Ziare.com

Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor: Raportul MCV e realist, recomandarile sunt obligatorii, potrivit CCR

Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 09:53

   

Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor: Raportul MCV e realist, recomandarile sunt obligatorii, potrivit CCR
Asociatia "Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor (MASP) " solicita factorilor implicati in procesul de punere in aplicare a recomandarilor MCV sa lanseze un dialog real si de buna-credinta cu toti actorii implicati in sistemul de justitie in vederea indeplinirii conditionalitatilor impuse de Raportul Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat de presa asociatiei, Raportul Comisiei Europene vine in momentul in care, din 2017, mai multe organisme internationale au semnalat ca politicile adoptate in Romania nu raspund exigentelor statului de drept si rolului parchetelor, asa cum sunt dezvoltate in jurisprudenta CJUE, CEDO si in recomandari destinate statelor membre al Uniunii Europene si ale Consiliului Europei.

"Efectele asupra sistemului judiciar si a sustenabilitatii necesare in cadrul MCV sunt prezentate realist, in sensul ca politicile initiate si adoptate in perioada de referinta s-au cumulat in directia vulnerabilizarii cadrului de sanctionare a faptelor de coruptie, de reducere a capacitatii institutionale a institutiilor judiciare si de reducere a independentei procurorilor. Mediul profesional a cerut, in cadrul consultarilor prealabile si al participarii la dezbateri parlamentare, ca propunerile de modificare sa aiba o fundamentare adecvata si profesionista", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

MASP subliniaza ca recomandarile formulate in cadrul Raportului MCV nu au caracter optional pentru Romania. Procurorii fac trimitere la Decizia nr. 2 din 11 ianuarie 2012.

Curtea Constitutionala a Romaniei a apreciat atunci ca pozitia de membru al Uniunii Europene "impune statului roman obligatia de a aplica acest mecanism si a da curs recomandarilor stabilite in acest cadru, in conformitate cu dispozitiile art. 148 alin. (4) din Constitutie, potrivit carora Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actele aderarii si din prevederile alineatului (2) ".

Citeste si: Zegrean: Romania a cerut sa intre in UE. Am fost mandri, azi nu mai vrem sa fim acolo. Recomandarile MCV sunt obligatorii
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3543 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asa cevaaaaaaaaa...Si ce zic Ciumetii si R A T A T I I ??????

Raportul MCV e REALIST, recomandarile sunt obligatorii, potrivit CCR!!!!!!!!

 

 

Recomandarile CCR sunt obligatorii potrivit CCR

Se va trece imediat la anularea legilor justitiei si modificarilor codurilor penale, la anularea revocarii lui Kovesi si repunerea ei in functie, la anularea revocarii lui Lazar.
Dezastru pentru Zdragnea si mafia PSD !

 

 

acelasi jurasic parc (ccr)

a ajutat foarte mult la strimbarea legilor , recunoaste ca mcv e obligatoriu.

 

 

Comentariu inadecvat

com
Rank user: x5
astazi, 11:30

HastaeVITĂ-Rezolutia PPN - MCH si republica Procurorilor

De c.urand a avut loc Convocarea Staborul=Parlamentul-tuturor Partidelor Pieilor Negre din toate tarile.In deschidere s-a cantat Internationala RRom cu RRom sa ne unim Si pe toti sa-i prăduim.S-a servit cate un pahar cu rom si s-a incins atmosfera.S-a aprobat si o Rezolutie in mai multe puncte din care amintim o parte.1.Toti rromii sa iși puna parchet in toata casa ca sa nu mai fie chemati la Parchetul General si astfel in general totii rromi sa aiba parchet 2.Procurorii si procurararoasele de grad inalt -adica cei care produc cele mai mari pradaciuni sa fie medaliati cu medalia Ciorditorul de aur.3 S-a propus modificarea Constitutiei astfel ca minoritatea sa decida si nu majoritatea.4 s-au discutat si probleme sociale si s-a dat exemplu tarii vecine si neprietene Ungaria singura tara unde gaborii au devenit majoritari si au infiintat echipe sportive la noi in tara cum ar fi echipa de liga 1-a Alba-Neagra cu tricouri similare cu echipa italiana Ghiventus si echipa din liga 3-a care sa poarte tricouri Zeghe.S-a observat totusi si cateva aspecte negative multi sufereau de CELULita avand ani grei de stat in celulă.La meciuri s-a strigat tziganii tziganii stiu sa faca gologanii.Au fost acompaniati de formatia Zabrele fiind obsevat si HastaeVITA care canta zabrele zabrele eu tot canta despre manele -cu sudistii am o treabă-sunt mai buni si mai detreaba-noi nordistii manelisti suntem hoți si cam netoți.Cu privire la MCH Mecanismul de Cooperare in Hoție vom reveni

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor