Ziare.com

Inalta Curte suspenda accesul persoanelor care nu fac parte din personalul instantei: Ce procese se vor judeca si care vor fi amanate

de Ionel Stoica
Luni, 16 Martie 2020, ora 15:19

   

Inalta Curte suspenda accesul persoanelor care nu fac parte din personalul instantei: Ce procese se vor judeca si care vor fi amanate
Inalta Curte anunta ca va publica zilnic pe site, in perioada 16 martie-16 aprilie, informatii referitoare la cauzele care se vor judeca si cele care vor fi amanate, pentru fiecare sectie si termen de judecata.

In cauzele in care partile implicate in proces pot fi contactate telefonic sau prin e-mail, acestea vor fi informate cu privire la masurile dispuse.

De exemplu, pentru termenul de marti de la Sectia Penala vor fi amanate trei apeluri in procese care vizeaza doi avocati din Baroul Bucuresti - acuzati de fals in inscrisuri sub semnatura privata si ucidere din culpa; un dosar de evaziune fiscala, dar si un recurs in casatie.

Alte trei procese vor fi judecate prin videoconferinta. Trebuie spus ca in mai multe cazuri avocatii au depus cereri de judecare in lipsa, potrivit portalului instantei.

Ordinul din 12 martie

Masurile au fost luate dupa ce, pe 12 martie, sefa instantei a dat un ordin privind prevenirea raspandirii infectiilor respiratorii cauzate de COVID - 19 si gripa sezoniera, in scopul prevenirii afectarii bunei desfasurari a activitatii curente a ICCJ si a asigura sanatatea si securitatea la nivelul personalului Inaltei Curti.

"In perioada 16 martie 2020 - 16 aprilie 2020 se suspenda accesul oricaror persoane care nu fac parte din personalul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in sediile acesteia," stabileste ordinul din 12 martie.

Exceptie de la acest articol fac situatiile dispuse de catre presedintele sectiei sau seful de compartiment, in cazul personalului ICCJ care a fost in concediu medical, concediu de odihna sau invoire si care revine la serviciu cu avizul cabinetului medical.

Alte exceptii vizeaza persoanele invitate de presedintele si vicepresedintii Inaltei Curti, in cadrul unor activitati de reprezentare.

De asemenea, au acces si persoanele citate in cauzele de natura urgenta, sub rezerva prezentarii spre verificare a citatiei si a actului de identitate si in conditiile in care nu se afla intr-una din situatiile de restrictionare a accesului in sediile Inaltei Curti pentru motive de biosecuritate.

Ordinul sefei Inaltei Curti poate fi accesat pe portalul instantei.

Citeste si: Instantele amana toate procesele care nu sunt urgente pentru lunile aprilie si mai
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Inalta Curte coronavirus virus instante
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1030 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor