Ziare.com

Ministerul Justitiei: Cei mai multi magistrati vor desfiintarea Sectiei Speciale

Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 21:43

   

Ministerul Justitiei: Cei mai multi magistrati vor desfiintarea Sectiei Speciale
Atat judecatorii, cat si procurorii s-au pronuntat transant in favoarea desfiintarii Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), potrivit consultarilor facute de Ministerul Justitiei.

Ministerul Justitiei a anuntat, luni seara, ca dintr-un numar de 1.934 de procurori respondenti, 1.653 de procurori au opinat pentru abrogarea normelor prin care a fost infiintata Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, solicitand desfiintarea acesteia (85,47%), 144 de procurori au opinat in sensul amendarii dispozitiilor legale ce privesc SIIJ (7,44%), iar 137 - in sensul mentinerii prevederilor legale privind infiintarea SIIJ (7,08%).

In ceea ce priveste instantele judecatoresti, dintr-un numar de 209 (care au transmis raspunsuri), 7 2,22% din judecatorii respondenti au opinat in sensul abrogarii dispozitiilor legale privind infiintarea SIIJ, solicitand desfiintarea acesteia, 10,53% - in sensul amendarii dispozitiilor legale ce privesc SIIJ, iar 17,24% - in sensul mentinerii prevederilor legale ce privesc infiintarea SIIJ.

"Rezultatele centralizate la nivelul asociatiilor magistratilor pun in evidenta urmatoarele: doua asociatii au opinat in sensul desfiintarii SIIJ; doua asociatii au opinat in sensul mentinerii dispozitiilor legale privind SIIJ; o asociatie a opinat fie in sensul mentinerii SIIJ, fie in sensul amendarii dispozitiilor legale care o reglementeaza, iar o asociatie a opinat in sensul amendarii prevederilor legale care reglementeaza SIIJ", precizeaza MJ.

In 25 noiembrie 2019, Ministerul Justitiei a solicitat instantelor judecatoresti, parchetelor de pe langa acestea, precum si asociatiilor magistratilor puncte de vedere in legatura cu unele modificari legislative preconizate cu referire la legile justitiei, sens in care magistratii au fost consultati cu privire la schema de pensionare anticipata a magistratilor, prorogarea intrarii in vigoare a prevederilor legale privind compunerea completelor de judecata in apel, prorogarea intrarii in vigoare a dispozitiilor legale privind durata ciclului de scolarizare in cadrul Institutului National al Magistraturii si problematica Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ).

Cu privire la schema de pensionare anticipata a magistratilor, MJ precizeaza ca rezultatele centralizate la nivelul parchetelor arata ca "dintr-un numar de 1.957 de procurori respondenti (reprezentand 79,13% din numarul total al procurorilor, schema de procurori fiind ocupata, in prezent, in procent de 83,18%): un numar de 890 procurori au opinat pentru mentinerea dispozitiilor legale privind pensionarea anticipata a magistratilor (45,47%); 501 procurori au opinat pentru prorogarea dispozitiilor legale in discutie (25,6%), iar 566 procurori au opinat pentru abrogarea prevederilor legale privind pensionarea anticipata a magistratilor (28,92%)".

In ceea ce priveste rezultatele centralizate la nivelul instantelor judecatoresti, sursa citata mentioneaza ca dintr-un numar de 209 instante de judecata (reprezentand 85,65% din numarul total al instantelor de judecata, respectiv 244), 38,11% din judecatorii respondenti au opinat in sensul mentinerii dispozitiilor legale privind pensionarea anticipata a magistratilor, 36,97% - in sensul prorogarii dispozitiilor legale in discutie, iar 24,91% au opinat in sensul abrogarii prevederilor legale ce privesc pensionarea anticipata a magistratilor.

Conform Ministerului Justitiei, doua asociatii ale magistratilor au opinat in sensul mentinerii dispozitiilor legale privind pensionarea anticipata a magistratilor (una dintre acestea a precizat ca, in masura in care se apreciaza necesara aprofundarea concluziilor studiului de impact al CSM, propune prorogarea intrarii in vigoare a dispozitiilor), doua au opinat in sensul prorogarii prevederilor si alte doua, in sensul abrogarii dispozitiilor in discutie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5646 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

SS sa isi gaseasca un job !

De ce sa le platesc eu lefuri babane degeaba ?

 

Hai cu propaganda neamule ...

