Romania va testa o arma care poate fi folosita in conditii extreme

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 21:10
5133 citiri
Romania va testa o arma care poate fi folosita in conditii extreme

Ministerul Apararii Nationale (MApN) va testa, in perioada urmatoare, o arma de asalt, cu un calibru de 5,56 de milimetri, fabricata la Cugir, si care poate fi folosita in conditii extreme de temperatura si umiditate.

Ce-i ucide pe romanii din Afganistan?

"In conformitate cu prevederile 'Acordului de colaborare pentru realizarea proiectului Arma de asalt calibrul 5,56 de milimetri cu munitia aferenta' incheiat intre Departamentul pentru Armament si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in 30 august 2010, producatorul-Fabrica de Arme Cugir SA a transmis catre structurile specializate ale MApN arma de asalt calibrul 5,56 X45 mm-model experimental (trei bucati), pentru parcurgerea activitatilor prevazute in Programul de testare si evaluare", se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale Romarm remis, joi, Ziare.com.

Noua arma poate trage foc cu foc, foc automat sau serii scurte de 2-3 cartuse. Masa armei este de 3,965 de kilograme si permite efectuarea eficienta a tragerilor in conditii extreme de temperatura si umiditate si dispune de posibilitatea de montare optionala a unui aruncator de grenade calibrul 40 de milimetri, precum si a diferite tipuri de aparatura optica si optoelectronica de ochire, cat si a unor sisteme complementare de sprijin al executarii tragerii si cautare-descoperire (marcator LASER, sistem de ochire rapida, lanterna tactica).

Sa ne amintim: Ambuscada de la Ministerul Apararii a trupelor USLA (I)

De asemenea, arma este echipata cu pat telescopic si elemente de prindere-protejare din polimeri, incarcator cu o capacitate de 30 de cartuse si interfete de tip Picatinny. Viata tevii este de 15.000 de lovituri.

A.T.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...