Bebelusi morti la maternitatea Giulesti - Boc anunta ajutoare de urgenta

Marti, 17 August 2010, ora 18:12
1703 citiri
Bebelusi morti la maternitatea Giulesti - Boc anunta ajutoare de urgenta

Premierul Emil Boc a anuntat marti ca familiile nou-nascutilor care au fost victimele accidentului de la Maternitatea Giulesti vor primi ajutoare de urgenta din partea Guvernului.

"In primul rand, vreau sa transmit si eu familiilor indoliate condoleante pentru tragicul eveniment petrecut aseara, care, la fel ca pe orice roman, m-a socat si pe mine si vreau sa asigur familiile indoliate ca vor primi suportul statului sub forma unor ajutoare de urgenta pentru a trece si a usura din imensa durere pe care o au.

In rest, celelalte aspecte vor fi discutate in cadrul Guvernului. In acest moment nu o sa fac alte declaratii, avand in vedere faptul ca este o ancheta in derulare si nu as vrea ca, prin declaratiile pe care le fac, sa influentez mersul anchetei. Dupa ce vom avea rapoartele pe masa, vom trage si alte concluzii", a declarat Boc marti.

Intrebat ce masuri va lua Guvernul pentru a preveni tragedii asemanatoare, prim-ministrul a amintit ca Executivul va lua masuri de reducere a cheltuielilor in sistemul sanitar si ca va introduce in perioada urmatoare cardul electronic de asigurari de sanatate si retetele electronice.

"Dupa cum stiti, in plan guvernamental am initiat un amplu proces de reforma si restructurare a cheltuielilor publice in sectorul sanitar, astfel incat ele sa fie utilizate cu eficienta. Vedeti, si acum la rectificarea bugetara, dam aproape doua miliarde de lei pentru plata unor arietate, dar prin faptul ca inca nu avem sistem electronic, ca nu avem un card national de sanatate, ca nu avem prescriptie electronica si alte modalitati informatice, se pierd din nefericire bani care ar putea fi economisiti si tranferati in componenta de infrastructura", a argumentat premierul Boc.

Un incendiu a izbucnit, luni, la maternitatea Giulesti, in urma acestuia 4 nou-nascuti murind, iar alti 7 sunt internati in stare grava. Procurorii Parchetului de pe langa ICCJ au inceput, marti, urmarirea penala in rem, adica pentru fapta, fara a se cunoaste inca autorul, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#bebelusi morti maternitatea Giulesti, #ajutoare Guvern familiile victimelor , #maternitate