Dar despre:
-Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), organizatie neguvernamentala, apolitica, nationala si profesionala a judecatorilor si procurorilor, declarata 'de utilitate publica" prin Hotararea Guvernului nr. 530/21 mai 2008 – cu sediul in municipiul Bucuresti, B-dul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5, e-mail amr@asociatia-magistratilor.ro -, membra a Asociatiei Internationale a Judecatorilor si a Asociatiei Europene a Judecatorilor, reprezentata legal de judecator dr. Andreea Ciuca, in calitate de presedinte interimar,

-Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), cu sediul in cu sediul in Oradea, Parcul Traian nr.10, judetul Bihor, e-mail office@unjr.ro , membra a Asociatiei Magistratilor Europeni pentru Democratie si Libertate – MEDEL – reprezentata prin judecator Dana Girbovan, in calitate de presedinte,

-Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO), organizatie neguvernamentala, apolitica si profesionala a judecatorilor, cu sediul in municipiul Oradea, str. Bradului, nr.1, e-mail, contact@ajado.ro, reprezentata legal de judecator Florica Roman, in calitate de presedinte,

-Asociatia Procurorilor din Romania (APR), organizatie neguvernamentala, apolitica, nationala si profesionala a procurorilor, cu sediul in municipiul Bucuresti, Bd. Libertatii nr. 12-14, e-mail apr@mpublic.ro, reprezentata legala de procuror Elena Iordache, in calitate de presedinte,
de ce nu suflați un singur cuvant, manipulatorilor?

Foarte simplu

Printule sovietic !
Poti sa ne spui cati membri au asociatiile si uniunile de apartament mentionate de tine ?
Nu cumva au fost infiintate rapid de cei de la luju.ro (oficiosul puscariasului Sorin Rosca Stanescu, sluga puscariasului securist Dan Felix Voiculescu) ca sa arate ca SS al mafiei PSD are sustinere in randul magistratilor ?

BRAVO, GILE!

Plesoianu "n-a murit! Plesoianu s-a transformat!" In acelasi aluat dospit in laboratoarele profesorului felix motanul! Sireacul, din ce traiesc unii ... vai mama lor!!!

BRAVO, PLESOIENE!

Este bine ca reamintesti uitucilor cine sunt "cozile de topor" din justitia romana! Daca cineva chiar ar putea uita ce au facut acesti "idioti utili", sub dragnezul porcar cocotier si tatucul-peste al haitelor de traficanti de carne vie, din Sudul Romaniei, Iordache "alta intrebare" si socrul sau! Mai zi-ne, prietene! Fa un serviciu util societatii prin mentinerea vie a memoriei ABERATIILOR CRIMINALE la adresa romanilor si Romaniei, in "veacul" Dragnea si prietenii!!! Poate unii, de atata sarbatoare, or fi uitat! Continua, Plesoiene! Spala-ti pacatele in noul an!

Predoiule, dormi pe tine si te arde grija doar a magistratilor !!!

Despre inventarierea actelor prin care ciuma rosie a macelarit legile si codurile, transformand infractorii in oameni cinstiti si oprimati, iar oamenii cinstiti in prosti care nu se orienteaza si despre INDREPTAREA lor, nu am auzit nici un cuvant !!!
O sa vina alegerile, iar noi, pulimea, poate mai prosti, poate mai uituci, dar chiar asa de repede NU VOM UITA aceasta amnezie si nici pactizarea cu ciuma rosie !

 

Manipularea ca o artă ...

Ar trebui facut un sondaj si printre interlopi, cu siguranta 100% vor desfiintarea intregului sistem de justitie si nu m-ar mira ca un sondaj facut prin penitenciare sa arate ca detinutii vor desfiintarea pușcăriilor !!!
Știți care-i culmea justiției: un ministru al justiției mincinos! Pai daca numărul total al magistraților judecători si procurori e de cca. 7.000, din care doar 2.621 au răspuns chemării ministrului si si-au exprimat opinia pro/contra in legătura cu SIIJ, iar din aceștia doar 2.170 au votat pentru desfiintare, inseamna ca NUMAI 31% DIN NUMARUL TOTAL AL MAGISTRATILOR S-AU PRONUNTAT PENTRU DESFIINTAREA SIIJ !
Mai mult, ICCJ s-a pronunțat impotriva desființării Secției. Despre ce vorbim?

Foarte simplu

Printule sovietic !
Sondajul ar trebui facut in randul membrilor si sustinatorilor mafiei PSD si o sa vezi ca acestia isi doresc desfiintarea justitiei in Romania pentru a fura in voie si pentru a securiza averile pe care le-au facut ilegal in ultimii 30 de ani !

probabil ca si puscariasii vor desfiintarea magist

iar soferii desfiintarea politiei rutiere !!! pe vanzatorii de droguri nu i-a intrebat nimeni a cui desfiintare doresc ?!...nu ne mai trageti pe dreapta...asa-i chirila ???

Numai pentru inscenarea cu Kovesi si Timmermans, SS si spiritele

sale malefice Florea si Sapunika, ar merita un sfarsit german: KAPUTT :)))
Se cam sparge jucaria lui draknea, care nu a reusit nici una dintre comenzile de partid :))) SS, un grup de "pieds nickelés".

