Maternitatea Giulesti - Asistenta fusese propusa sef de sectie (Video)

Marti, 24 August 2010, ora 15:49
6019 citiri
Maternitatea Giulesti - Asistenta fusese propusa sef de sectie (Video)

Asistenta care era de garda la maternitatea de la spitalul Giulesti, in seara in care s-a produs incendiul, era un cadru medical exemplar, si fusese propusa sef de sectie, sustine avocata acesteia, Simona Luciana Parvu.

Asistenta nu a participat, in seara in care s-a produs incendiu, la onomastica la care au participat colegele, de Sfanta Maria, explica avocata.

"Am intrebat-o de mai multe ori si a spus ca nu este adevarat. (...) Nu a fost la nicio onomastica, nu a fost vorba despre onomastica, ci doar de toaleta", a declarat avocata.

Asistenta sustine ca a fost la toaleta si apoi a mers la copii din salonul pentru cezariene, pentru ca in acel moment nu era nimeni in acel salon. Intre timp, si la salonul de Terapie Intensiva trebuia sa fie cineva la supraveghere.

"Erau doua saloane cu zeci de copii, in cel din care veneau copii din cezarienene nu mai era nimeni, in momentul in care cineva paraseste salonul cineva trebuie sa vina sa se uite la acei copii", a precizat avocata Simona Parvu.

Avocata a adaugat ca asistenta a deschis usa imediat ce a fost semnalat incendiul si ca a facut tot posibilul, odata ce s-a constatat pericolul. Parvu adauga ca asistenta era un cadru medical exemplar si fusese propusa pentru promovare.

Tragedia de la Maternitatea Giulesti: Au inceput controalele in spitale

Asistenta medicala de la neonatologie Giulesti, retinuta de procurori

"A fost propusa ca sef de sectie, insa a refuzat pentru ca a spus ca nu iubeste birocratia, ci iubeste copii", a declarat avocata, care adauga ca nu crede ca instanta va impune masura arestarii preventive in acest caz.

"Cu siguranta sper ca justitia nu va fi influentata de zvonuri si se va uita temeinic la probe. Nu vorbim de o condamnare, este vorba despre o masura preventiva, cu siguranta daca i se va da drumul nu se va duce in Giulesti, deci nu are ce rau sa faca acolo", a declarat Simona Parvu.

Asistenta Florentina Cirstea a fost retinuta, luni seara, pentru 24 de ore, in urma incendiului care a avut loc in urma cu o saptamana, dupa ce procurorii au constatat ca a lipsit din salon 12 minute, timp in care a izbucnit si s-a extins un incendiu.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...