Maternitatea Giulesti, la un an de la tragedie - Vezi ce s-a schimbat (Video)

Marti, 16 August 2011, ora 11:41
3778 citiri
Maternitatea Giulesti, la un an de la tragedie - Vezi ce s-a schimbat (Video)
Foto: Antena 3

Maternitatea Giulesti arata cu totul altfel decat era in urma cu un an, cand o tragedie a dus la moartea a sase bebelusi.

S-a schimbat ceva in sistemul sanitar romanesc? In mod cert. In toate spitalele din tara s-au montat sisteme de detectare a fumului si a incendiilor. La Maternitatea Giulesti, de exemplu, se renoveaza sectia de fertilizare in vitro, iar cea care a ars in intregime anul trecut, a fost renovata si reutilata.

"In perioada aceasta sunt cadrele medicale in concendiu, drept care facem renovarea sectiei de fertilizare in vitro. Anul acesta, in jur de 400 de nou-nascuti prematuri au trecut prin sectia noastra. Speram intr-o maternitate care sa fie la un nivel occidental cat mai repede. Avem detectoare de fum, aparate care arunca apa. In momentul in care se produce un incendiu, in 30 de secunde putem actiona", afirma Dr. Doru Pana (foto), purtator de cuvant al Maternitatii Giulesti.

Ce-i drept, numarul asistentelor medicale nu este mai mare decat anul trecut. Oficialul maternitatii a spus ca Florentina Carstea lucreaza in continuare ca asistenta acolo, in timp ce este judecata in stare de libertate.

Legat de reticenta cu care parintii apeleaza la Maternitatea Giulesti, Doru Pana a subliniat ca "la inceput, parintii au fost reticenti fata de Maternitatea Giulesti, dar cand au vazut ca totul s-a schimbat, au capatat din nou incredere".

Un an de la tragedia de la Maternitatea Giulesti - Justitia a gasit un singur vinovat

Subsecretarul de stat Raed Arafat, cel care a coordonat in urma cu un an operatiunile de salvare a bebelusilor de la Maternitatea Giulesti, isi aduce aminte cu groaza de evenimentul de anul trecut.

"Pentru toti cei care au fost acolo, a fost o experienta de neuitat. Sistemul de urgenta a mers ceas, ne-am inteles din priviri", spus Arafat marti, la Antena 3.

Acesta a mai spus ca cea mai importanta masura luata de Ministerul Sanatatii dupa tragedie a fost o analiza riguroasa a situatiei tututor spitalelor din Romania.

"In toate spitalele judetene si din marile orase s-au montat sisteme de detectare a fumului si a incendiilor", a spus Arafat. La Maternitatea Giulesti au fost instalate 10 astfel de detectoare de fum.

In plus, in patru dintre camerele unde sunt supravegheati bebelusii si in blocul operator au fost instalate camere video.

La un an de la tragedia de la Maternitatea Giulesti, in care 6 bebelusi au ars de vii in incubatoare, din cauza neglijentei, iar alti cinci nou nascuti au fost mutilati pe viata, singura gasita vinovata a fost asistenta Florentina Carstea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#maternitatea Giulesti, #giulesti maternitate un an, #bebelusi incendiu giulesti , #maternitate