Contabilitatea facuta de Predoiu arata ca 85,47% dintre procurori sunt inca imuni la otrava rosie, 7,44% balanseaza si 7,08% sunt putreziti fara scapare.
Este inca timpul sa deratizati procuratura.

 

Luluta neamului juridic romanesc a luat decit 6,41. Atit poate

Sunt 8000 in total si daca aduni nu se pupa. Sa vina grinda care bubuie in citirea a numai 4 litere. Zicea de portocala, cum il va ancheta si cine?? Veverita cu un dosar si ala copiat din dosarul mama. Hai liberare ptr Dragnia, ca sa fie frumos ,elegant, cit de cit.

EU-lui,

tu i-ai dat nota sau felix motanul si haitele prietene? Du-te la facultate si vezi ce note a luat, ca o tii langa cu minciunile tale de prea mult timp!!! La ce trauma traiti ca nu ati reusit s-o "ingropati" in puscarie, nici macar nu mai stiti ca a fost desemnata Procuror Sef al U.E si, nu mai lucreaza la D.N.A, de ceva timp!!! Caz clinic, dragii mosului! Merita sa-i acordati atentie daca sunteti tineri! "He, he, he..." P.S. Abia astept sa intre in pita si, sa stranga haitele romanasilor si altor etnii de pe plaiul mioritic si nu numai, aflati in solda generalilor lui ceasca, care mai cred ca o pot da la pace in stilul trecutilor 30 de ani!!!

Ministru, sau lider sindical?

Foarte bine ca a dat-o afara pe Florea si pe altii ca ea. SIIJ era compromisa din cauza ca a fost utilizata ca unealta a unui regim politic prin intermediul unor mercenari.
Despre desfiintare sau remedierea SIIJ, ministrul trebuia sa fie capabil sa analizeze si sa dea un verdict. punctul de vedere fiind cel al interesului public, al statului. Magistratii trebuie sa se subordoneze interesului public, si nu invers.
Dar Predoiu, nu a dorit sa-si asume si s-a purtat ca un lider sindical. Aceasta, in conditiile in care magistratii romani au capatat libertati la inaltimea carora nu s-au ridicat. Li s-a dat posibilitatea de a opta pentru salarii, pensii si pensionari - si populatia le-a etichetat ca nesimtite.
Statul a fost jefuit si cu complicitatea lor. Procese cu fraude rasunatoare amanate pana la prescrierea crimelor impotriva statulu, solutii ciudate, atitudini imorale – iar pentru toate acstea ei nu platesc.

"Sectia Speciala",

trebuie sa existe la noi , ptr. ca noi nu suntem ca ceilalti europeni. La noi nesimtirea este crasa si oricat de bine ar fi renumerati acolo sus, mita nu dispare. Se fac greseli uriase in justitie si nimeni nu-i tras la raspundere, asa ca musai sa esxista ceva, sa-i puna pe directie . Dar nu asa numiti politic, ci prin concurs, prin supunere la vot acolo in bresla lor , nu in parlament , ptr. ca parlamentarii sunt par?ivi. Se pomeneste mereu de interlopi de clanuri etc. Daca judecatorii ar fi cinstiti , nu s-ar mai vorbi de interlopi, nimeni nu ar sti de ei.Ptr. ca de este interlop, nu-i posibil sa fie si liber, cam asta-i situatia.

 

Foarte simplu

Desfiintarea Sectiei Speciale este o chestiune de timp, indiferent ce se intampla la CJUE si indiferent ce spun politicienii !
Problema este ca dosarele care au fost trecute la SIIJ trebuie preluate de cineva si Ministerul Justitiei trebuie sa dea acest raspuns cat mai urgent !
Presupun ca in cel mult 2-3 ani vor reapare protocoalele dintre institutiile din justitie si serviciile secrete (existente in multe state ale lumii civilizate) pentru a eficientiza activitatea justitiei in lupta impotriva coruptilor !
Statul roman nu poate sa asigure fondurile necesare cumpararii echipamentelor performante de urmarire pentru toate institutiile din justitie ! Singurii care au aceste echipamente sunt serviciile secrete !
Cu Kovesi la Bruxelles si cu DNA-ul reactivat viata coruptilor din Romania va deveni din ce in ce mai grea !

 

Cei mai mulți ...

...dintre magistrați,vor desființarea SIIJ,indiferent de componență și șef,dar...nu cumva și pensiile speciale!
Păi,cat muncea un oțelar,un constructor de hidrocentrală,ori ...chiar un medic corect ca moralitate și profesionist!Căci, fără avocați și procurori,nici n-am mai avea ciudățenii din cele jucate de infractori,ori amanări in verdicte corecte ce n-ar mai cere recurs...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor