Procurorii din CSM: Adoptarea OUG pe Codurile Penale afecteaza negativ activitatea parchetelor

Joi, 28 Martie 2019, ora 15:37
2440 citiri
Procurorii din CSM: Adoptarea OUG pe Codurile Penale afecteaza negativ activitatea parchetelor
Foto: Agerpres/Flickr/Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii

Sectia pentru procurori din CSM apreciaza ca in acest moment nu se justifica urgenta adoptarii unei OUG de modificare a Codurilor Penale.

Precizarile sunt facute in contextul discutiilor publice privitoare la iminenta modificare a Codurilor Penal si de Procedura Penala.

Mai multe publicatii au anuntat pe surse ca aceasta OUG ar urma sa fie pusa maine in discutie in sedinta Guvernului. Proiectul nu apare insa, pana la aceasta ora, pe agenda sedintei.

"Sectia subliniaza ca adoptarea pe aceasta cale a unor astfel de modificari, fara o evaluare corespunzatoare a impactului si fara o consultare efectiva a magistratilor, poate afecta negativ activitatea parchetelor, cu repercusiuni si asupra previzibilitatii normelor legale de care trebuie sa beneficieze in primul rand cetatenii", arata institutia intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Sectia pentru procurori din CSM solicita continuarea procedurilor parlamentare incepute in anul 2018 privind modificarea Codurilor Penale, pentru a se asigura cadrul necesar unor dezbateri reale care sa implice efectiv sistemul judiciar.

I.S.

#CSM OUG Toader, #CSM Tudorel Toader , #magistrati