O femeie insarcinata din patru are probleme de sanatate mintala

Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 17:34
5276 citiri
O femeie insarcinata din patru are probleme de sanatate mintala
Foto: Arhiva Hepta.ro

Viitoarele mame ar trebui sa straluceasca de fericire in fiecare clipa. Un studiu realizat in Marea Britanie arata insa ca un sfert dintre gravide se confrunta cu probleme de sanatate mintala in timpul sarcinii.

La studiul realizat de cercetatorii de la King's College din Londra au luat parte 545 de femei gravide, consultate in perioada prenatala in intervalul noiembrie 2014 - iunie 2016.

In timpul examinarii, personalul specializat le-a adresat femeilor doua intrebari specifice privind starea lor psihica. Conform rezultatelor, una din patru gravide care au participat la cercetare manifesta probleme de sanatate mintala.

Mai exact, 11% dintre femeile participante la studiu sufereau de depresie, 15% se confruntau cu stari de anxietate, 2% aveau tulburari de alimentatie, iar alte 2% manifestau tulburari obsesiv-compulsive. De asemenea, multe dintre gravide sufereau de o combinatie a unora dintre aceste afectiuni.

Autorii studiului sustin ca e absolut necesara includerea unei evaluari psihologice in pachetul de evaluare a starii de sanatate a gravidei a unei evaluari psihologice. Conteaza mult ca acest lucru sa se realizeze deoarece ''tulburarile mintale din timpul sarcinii sunt asociate cu efecte negative pentru femei, sarcina, fetus, bebelus, copil si adolescent'', se arata in studiul publicat in British Journal of Psychiatry.

"In practica clinica, personalul medical trebuie sa identifice problemele mintale cu care s-ar putea confrunta o femeie gravida, nu doar tulburarile de dispozitie care pana recent au reprezentant principala preocupare. Femeile ar trebui intrebate despre starea lor emotionala de catre un personal medical care manifesta obiectivitate si sustinere, in timpul tuturor contactelor din timpul sarcinii si dupa nastere", a subliniat Louise Howard, coordonatoarea studiului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#gravida sanatate mintala probleme studiu, #Marea Britanie studiu gravide sanatate mintala, #problemel sanatate mintala sarcina , #maternitate