 3 avocati, in prezent Gheorghe Dinca are un alt avocat din oficiu, care prefera ca pentru moment sa ramana cat mai discret si sa nu isi faca aparitia public.

Dinca nu contesta arestarea

De la trimiterea in judecata a lui Dinca si Risipiteanu, Tribunalul Olt a mentinut arestarea preventiva a acestora de fiecare data: pe 17 ianuarie, pe 7 februarie, pe 28 februarie, pe 28 martie si pe 13 aprilie.

Gheorghe Dinca nu a contestat niciodata aceaste masuri, in timp ce Risipiteanu a contestat de doua ori, fara succes, la Curtea de Apel Craiova - pe 17 februarie si pe 4 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#gheorghe dinca caracal, #Gheorghe Dinca judecata, #Gheorghe Dinca proces , #magistrati
Comentarii
P
programmer2
rank 1
Media Secu ...baieti ...pt ce atata discretie :)))?
P
programmer2
rank 1