Un procuror a fost eliminat dintr-un concurs de promovare, pentru ca purta smartwatch

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 03 Decembrie 2019, ora 11:16
8095 citiri
Un procuror a fost eliminat dintr-un concurs de promovare, pentru ca purta smartwatch
Foto: Arhiva Pixabay

Un procuror care participa la concursul de promovare in gradul de parchet de pe langa tribunal, din data de 20 octombrie, a fost eliminat din sala de examen deoarece avea asupra lui un smartwatch (ceas inteligent).

Responsabila de sala a incheiat un proces verbal de "frauda" in acest caz. Detaliile apar intr-o decizie a Sectiei pentru procurori din cadrul CSM prin care a fost respinsa contestatia magistratului.

Procurorul prins cu ceasul "smart" a aratat ca supraveghetorii nu i-ar fi spus ca acest lucru este interzis. De asemenea, nu i-ar fi comunicat ca este interzisa folosirea unor mijloace care permit transferul de date.

Potrivit acestuia, organizatorii concursului i-ar fi aratat ca este interzisa doar folosirea telefoanelor mobile.

"Telefonul era inchis!"

In plus, ceasul sau, un model Garmin Vivocative 4, nu ar fi fost un mijloc electronic de comunicare, "ci un instrument cu senzori care analizeaza activitatile fizice efectuate, ce sunt transmise pe telefon, insa telefonul era inchis."

Dupa ce a analizat intregul caz, Sectia pentru procurori din CSM a respins insa acest punct de vedere si a mentinut eliminarea din concurs.

"Sectia pentru procurori constata ca interdictia de a avea asupra sa orice mijloc electronic de comunicare constituie un aspect ce se prezuma a fi cunoscut de toti candidatii, independent de informarea facuta de responsabilul de sala.

Mai mult, responsabilul Amfiteatrului V, Universitatea Nicolae Titulescu (locul unde s-a desfasurat concursul- n.red.), a infomat candidatii cu privire la mijloacele ce permit transferul de date," motiveaza CSM, potrivit deciziei pubicate pe site-ul institutiei.

CSM a aratat ca vicepresedintele Comisiei de organizare a constatat ca ceasul detinut de procuror permitea transferul de date.

"Totodata, conectarea sau nu la telefon a ceasului nu are relevanta, din moment ce textul mentioneaza ca sanctiunea intervine indiferent daca materialele interzise sunt folosite sau nu," conchide CSM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#procuror ceas smart, #concurs procuror frauda, #frauda concurs procuror , #magistrati