Klaus Iohannis nu stie daca mai vrea sa fie primarul Sibiului

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 15:00
2395 citiri
Klaus Iohannis nu stie daca mai vrea sa fie primarul Sibiului
Foto: Sibiuonline

Primarul municipiului Sibiu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca nu crede ca va ajunge vreodata presedintele sau premierul Romaniei, si nici macar nu pare decis sa candideze pentru un al patrulea mandat la primarie, in 2012.

"Sincer, nu cred (ca voi ajunge presedintele Romaniei - n.r.) si nici premier. (...) Nu pot sa hotarasc eu daca voi mai ramane primar. Nu ii doresc nimanui sa ramana pe viata, ci sa ramana atata timp cat este performant", a spus Klaus Iohannis.

El este convins ca nici cele trei mandate de primar, nici criza din ultimii doi ani nu i-au redus din cota de popularitate la Sibiu. Ales primar prima data la Sibiu, in anul 2000, dupa esecul unei conduceri a unui primar PNTCD, avocatul Dan Condurat, profesorul de fizica Klaus Iohannis s-a dovedit unul dintre cei mai puternici lideri politici pentru formatiunea sa, Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR).

Practic, in ultimii zece ani, Iohannis a reusit sa traga ca o locomotiva FDGR dupa el si sa obtina doua mandate consecutive si presedintia Consiliului Judetean Sibiu, in persoana profesorului de matematica Martin Bottesch, dar si alte cateva mandate de primari in judetul Sibiu pentru colegii sai de partid.

Klaus Iohannis a precizat joi ca il sustine in continuare ca viitor candidat la presedintia CJ Sibiu tot pe Martin Bottesch, cel care l-a invins la ultimele alegeri, printre altii, pe actualul ministru democrat-liberal al Economiei, senatorul Ion Ariton.

Iohannis a fost reales in 2010 si in fruntea FDGR, cu unanimitate de voturi. Iohannis are o singura problema in FDGR, in municipiul Medias (judetul Sibiu), unde a pierdut in 2008 influenta, in favoarea PDL. Fostul primar FDGR al Mediasului Daniel Thellmann a trecut la PD-L in 2008, astfel ca FDGR a ramas fara candidat la primaria orasului.

Klaus Iohannis a anuntat ca "este greu de spus daca FDGR o sa aiba un candidat in 2012 la primaria municipiului Medias, pentru ca FDGR Medias s-a dizolvat de facto, ca forta politica, nu ca entitate, jucand o carte perdanta", referindu-se la plecarea fostului lider local si primar FDGR la PDL.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Klaus Iohannis Sibiu primar, #Klaus Iohannis candidatura primarie , #mandat