Procurorii sustin ca asistenta Florentina Cirstea nu trebuia eliberata

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 12:36
1442 citiri
Procurorii sustin ca asistenta Florentina Cirstea nu trebuia eliberata
Foto: Romania Libera

Procurorul de sedinta de la Parchetul instantei supreme a sustinut, joi, in fata instantei care a judecat contestatia acuzarii fata de eliberarea asistentei Florentina Cirstea de la Maternitatea Giulesti, ca prin faptul ca a parasit salonul timp de 12 minute, s-a produs moartea a sase bebelusi.

Tribunalul Bucuresti a judecat, joi, contestatia procurorilor impotriva deciziei Judecatoriei sectorului 6, care a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a asistentei Florentina Cirstea, inculpata in cazul privind incendiul de la salonul de prematuri a Maternitatii Giulesti, in urma caruia au decedat sase bebelusi si au fost raniti alti cinci, relateaza Mediafax.

La sedinta de joi, procurorul de sedinta a sustinut ca, dincolo de fapta sa, asistenta a avut o atitudine oscilanta pe parcursul anchetei, astfel ca aceasta prezinta in continuare un pericol pentru ordinea publica si ca se impune mentinerea ei in stare de arest.

In replica, avocatul asistentei, Florian Surghie, a afirmat ca decizia judecatoriei a fost motivata in baza articolului 5 paragraful 3 din Conventia europeana a drepturilor omului, care statueaza cazurile si motivele de eliberare provizorie.

Totodata, avocatul a aratat ca prin masura impusa de instanta de fond, cea de eliberare provizorie sub control judiciar, se asigura in permanenta prezenta inculpatei in fata autoritatilor, precum si a organului de cercetare penala, a politiei sau a instantei de judecata.

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa decida daca asistenta ramane in libertate sau nu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#asistenta maternitatea Giulesti, #proces Florentina Cirstea, #bebelusi morti Giulesti , #maternitate