Aberatia zilei: S-a stricat metroul 3 zile la rand. Dupa o saptamana, Metrorex inca analizeaza

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 09:23
4621 citiri
Aberatia zilei: S-a stricat metroul 3 zile la rand. Dupa o saptamana, Metrorex inca analizeaza
Foto: Arhiva Ziare.com

In capitala europeana numita Bucuresti, in anul de gratie 2016, trenurile de la metrou se defecteaza timp de trei zile la rand, iar cauzele acestor probleme sunt inca in curs de evaluare, la mai mult de o saptamana de la incidente.

Luni, 28 martie, in jurul orei 18:30. Adica atunci cand o mare parte dintre locuitorii Capitalei pleaca de la locul de munca, deci si fluxul de calatori in subteran este unul mai mult decat substantial.

Fix in aceasta perioada de varf, un anunt se aude in difuzoarele statiilor de metrou. E o veste buna, ce vine dupa una proasta, evident. Traficul a revenit la normal dupa zeci de minute de degringolada, avand in vedere ca trenurile care trebuiau sa ajunga la Dristor 2 au circulat doar pana la statia Piata Iancului.

Panica la metroul bucurestean la ora de varf: Circulatie oprita, calatori evacuati

Motivul? O defectiune la una dintre garnituri, in zona statiei Dristor 2. Cei care se aflau in trenul cu pricina au fost evacuati, iar circulatia a fost data peste cap. Drept consecinta, nervii calatorilor au fost intinsi la maximum, iar busculadele au fost inevitabile.

Istoria se repeta, in dupa-amiaza zilei de marti, 29 martie, cand timp de aproximativ 15 minute circulatia a fost intrerupta dupa ce un tren s-a defectat in statia Unirii 2, pe magistrala Pipera - Berceni, unde pasagerii au fost debarcati.

Inca un incident la metrou - circulatia a fost din nou intrerupta la ora de varf

Nici miercuri, 30 martie, lucrurile nu au mers "ca unse". Inspre seara, personalul metroului bucurestean anunta in difuzoare ca circulatia se desfasoara ingreunat.

In aceste conditii, Ziare.com a solicitat de la Metrorex un punct de vedere, pentru ca nu au fost date explicatii in legatura cu natura defectiunilor si o eventuala legatura intre incidentele care au avut loc in trei zile consecutive.

Raspunsul a venit, miercuri, 6 aprilie, dupa o saptamana. Il redam integral mai jos:

"In urma defectiunilor inregistrate la trenurile Bombardier si CAF in cursul saptamanii trecute, conducerea societatii a analizat de urgenta si individual situatiile create. In functie de concluziile comisiilor mixte, formate din specialisti Metrorex, Alstom Transport SA si CAF, urmeaza sa fie stabilite cauzele defectiunilor, precum si modalitatile de remediere in cazul unor eventuale situatii similare", ne-au transmis reprezentatii Metrorex.

Ramane de vazut cat va dura aceasta analiza si daca defectiunile puteau fi prevenite sau reparate mai rapid.

Metroul bucurestean a transportat anul trecut peste 173 de milioane de calatori, de unde rezulta o medie de trafic zilnic de 480.000 de oameni. Din reteaua Metrorex fac parte in total 51 de statii.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#metrou tren circulatie blocata, #metrou Bucuresti defectiuni tren, #metrou defectiuni , #Metrorex