Ziare.com

Raport dur MCV: Guvernul sa evite regresul in Justitie! Iata care au fost reactiile din Romania

de Andreea Ghinea
Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 14:06

   

Raport dur MCV: Guvernul sa evite regresul in Justitie! Iata care au fost reactiile din Romania
In timp ce in Romania parlamentarii in frunte cu Florin Iordache incearca sa aduca Legilor Justitiei modificari contestate din toate partile pentru modul in care ar urma sa afecteze independenta Justitiei, Comisia Europeana a publicat, miercuri, raportul cu privire la progresele Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Concluziile Comisiei Europene sunt foarte dure. Se atrage atentia ca reformele au stagnat in 2017 si, mai rau, "provocarile la adresa independentei sistemului judiciar reprezinta o serioasa sursa de ingrijorare", cerand Guvernului Romaniei "sa evite regresul".

Insa nu in aceeasi nota a interpretat si Tudorel Toader mesajul de la Bruxelles. Ministrul Justitiei sustine ca raportul este unul pozitiv si ca Romania va scapa de MCV pe parcursul anului 2018.

Reactiile din zona juridica, dar si de la Cotroceni il contrazic pe Toader. O replica dura a venit de la presedintele Klaus Iohannis care a cerut politicienilor sa slujeasca interesele cetatenilor, nu intereselor personale sau de grup.

Ziare.com v-aa transmis in format LIVE TEXT informatiile din raport si reactiile de dupa:

14:06 - Fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu spune ca ultimul raport privind MCV ii confirma ministrului Justitiei Tudorel Toader ca "merge pe un drum gresit" si ca ministerul sau ar trebui "sa se aplece asupra ajustarilor necesare din sistem, dar cu alt spirit".

"Raportul MCV ii confirma ministrului Toader ca merge pe un drum gresit. E un raport cu multe note negative, desi ministrul ne-a promis unul pozitiv. Ministerul trebuie sa se aplece asupra ajustarilor necesare din sistem, dar trebuie sa o faca cu alt spirit. MCV pare un instrument simplu, birocratic, dar in fapt este un mecanism tehnic complex cu o incarcatura politica imensa, esentiala pentru deplina integrare a Romaniei in Uniunea Europeana. Cel putin in acest moment, nu avem dovezi clare ca ministrul Justitiei intelege aceasta miza sau, daca o intelege, ca 'vasleste' in directia indicata de interesele noastre in Uniunea Europeana", a spus, pentru Mediafax, Catalin Predoiu.

13:25 - Europarlamentarul Cristian Preda a transmis ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, refuza sa vada realitatea, avand in vedere ca interpreteaza raportul ca fiind pozitiv.

"Raportul MCV e foarte critic la adresa actualului guvern. Tudorel Toader ar trebui sa plece inapoi la Iasi. Nu vrea. Zice ca raportul e pozitiv. Ministrul justitiei refuza sa vada realitatea.

E sustinut de Dragnea, condamnat penal si aflat sub alte investigatii de coruptie.
PSD si ALDE nesocotesc interesul european al Romaniei", a scris pe Facebook Cristian Preda.

13:20 - "Lucrurile merg prost, s-au facut pasi inapoi. Sunt termeni pentru probleme. Ceea ce ne-a dus aici este agenda ascunsa a PSD de a mentine in functie persoane cu probleme penale. Ce s-a intamplat in ultima vreme e un mesaj clar: fara penali in functii publice. Sunt pasi inapoi, e acea perceptie ca independenta juridica in Romania e atacata. In acest moment Romania este in ultimul moment pe chestiunea de justitie", a declarat Dan Barna, presedintele USR, care a precizat ca sunt sanse minime ca sa Romania sa scape de MCV pana in 2019.

13:13 - Procurorul general, Augustin Lazar, a sustinut o conferinta de presa, subliniind ca in document se arata ca Romania a inregistrat "un regres".

De asemenea, el a subliniat ca in raport se vorbeste despre "cooperare intre institutii". "Nu poate exista cooperare acolo unde se impun niste lucruri din exterior, iar cuvantul magistraturii nu este ascultat", a comentat Lazar.

Intrebat de jurnalisti cum se explica faptul ca ministrul Tudorel Toader a sustinut ca raportul MCV evidentiaza un progres, Augustin Lazar a raspuns: "Urmeaza ca dvs sa faceti analize profesioniste si foarte pertinente. Ceea ce v-am spus eu scrie in raport, eu am reprodus. In raport scrie ca fata de raportul din ianuarie, reprezinta un regres, care ar putea determina reconsiderarea unor obiective care au fost considerate indeplinite in ianuarie".

