Protestele fara precedent din justitia romana au ajuns in presa internationala

Sambata, 23 Februarie 2019, ora 13:21
9132 citiri
Protestele fara precedent din justitia romana au ajuns in presa internationala

Protestele fara precedent ale procurorilor si judecatorilor din toata tara din aceasta saptamana au ajuns si in presa internationala.

Reuters, France 24 si RTL sunt doar cateva dintre publicatiile scriu despre numarul mare de magistrati care au protestat fata de modificarile facute prin OUG de Tudorel Toader la Legile Justitiei, modificari care afecteaza independenta justitiei si statul de drept din Romania.

Reuters scrie si publica poze de la protestul din Capitala, unde procurorii si judecatorii au afisat mesaje precum "Magistratii pot protesta", "Consultarea nu inseamna ignorarea" si "Opriti schimbarile peste noapte la Legile Justitiei". Sursa citata aminteste ca Departamentul de Stat al SUA, Comisia Europeana si mii de magistrati romani au declarat ca schimbarile operate prin OUG ameninta independenta sistemului judiciar si a statului de drept.

Si presa franceza scrie despre protestele din Romania.

France 24 aminteste ca cetatenii le-au strigat magistratilor "Va sustinem" si "Nu cedati", in timp ce Le Figaro citeaza un procuror din Caras Severin ca spune ca: "Statul de drept este mai mult decat amenintat, s-ar putea prabusi cu totul".

Jurnalistii bulgari de la Trud.bd scriu despre sutele de cetateni care au ales sa se alature magistratilor si care au venit si au protestat alaturi de acestia.

Si jurnalisti din Albania, de la Gazeta Express, scriu despre modificarile operate de guvernul roman prin OUG, care i-au scos pe magistrati pe treptele institutiilor.

Despre protestele din Romania au mai scris Tiroler Tageszeitung, din Germania; RTL, din Luxemburg; TVN 24, din Polonia; Ukrinform, din Rusia. Si presa din Filipine (Abogado) sau Nigeria (Nigeria Circle) a transmis despre subiect.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii
Berbec
rank 5
Injineru
rank 5
Sputnik iubeste la excroci.