Incepe procesul judecatorului care a condus beat. Damian Dolache continua sa dea verdicte penale la Curtea de Apel Bucuresti

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 12 Februarie 2019, ora 12:09
3773 citiri
Incepe procesul judecatorului care a condus beat. Damian Dolache continua sa dea verdicte penale la Curtea de Apel Bucuresti
Foto: Arhiva Pixabay

Curtea de Apel Ploiesti a decis ca procesul in care judecatorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucuresti, este judecat pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, poate incepe, constatandu-se legalitatea probelor stranse de organele de urmarire penala impotriva acestuia.

"Constata legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in dosarul nr.6 /P/2018. Dispune inceperea judecatii. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicarea copiei prezentei incheieri", este minuta Curtii de Apel Ploiesti, potrivit portalului instantelor.

Damian Dolache est cunoscut in mass-media dupa ce a judecat mai multe dosare mediatizate. El este unul dintre cei doi magistrati care au dispus initial achitarea Marianei Rarinca in cazul de santaj reclamat de presedintele Inaltei Curti, Livia Stanciu.

Tot Dolache a fost magistratul care a decis incetarea procesului in cazul fostului primar al Sectorulu 2, Neculai Ontanu, dupa ce a constatat ca faptele s-au prescris.

Cititi si: Motivare dupa 470 de zile de la sentinta: Ontanu a luat spaga, dar faptele s-au prescris. Borcea a denuntat mita dupa 9 ani

Dupa trimiterea in judecata, Sectia pentru judecatori din CSM a decis ca Damian Dolache isi poate continua activitatea in cadrul Sectiei Penale de la Curtea de Apel Bucuresti. Asadar, desi este judecat la randul sau, magistratul va lua in continuare hotarari in materie penala la cea mai mare curte de apel din tara.

Acuzatiile procurorilor

Potrivit unui comunicat remis la finalul anului trecut de Parchetul General, in data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism in Bucuresti, Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Politiei Rutiere in timp ce efectua viraj la stanga cu depasirea marcajului longitudinal continuu.

In aceasta imprejurare, i s-au solicitat documentele si a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se ca alcoolemia judecatorului in aerul expirat a fost de 0,77 mg/l.

Ulterior, acesta fost condus la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", unde i-a fost recoltata o proba de sange, magistratul parasind unitatea medicala, fara preaviz, nemaifiind posibila recoltarea si a celei de-a doua probe.

Din buletinul de analiza toxicologica emis de Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", a reiesit ca judecatorul avea in sange o alcoolemie de 1,95 g la mie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Damian Dolache judecator beat volan, #judecator Ontanu, #judecatorul Dolache proces, #proces Dolache, #judecator beat Dolache , #magistrati