Augustin Lazar s-a aratat increzator si a spus ca toti ne dorim ca MCV-ul sa fie ridicat anul viitor, altfel, "ar fi pacat de munca ce s-a desfasurat in 10 ani". "Am facut progrese pas cu pas, ar fi pacat sa renuntam la munca de 10 ani, cand de fapt 'malul' este foarte aproape", a mai spus procurorul general, adaugand ca exista conditii in acest sens, dar "pentru cei care sunt bine intentionati si doresc sa coopereze".

13:11 - Florin Iordache asteapta ca Bruxellesul sa recunoasca faptul ca Romania nu mai are nevoie de MCV.

"Comisia Europeana va recunoaste pasii importanti facuti si ca Romania nu mai are nevoie de MCV. (...) Daca citim foarte atent acest raport, nu pot decat sa remarc ca sunt foarte multe lucruri indeplinite. Avem si restante, dar in perioada urmatoare vor fi indeplinite si in 2018 MCV sa fie ridicat", a spus Iordache.

13:02 - O reactie a venit de la presedintele Klaus Iohannis care avertizeaza ca raportul MCV este un semnal de alarma: "Unii politicieni refuza sa accepte ca datoria lor nu e fata de interese de grup".

Citeste aici declaratia lui Iohannis de dupa publicarea raportului MCV

12:23 - Judecatorul Cristi Danilet a vorbit, la Digi 24, despre raportul MCV, pe care l-a catalogat drept negativ.

"Avand in vedere ca dintre cele 12 masuri pe care Romania trebuia sa le indeplineasca nu am indeplinit decat trei masuri si jumatate raportul este unul negativ. Statul roman mai are multe de facut. Romania va fi inca monitorizata pana la sfarsitul lui 2018 cand o sa apara un alt raport si apoi se va discuta despre ridicare. Cu siguranta MCV nu va fi ridicat anul viitor.

Ce mi-a atras atentia au fost chestiunile legate de modificarile la Legile Justitiei in legatura cu care Comisia Europeana mentioneaza ca intreaga societate civila+magistratii au avut reactii puternice si a subliniat ca de doua ori CSM a dat un aviz negativ. E un motiv de ingrijorare, spune comisia, modul in care este respectata independenta justitiei in Romania", a spus Danilet.

Intrebat de ce Tudorel Toader a pus intr-o lumina pozitiva raportul, Danilet a raspuns ca "Fiecare politician incearca sa prezinte intr-o nota pozitiva eforturile depuse de el si rezultatele, dar ce spune MCV este clar".

12:14 - Comisia Europeana a mentionat in raport si OUG 13, precum si modificarile la Legile Justitiei propuse de Tudorel Toader si reactiile negative care au aparut odata cu punerea in discutie a acestora.

"Atunci cand a fost consultat, Consiliul Superior al Magistraturii a respins de doua ori proiectele de modificari, identificand aspecte precum independenta sistemului judiciar. Presedintele Romaniei si societatea civila au exprimat, de asemenea, preocupari. A fost emisa si o petitie prin care se solicita respectarea avizului emis de Consiliul Superior al Magistraturii, semnata de o majoritate a magistratilor din Romania. Cele trei legi ale justitiei, care dateaza din 2004, reglementeaza statutul judecatorilor si al procurorilor, precum si organizarea si functionarea instantelor, a parchetelor si chiar a Consiliului Superior.

Acestea au un impact direct asupra independentei sistemului judiciar si a sistemului de justitie in sens mai larg; legile ca atare au reprezentat un element important in evaluarea pozitiva efectuata de catre Comisie in luna ianuarie. (...) Reactia negativa puternica din partea sistemului judiciar si din partea unor parti ale societatii civile s-a concentrat in special asupra chestiunii referitoare la independenta sistemului judiciar. Capacitatea Guvernului si a Parlamentului de a asigura un proces legislativ deschis, transparent si constructiv cu privire la legile justitiei va fi esentiala", arata Mediafax.

Recomandarea oficialilor europeni este ca modificarile la pachetul de legi sa se faca tinand seama de avizul Comisiei de la Venetia.

