Aberatia zilei: Cartita Sfanta Parascheva sapa la metrou

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 12:53
8182 citiri
Aberatia zilei: Cartita Sfanta Parascheva sapa la metrou

Dupa Varvara si Filofteia, a venit si randul Sfintei Parascheva sa sape la metrou. Nu e nicio eroare, asa au fost botezate cele trei utilaje imense, asa-numitele "cartite", care sapa tunelurile prin care vor trece viitoarele linii de metrou.

Sfintirea cladirilor, incaperilor, masinilor, bicicletelor, monumentelor, navelor a devenit in ultimii ani o practica uzuala.

Joi dimineata, un sobor de preoti (dotat cu ustensilele necesare si un cos de oua rosii) a sfintit si botezat noua "cartita" a Metrorex, inainte ca mastodontul sa inceapa lucrarile la tronsonul de metrou Parc Bazilescu - Straulesti din Magistrala 4 de metrou, care se vor intinde pe 1,3 kilometri.

La ceremonie au fost invitati si reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Ministerului Finantelor.

Constructorii trebuie sa termine pana in 2018 doua statii de metrou, un depou si o parcare, valoarea totala a proiectului fiind de 1,115 miliarde de lei, informeaza Digi24.

Intr-un comunicat de presa al Metrorex se precizeaza ca numele Sfintei Parascheva a fost ales pentru "protejarea metroului si a oamenilor care il vor utiliza", fara sa se precizeze impotriva cui sau a ce.

Anterior, cartitele Varvara si Filofteia au sapat tunelurile Magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei - Eroilor.

Dezvoltarea retelei Metrorex a cunoscut multe piedici, nu doar financiare, termenele de dare in folosinta fiind deseori amanate, astfel ca o buna parte dintre bucuresteni si-au pierdut deja speranta ca vor pleca de acasa prea curand in "trenul galben fara cai".

De aceea, sugeram ca viitoarea cartita Metrorex sa poarte numele Sfantului Ilie, facatorul de minuni.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...