Tariceanu: In raportul MCV sunt aberatii. Voi propune sa nu mai cooperam in cadrul MCV

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 14:40
15001 citiri
Tariceanu: In raportul MCV sunt aberatii. Voi propune sa nu mai cooperam in cadrul MCV
Foto: Realitatea TV

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, sustine ca in raportul MCV prezentat miercuri apar "aberatii" si va propune ca "Romania sa transmita un punct de vedere clar", conform caruia nu mai vrea sa coopereze in cadrul MCV.

Presedintele Senatului admite ca nu a stat sa citeasca "in detaliu fiecare pagina", ci s-a uitat "la concluzii", care, "la un moment dat, m-au bucurat".

In final, insa, a realizat ca "sunt aberatii in raport". "Ar fi trebuit ca prin concluzia finala sa se recomande ridicarea MCV. Ei bine, nu. Aici este o poveste fara sfarsit. Tintele sunt in miscare. Avem progrese ireversibile, dar mai trebuie ceva facut. Tot timpul se mai gaseste ceva de facut. Sunt aberatii in raport", a spus seful Senatului.

Tariceanu a dat si un exemplu: "M-am uitat la chestiunea care priveste Parlamentul. Recomanda Parlamentului ca sa-si motiveze deciziile. Or, nu stiu cum sa facem ca fiecare parlamentar, senator sa-si motiveze votul. Votul e secret. Nicaieri in lume nu se motiveaza aceste decizii.

Nu facem noi in Romania reguli altfel decat sunt in alta parte. Nu functioneaza imunitatea in Romania altfel decat functioneaza in alta parte. Imunitatea in Romania nu este nici mai cuprinzatoare, nici mai putin cuprinzatoare decat in alte parti", a mai spus Tariceanu.

"Raportul MCV arata progrese ireversibile in lupta anticoruptie. Voi propune, intr-o discutie cu premierul Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea, ca Romania sa transmita Comisiei Europene ca nu mai vrea sa coopereze in cadrul MCV, care e unul discriminatoriu", a conchis Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a motivat aceasta decizie prin faptul ca "legislatia romana privitoare la incompatibilitati si conflictul de interese e cea mai severa din toata Europa", ca "avem cea mai transparenta, excesiv de transparenta legislatie. Ce sa facem in plus?".

Vezi aici ce a spus Comisia Europeana in MCV despre ordonantele ce privesc gratierea si modificarea Codurilor Penale

Afla si in ce context CE i-a luat apararea in MCV sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Tariceanu raport MCV, #Tariceanu aberatii raport MCV, #Tariceanu propunere Romania cooperare MCV , #MCV