12:10 - In raportul Comisiei Europene se mai arata ca progresele referitoare la abordarea recomandarilor MCV sunt afectate de situatia politica.

"In ciuda angajamentului asumat de Guvern de a incerca finalizarea MCV cat mai curand posibil, progresele referitoare la abordarea recomandarilor MCV din ianuarie 2017 au fost afectate de situatia politica. Intr-o perioada de noua luni de la raportul din ianuarie 2017, in Romania s-au succedat doua guverne, in timp ce tensiunile crescande dintre puterile statului (Parlament, Guvern si sistemul judiciar) au ingreunat tot mai mult cooperarea dintre acestea.

In plus, progresele si rezultatele bune pe care institutiile judiciare au continuat sa le inregistreze in lupta impotriva coruptiei au fost in mare parte puse sub semnul intrebarii de evenimente precum adoptarea in ianuarie 2017 de catre Guvernul anterior a unei ordonante de urgenta a Guvernului vizand dezincriminarea anumitor infractiuni de coruptie, cum ar fi abuzul in serviciu, si a unei propuneri de act normativ vizand gratierea", se arata in document.

Comisia precizeaza ca "desi ordonanta de urgenta a fost abrogata de Guvern si, de asemenea, de Parlament, in urma acestor evenimente au ramas indoieli in spatiul public", noteaza News.ro.

12:04 - Europarlamentarul Siegfried Muresan, purtator de cuvant al Partidului Popular European (PPE), a transmis pe Facebook, dupa publicarea raportului ca "MCV-ul trebuie vazut drept ceea ce este:
1. Expresia lipsei de incredere a Europei in politicienii de la Bucuresti.
2. Un instrument necesar, atata timp cat politicienii de la Bucuresti incearca sa slabeasca justitia.
3. Un instrument bun care ne apara de politicienii care si-au facut de cap 27 de ani si vor sa isi faca in continuare de cap".

11:30 - A inceput conferinta de presa a ministrului Justitiei, Tudorel Toader:

- In urma cu putin timp a fost publicat raportul Comisiei. Concluzia este aceea ca Romania isi poate indeplini obiectivul ridicarii MCV-ului in actualul mandat al Comisiei, ceea ce inseamna pe parcursul anului 2018.

- A fost publicat un comunicat de presa, parte din declaratia de presa a lui Frans Timmermans si raportul in integralitatea sa. Am prezentat concluzia raportului, care este pozitiva. (Moment in care un reporter i-a transmis ca nu au citit acelasi raport)

- Am sa redau cateva dintre ideile transmise de Frans Timmermans: constata progresele indeplinite in realizarea celor 12 recomandari, putem sa lucram impreuna. Contez pe Guvernul Romaniei sa evite reformele, sa evite pasii inapoi, mai sunt lucruri de indeplinit.

- Am luat act de evaluarea Comisiei cu privire la progresele inregistrate de Romania.

- Este si angajamentul pe care ni l-am asumat, acela ca la preluarea presedintiei Consiliului, Romania sa nu se afla sub MCV. Evolutiile inregistrate se incadreaza in acest angajament. Raportul constata progresele realizate in privinta majoritatii recomandarilor.

- In privinta recomandarii numarul 1 referitoare la numirea procurorilor de rang inalt Comisia se refera la proiectele Legilor Justitiei, aflate in prima etapa a procedurii legislative. Raportul se refera la solutii legislative care sunt inca in dezbatere, prin urmare nu la solutii legislative aplicabile, incidente, adoptate in legislatia in vigoare.

- Am avut si am o continua colaborare cu Comisia Europeana, colaborare realizata prin intermediul corespondentelor purtate si prin intalnirile periodice cu Frans Timmermans.

- Am reactivat si am reoperationalizat structuri infiintate in cadrul MCV; comisia MCV, consiliul de management stragegic, prin mijlocirea carora s-au realizat progresele consemnate pana in prezent.

- Am dinamizat implementarea Strategiei nationale anticoruptie. Suntem incredintati ca are aptitudinea de a inlocui printr-un mecanism intern, preventiv, mecanismul instituit de CE, care si-a atins partial scopul si-l va atinge integral in anul 2018, mecanism care se apropie de finalizare cat de curand.

- Avem acest MCV de 10 ani. Un proces de durata, cu recomandari care au fost schimbate pe parcurs. Intr-un deceniu de monitorizare, in toate rapoartele Comisia a constatat progrese ireversibile.

