Numita in Consiliul Legislativ, judecatorul Mariana Mot se pensioneaza din magistratura. Fostul secretar de stat din timpul lui Toader va cumula pensia si salariul

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 21:44
8713 citiri
Numita in Consiliul Legislativ, judecatorul Mariana Mot se pensioneaza din magistratura. Fostul secretar de stat din timpul lui Toader va cumula pensia si salariul
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta

Judecatorul Mariana Mot de la Curtea de Apel Craiova si-a depus la Consiliul Superior al Magistarturii cererea de eliberare din functie prin pensionare, dupa ce Parlamentul a numit-o in functia de sefa a Sectiei de drept public din cadrul Consiliului Legislativ.

Solicitarea Marianei Mot urmeaza sa fie luata in discutie in sedinta de joi a Sectiei pentru judecatori a CSM.

Asa ca dupa depunerea juramantului pentru fucntia din Consiliul Legislativ, Mot va fi in situatia in care va cumula pensia de magistrat cu salariul.

Cine este Mariana Mot

Mariana Mot, judecator la Curtea de Apel Craiova, a fost adusa in minister in ianuarie 2017, inainte de adoptarea OUG 13/2017, de fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache. Ea a ramas in functie pe tot mandatul ministerial al lui Tudorel Toader.

Iata cum ii soptea Florin Iordache secretarului de stat din MJ ce sa zica in Comisia Juridica: De revizuire sa spui! (Video)

Mariana Mot este mama fostului deputat PSD Emil Mot, actual primar al orasului Slatina. Emil Mot a ajuns deputat PSD in 2012, gratie baronului PSD Olt, Paul Stanescu, in prezent vicepremier.

Pe de alta parte, mass-media a dezvaluit ca Mariana Mot ar fi nasa lui Judecator, unul dintre baietii interlopului Bercea Mondialu.

In mai 2019, Mariana Mot si-a depus candidatura pentru un post de inspector judiciar.

#mariana Mot CSM, #judecator Mariana Mot, #Mariana Mot Consiliul legislativ , #magistrati