Maternitatea Giulesti: Bebelusii au suportat temperaturi de 200 de grade Celsius

Vineri, 20 August 2010, ora 15:55
5864 citiri
Maternitatea Giulesti: Bebelusii au suportat temperaturi de 200 de grade Celsius

Bebelusii din salonul de Terapie Intensiva de la maternitatea spitalului din Giulesti, care a luat foc luni seara, au stat in temperaturi de peste 200 de grade Celsius, a declarat vineri procurorul Marius Iacob.

"In camera s-a creat o temperatura de peste 200 de grade Celsius, de aceea expertiza tehnica va dura peste doua saptamani, speram sa obtinem rezultate provizorii, pentru a analiza posiblitatea unor alte masuri procesuale", a declarat Marius Iacob.

Acesta a adaugat ca a fost finalizata cea de-a cincea necropsie, a micutului care a murit in urma incendiului si s-a stabilit ca decesul a survenit ca urmare a unui soc post-convulsionar, dupa ce a suferit arsuri pe 30-40% din suprafata corpului.

Cinci copii, din cei unsprezece scosi de pompieri din incendiu, au murit pana acum, unii avand arsuri de pana la 75% din suprafata corpului. Copiii au murit dupa ce au inhalat funingine sau dupa ce au ramas fara oxigen.

Ministrul Sanatatii cere demiterea conducerii Maternitatii Giulesti

Acesta a precizat ca un camion al Jandarmeriei a preluat toata aparatura medicala din salonul mistuit de flacari, urmand ca acestea sa fie duse la Agentia pentru Dispozitive Medicale, pentru a stabili daca functionau corect.

Exista contradictii intre declaratiile personalului medical

Exista mai multe contradictii intre declaratiile personalului medical care a fost de garda la maternitatea Giulesti, luni seara, a declarat vineri procurorul

Marius Iacob.

"Sunt mai multe contradictii intre declaratiile personalului medical si speram sa le clarificam. Exista declaratii din care rezulta ca mai multe cadre medicale erau stranse intr-un salon, din declaratia uneia dintre ele o persoana a iesit cu un tort", a adaugat procurorul Marius Iacob.

Acesta a precizat ca o parte dintre parintii care se aflau in maternitate la momentul producerii incendiului sunt asteptati vineri la politie, pentru a fi audiati.

Procurorul a precizat ca asistenta care trebuia sa supravegheze copiii a lipsit din camera "o perioada de timp".

Imagini de groaza din maternitatea Giulesti, dupa incendiu

"In acest moment putem inlatura posibilitatea producerii unei explozii, s-a produs un incediu si cauza o vom afla de la organele de specialitate", a precizat procurorul, adaugand ca nu s-a inceput urmarirea penala in persona inca, in acest caz.

Incendiu la maternitatea Giulesti: vezi ce a declarat asistenta

Unsprezece nou-nascuti au fost scosi de la sectia de Terapie Intensiva a maternitatii Giulesti luni, dupa ce a izbucnit un incendiu. Trei au murit la scurt timp dupa ce au fost scosi din flacari, iar alti doi au murit la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unde au fost tratati pentru arsuri.

Se pare ca micutii au stat mai multe zeci de minute in camera care ardea, pentru ca asistenta a iesit din camera: aceasta a declarat ca a iesit doar cinci minute, pentru a merge la toaleta.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#maternitate Giulesti, #incendiu maternitate Giulesti, #copii morti Giulesti , #maternitate
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Nu poate sa-mi iasa din minte pasivitatea alora de pe hol! Lipsa de initiativa si de organizare !
Poza jelu
jelu
rank 4
De ce s-au trecut spitalele din Bucuresti...ijn administrarea Primariei Capitalei????