- Momente de stagnare au fost pe parcursul acestui deceniu, important e ca nu s-au inregistrat regrese.

11:30 - Presedintele Comisiei speciale de elaborare a legilor in domeniul justitiei, deputatul PSD Florin Iordache, a anutat, miercuri, ca saptamana viitoare va fi depusa o lege care sa stabileasca un cadru clar pentru Inspectia judidicara, el aratand ca, in acest moment, institutia nu este functionala.

"Pentru saptamana viitoare avem in vedere sa depunem o lege care sa stabileasca un cadru foarte clar pentru Inspectia judiciara. Am vazut ca, acum, asa cum functioneaza in cadrul CSM, nu este functionala", a spus Iordache, citat de Mediafax.

11:25 - "Ma bazez pe Guvernul Romaniei sa continue reformele necesare si sa evite regresul astfel incat sa putem colabora in vederea atingerii obiectivului de finalizare a MCV in cadrul actualului mandat al Comisiei", e citat prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans in comunicat.

11:14 - Comisia Europeana a publicat comunicatul pe MCV si concluziile sunt foarte dure. Se atrage atentia ca reformele au stagnat in 2017 si, mai rau, "provocarile la adresa independentei sistemului judicia reprezinta o serioasa sursa de ingrijorare".

"Romania a realizat progrese in privinta unora dintre aceste recomandari. Este vorba, in special, despre recomandarea de a institui un sistem pentru verificarea conflictelor de interese din domeniul achizitiilor publice (PREVENT), care a fost pusa in aplicare in mod satisfacator. Comisia constata, de asemenea, ca s-au inregistrat progrese si in privinta altor recomandari, sub rezerva aplicarii lor in practica.

In acelasi timp, Comisia constata ca ritmul global al reformelor a stagnat in cursul anului 2017, ceea ce a dus la incetinirea punerii in aplicare a recomandarilor restante, cu riscul redeschiderii unor chestiuni care, in raportul din ianuarie 2017, au fost considerate inchise. Provocarile la adresa independentei sistemului judiciar reprezinta o serioasa sursa de ingrijorare", se arata in raport.

10:50 - Ministrul Justitiei Tudorel Toader, care era prezent in Parlament, l-a anuntat pe Florin Iordache ca nu poate participa la discutiile pe impunerea pragului valoric la abuzul in serviciu pentru ca trebuie sa mearga la Minister.

Toader a spus ca desi initial fusese anuntata ora 13:00 pentru publicarea raportului MCV, aceasta a fost reprogramata pentru ora 11:00.

------

Cel de-al 17-lea raport din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pentru Romania este publicat intr-un moment marcat de controversata modificare a legilor justitiei, noteaza News.ro.

Ultimul raport MCV a fost publicat in ianuarie, Comisia Europeana prezentand atunci conditiile si 12 recomandari pe care Romania le are de indeplinit pentru a permite ridicarea MCV."Ireversibilitatea progreselor realizate in lupta impotriva coruptiei si indeplinirea ultimelor recomandari cerute sunt esentiale pentru a permite Comisiei Europene sa ia in considerare eliminarea treptata a monitorizarii Romaniei in cadrul mecanismului de cooperare si verificare (MCV) ", se mentiona in ultimul raport MCV publicat in luna ianuarie.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmerman, a transmis Guvernului de la Bucuresti ca ridicarea MCV depinde de indeplinirea celor 12 recomandari din raportul din ianuarie.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, pe 11 mai, la Bucuresti, ca vrea ca MCV sa fie ridicat si ca Romania sa fie primita in Spatiul Schengen inainte de a prelua presedintia Consiliului European, in primul semestru al anului 2019.

"As vrea ca pana atunci, iar aceasta este o promisiune pe care am facut-o la inceputul mandatului meu, as vrea ca pana atunci MCV sa fie anulat. Nu se poate s[ prezidezi UE cand ai impresia ca esti controlat, observat de altii", a subliniat el.

Mecanismul de Cooperare si Verificare a fost introdus in 2007, ca o conditie a aderarii Romaniei si Bulgariei la UE si se concentreaza in special pe reforma justitiei, lupta impotriva coruptiei si combaterea crimei organizate.

Dupa ce a fost aplicat de aproape 10 ani, MCV este considerat un instrument important al UE. Unii politicieni din Romania si Bulgaria spun ca a avut un impact pozitiv, in timp ce altii ii pun sub semnul intrebarii contributia la progres.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 21733 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
40 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pana la urma, din declaratiile lui Timmermans rezulta ca drumul urm

at de guvern e cel bun... oftica mare pe "o parte a presei"

 

"LIVE Raport dur MCV pentru Romania: Guvernul sa evite regresul in

Justitie! Tudorel Toader zice ca e pozitiv"

- da mai two dorele , e pozitiv ca la analize ! :o)))

 

Ziare.Com by DNA

Doamne, dar ce dur este, asta poate datorită dosarelor pe care judecatorii le trimit inapoi Parchetelor pentru rechizitorii intocmite lautareste. Dosarele in care alti judecatori pronunta achitari pe banda rulanta pentru inexistenta faptelor. Dosare in care cei indrituiti sa aplice dreptatea nu gasesc probe din care sa rezulte vreo vinovatie in forma descrisa de procurori. Dosare cu interceptari ilegale, cu transcripturi facute dupa ureche sau falsificate grosolan. Dosare in care prejudiciile nu exista sau se calculeaza imaginar si cu multa prostie, de parca ar fi facute de socotitorii de la CAP. Dosare in care, la instanta, inculpati si martori deopotriva declara ca au fost fortati sa spuna neadevaruri. Sau, si mai simplu, au fost santajati golaneste de vreun Portocala care se crede Dumnezeu.

 

........

Basescu este de vina!

Dar la cine te-ai asteptat? Ei fură, șpăguiesc, talhăresc țara, o

... violează și si-o imart intre ei ca pe un trofeu, și altii-s vinovați. Ăștia sunt comunișrii și ei ne conduc. Ciudat e ca au si sustnători, aici, printre noi, Oare cu cat sunt plătiti?

Kremlinul face spume

.

Din cele, cu veselie, debitezi aici, eu deduc ca toata

justitia este la pamant. Ce propui? Sa-i schimbam pe toti din justitie, dar pe absolut toti, si sa aducem din alte tari, de exemplu USA, ca tot o dai tu exemplu, alti judecatori si procurori?
Daca ma aliez modului tau de gandire, atunci da-mi voie sa-ti spun ca si ce-i achitati sunt, de fapt, membrii "statului paralel". Nu-i asa?

Am inteles ca Dragnea vrea sa-si scoata sustinătorii in strada care

... sa-i apere averea. Inainte de a iesi in strada sa-i apere averea infractorului Liviu Dragnea, le recomand acestor oameni fără minte sa facă un tur al magazinelor si să privească atent noile preturi apărute după ce s-au mărit pensiile ș salariile, ale lor, ale celor care ne conduc, nu ale noastre, nu ale oamenilor de rand.

Este clar : mafia hotilor PSD-ALDE lovesc in Romania si romani

Sub conducerea infractorilor Dragnea-Tariceanu si cu sprijinul slugilor Iordache-Toader-Dorneanu-Ciorbea si al celorlalti catei latratori din parlament,se incearca distrugerea statului de drept cu pilonul sau central:INDEPENDENTA JUSTITIEI!!!
Scopul este legalizarea jafului avutiei nationale si scaparea de bratul justitiei a principalilor infractori Dragnea-Tariceanu et Comp.
Raportul MCV arata ,fara echivoc,ca lumea civilizata ,din care vrem sa facem parte ,urmareste atent evenimentele din Romania si nu poate fi manipulata,ca tzatza Floarea sau mos Ilie!
Fata de un raport mai prost decat cele precedente,ministrul justitiei se comporta ilariant,in dispret total fata de adevar si mai ales,fata de inteligenta romanilor!
Pentru el negru este alb!
Eroarea enorma comisa de mafia PSD-ALDE in frunte cu Dragnea-Tariceanu consta in ideia ca ,daca au obtinut majoritatea parlamentara cu doar 24% din electorat,isi pot permite sa-i ignore pe ceilalti 76% din romanii care nu i-au votat(inclusiv prin ignorarea alegerilor)!
Pe acest temei,mafiotii au inceput sa distruga independenta justitiei,si in vazul lumii sa-si legifereze infractiunile!
Ghinionul principalului vinovat de aceasta situatie este condamnatul Dragnea,care de ieri devine urmarit penal pentru deturnarea fondurilor europene!!!!!
UE nu se lasa inselata de aparenta legalitate parlamentara a actiunilor anti-justitie a mafiei PSD-ALDE!
Parlamente anti-democratice,reactionare, au existat si vor mai exista in istorie,inclusiv in tari membre UE(cazurile Ungariei si Poloniei sunt semnificative)!
Un Parlament este legitim doar in masura in care apara democratia,statul de drept si independenta justitiei!
Altfel devine reactionar,cum este cazul celui roman,declarat "cel mai corupt din lume"de un organism international tip "Watch Dog"!
Concluzia?
Justitia trebuie sa accelereze judecata lui Dragnea si Tariceanu,inainte ca acestia sa-i puna botnita!
Ceilalti servitori ai demolatorilor statului de drept,vor trebui pusi sub acuzare pentru sabotarea intereselor nationale!Teo

Soros e vinovat si multinationalele.johannis nu lasa pesede sa fure

Degeaba vrea Juncker Romania in Europa daca se opune pesede.
Pesede vrea in Europa ,sa poata fura si bani europeni .Dragnea a inteles ca banii europeni sunt ai mafiei pesede iar contributia este a poporului roman.
Singurele aprecieri sunt in contul DNA.
Toate hotiile si confuzia privind legislatia si atacurile la justitie apartin alde-pesede.
Cine face rau Romaniei?

 

pai comisia de la venetia e cu prag la abuz

comisia europeana a zis ca e f bine ca scchimbam legile lui macovei,dar ar fi bine sub supravegherea unor observatori europeni.Restul e gargara,oricum se schimba sigur

Cititi doar ce va convine?

Comisia de la Venetia a raspuns unei scrisori trimise de ziarul Adevarul. In caz de abuz nu exista prag.

Va cramponati

De pragul ăla. Lui Dragnea oricum pragul necesar ar fi de 21milioane.

Ori n-ai citit ce zice Comisia in raportul...

... asumat de Consiliul Europei, ori habar-n-ai. Uite:

1. un om politic (sau functionar public) care incalca legea va fi urmarit penal indiferent de valoarea prejudiciului, fara prag.

2. un om politic care aplica programul votat la alegeri, NU trebuie urmarit penal, chiar daca rezultatele sunt dezastruoase (exemplu dublarea salariilor fara suport economic duce la inflatie galopanta si regres). El se asteapta sa fie penalizat electoral si va ramane cu aceasta raspundere politica DOAR.

3. un demnitar (ministru, parlamentar, presedinte) care modifica natura statului aducand atingere grava institutiilor democratice (ex.: trece Inspectia Judiciara sub control politic) va raspunde atat penal cat si politic, fiind vorba de incalcare unui "PRAG INALT" de raspundere politica fata de societate. Acest "prag inalt" nu are valoare materiala sau financiara, dar produce efecte grave in functionarea statului si societatii, denatureaza sensul democratic al existentei organizarii (amenajarii) sociale.

Procurorul Portocala si cei 5 magistrati santajabili din CSM

Declara ca sunt de acord cu raportul MCV :))
Acest mecanism a supravegheat toate abuzurile din Autoritatea Judecatoreasca si CE va trebui sa raspunda la un moment dat pentru acest fapt.
Si va raspunde , ca nu e nimeni vesnic.

Ziare.com by Bengosi si Prazilieni Manelisti !!!

Cu siguranta MCV "este Perfect"
Romania lui Drraknea Porrkarul va intra in Schengen la anu si la multi ani!

 

:))) raportul mcv,numai ca nu spune pe directe,ca dosarul lui

Dragnea e o facatura ! si uite asa se cheltuiesc banii contribuabilului,pe cai verzi,pe pereti,ca sa nu aiva voie Dragnea,sa candideze peste 2 ani,la prezidentiale,pe care are sanse uriase sa le castige....

Ba scrie foarte clar

Incearca sa citesti pe cantul foii. Nu cred ca iti va fi foarte greu.

ANTI psd+alde

Chiar daca sunt sanctionat de ziare.com pentru limbaj.....nu stiu cum, eu consider ca este mai mult decat decent pentru "entitati" precum Drak...nea continui pe acelasi nivel sustinand ca acest "individ" calca pur si simplu pe cadavre (al tarii sau al poporului) pentru a scapa de ceea ce oricum nu va scapa acest infractor dovedit!

 

orchestrat... dirijor Werner von Johannis... Simfonia Calomniei...

legile justitiei si dar mai ales impozitarea la sursa a transnationalelor cu casute in Caimann supara multa "lume buna"...

 

lasa tovarase

Intra Insula Belina in Schengen.
Stai linistit.

Catre aisberg,
Tot inainte!

 

 

... e dur...

.. daca MCV-ul e facut de likele ca madam'Macovei, madam'Pruna, madam'Gushetz si alte cozi de topor, nu mai avem nicio scapare...
... pentru "europeni", raportul "mcv" asta e cam acelasi lucur cu "mcv-logan" ... nu stiu sa faca diferenta... Altfel ar conta in analiza lor, abuzurile "denehaurului", "intromisiunea" sekuritatii/sri in actul de justitie, protocoalele secrete ale binomului, procurorii magistrati (procurorul la egalitate cu judecatorul - numai la noi se poate... la ei nu e voie), etc, etc...

 

@sekurica

Faceti greseala lui Dragnea et comp.
Ii credeti prea prosti pe cei de la Bruxelles,daca dvs.considerati ca au redactat raportul respectiv manipulati de cei citati ,cu ura,de dvs.
Aparati pe hoti?
Ce concluzie se poate trage referitor la dvs.?Teo

 

 

Da, CE greseste

Si va raspunde. Da, va raspunde pentru modul execrabil cum a instrumentat acest mecanism , transformat in pilon de sprijin pentru abuzurile judiciare.
Cineva va aduna toate dosarele cu condamnarile la CEDO pentru lipsa unui proces echitabil si toate dosarele cu achitarile instantelor romanesti si ii va spune Presedintelui CE - exact cu cuvintele dnei Kovesi :"Spala-te cu ele pe cap !"
P.S. Nu sunt jurist , ca nu mi-a trezit niciun interes aceasta profesie, din pacate suntem toti transformati in juristi de NEVOIE din cauza incalcarii drepturilor fundamentale !

Draga magdalenaferu Onestitatea ta e Apreciata!

Scurt!
Respect!

gg

Bati campii...

...cu gratia unui neferos fara valoare.
CEDO studiaza cazurile concrete, nicidecum legislatia in ansamblul ei.
O tot dai inainte cu procurorii X sau Y care au gresit, mai mult ca sigur, dar nu amintesti nimic despre judecatorii A, B, C, D...Y, Z care au fost deja condamnati pt ca luau spaga de la infractorii politici. Iar CEDO judeca sentintele date de judecatori, nicidecum rechizitoriile procurorilor.

Asa ca, sezi!

Asa gandesc si eu. Ca magdalena lui fieru :)))))))

"CE greseste. Si va raspunde."
buze-reci o va trade de raspundere :)

Cand doi iti spun ca esti beat, te duci la culcare, daca mai ai un dram de ceva prin cap. Pariez ca daca mamaia feru isi pune o lanterna in ureche, va putea sa vada lumina pe cealalta ureche. Este de reputatie universala ca Lumina merge in linie dreapta, daca nu este nici un obstacol in calea ei :) Asa mi-a explicat la fizica domnul profesor Iohannis :)

MCV - instrument de santaj politic si economic

Pe cine mai intereseaza MCV?
A devenit un instrument de santaj politic si economic. Pana nu vom cumpara corvete de la olandezi o sa voteze impotriva noastra. Daca modificam redeventele ridicole si nu le dam padurile, Austriua va vota impotriva noastra.
De ce nu se vorbeste deschis in Parlamentul European despre aceste forme de santaj?
Pentru ca securistii nostri de acolo au batut palma cu jefuitorii nostri de acolo, ca sa le iasa lor calculele politice.
Sotia - medic - platita de OMV pe cand sotul era seful SIE, va spune ceva?

 

Alfabeto,

vezi ca padurile sunt date de Adrian Nastase si Tovarasul Ion Iliescu de prin anul 2002, iar redeventele pentru resurse, le-a negociat Ponta mitomanul!

din 2002

Daca era ceva ilegal, nu am vazut nici un dosar in acest sens.
Din 2002, poate le vine randul prin 2222.

Intreaba-l pe Nastase de ce?. Deoarece a pupat inelul de la

austrieci si francezi ca sa intre el in istorie ca ne-a gabat in UE. N-a intrat in istorie, a intrat in puscarie. Eram deja membra NATO, nu trebuia sa ne grabim cu aderara decat dupa o negociere la sange a copitolelor de aderare. Ne-am garbit ca fata mare la maritat si uite am ajuns. Vina este exclusiv a noastra si nu a altora. In afara UE oricum nu ramaneam.

Aveti o oarecare ruptura,de logica.

Daca le-a dat Nastase de ce zeita justitiei,basescu si iohannis nu s-au ocupat de rezolvarea ilegalitatii.Va spun eu de ce,Nastase a luat cateva sute de mii de euroi ,iar ceilalti sute de milioane.Nu e greu de folosit si capul propriu in unele situatii.

De abia acum vedem care este importanta MCV-ului pentru

Romania. Poate aveati impresia ca suntem cumva pedepsiti. Din contra suntem ajutati sa evitam metastazele cancerului rosu in organismul social. MCV este un vaccin eficace.

Cum puteti crede ca Europa va accepta ca una din tarile sale membre sa fie ghidata dupa un set de legi vomitat de catre o masa de coate goale hingherita de condamnati penal? In ce tara europeana puterea judiciara este chemata in fata comisiei parlamentare a unui tradator si corupt notoriu ? In ce tara europeana un pachet de legi NEASUMAT de catre initiatorul sau, Buze Reci + guvernul dracnea, este preluat de catre mult aclamatul in strada ciordache si bagate pe repede-inainte sub nasul "expertului" parlament? Parlament in care unii ar iesi cu mitraliera impotriva strazii, altii considera ca Churchill ar fi egalul lui Stalin si ca rezistentii anti-comunisti ar fi niste golani in slujba ..., in care Soros a luat locul lui Basescu ca sperietoare, etc...

Iata ca Mosu' va aduce anul acesta Craciunul mai aproape si poate chiar cu mai multe cadouri, pe care le asteptati din 1989 :)))

 

MosGerila, Romania trece prin momente grele!

Sa le multumim lui lui Dragnea si lui Tariceanu, doi politruci care nu vor altceva decat sa ne scoata din Uniunea Europeana si sa ne alature rusilor, acolo unde se poate fura fara sa sa raspunzi penal. Sa dea Dumnezeu sa nu ajunga in Rusia ci pe o alta planeta, fiindca de acolo nu vor mai reveni niciodata pe Pamant. Shalom

Ziare.com by Bengosi Mariini Prazilieni PilULE si Manelisti !!!

Raport dur MCV pentru Romania, in timp ce Parlamentul incearca sa forteze Legile Justitiei
Ministru justitiei deT.T. zice ca la anu vom scapa de MCV... ce nu vrea sa vada dTTu ca pana la anul el este povesti in guvernul Penalului drraknea !

 

Totusi nu e bine ca sclavii

sa fie asa de entuziasti.La preluarea justitiei in forta pe persoana fizica de catre Basescu,increderea populatiei in cea ce impropriu se numeste justitie in Klemmland,era pe undeva la 65 procente cu o marja de eroare de plus-minus 50 la suta dupa cum sonda SRI.Astazi dupa inca 2 ani de justitie personala,de data asta a lui Iohannis,ca numai EI AU NUMIT parchetari si judecatori,deci sunt direct responsabili de faptele lor,increderea in acest simulacru de justitie este pe undeva la 11 procente chiar si in sondarea SRI.Cum dreaqu sa dai vina pana si pe pasarile calatoare ca justitia nu are increderea populatie fara sa bagi de seama penalii care au semnatura suprema in numirea parchetarilor si judecatorilor.Eu as recomanda celor care nu au nici cea mai mica incredere in justitia basist-iohanniana sa iasa pe strazi,ulite,campii,etc,si sa le bage MCV-ul in partea dorsala,atat la cei numiti cat si la cei care ii numesc.
Iohannis,Kovessi,Lazar si mamaia aia de la ICCJ,cati bani s-au recuperat,numarat,probat cu acte oficiale,de la cei condamnati pentru coruptie.Unde-s banii pe care ii reclamati ca pagube ale statului,i-ati FURAT VOI.Eu o sa fiu curios ce o sa afle Luluza ci olaful ala ce bani de la UE se recupereaza de la Stelu,de la Udrea,Blaga,de la sotul lulutzei,etc.Zero se recupereaza ca deja si -au insusit banii cei care anchetau si aveau catusele.Daca tot sunteti tineri frumosi si liberi,cu democratia in freza si barbi,de ce nu intrebati si despre asta.

 

Sclavii cui ?

Ai slavilor ?

Daca esti sclav

care e diferenta ca stapanul e american negru,jaonez,neant sau rus.Tot sclav esti.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor