Calatoria cu metroul s-ar putea scumpi cu 5%

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 19:09
1528 citiri
Calatoria cu metroul s-ar putea scumpi cu 5%

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a declarat miercuri ca tarifele de calatorie cu metroul s-ar putea majora in perioada imediat urmatoare cu circa 5%.

Scumpirea ar putea avea loc intrucat se indeplinesc conditiile legale conform OUG nr. 36/2001, ultima majorare avand loc la 5 aprilie 2009.

Astfel, Gheorghe Udriste a precizat ca datele Institutului National de Statistica arata ca Metrorex este indreptatit sa majoreze tarifele de calatorie cu metroul, insa nu a mentionat o data anume de la care ar putea fi operata aceasta majorare.

Potrivit OUG nr. 36/2001, preturile si tarifele pentru serviciul de transport urban de calatori cu metroul se ajusteaza pe baza ultimului indice al preturilor de consum publicat de Institutul National de Statistica.

Udriste a mai precizat ca, pana in prezent, salariatii de la metrou nu au fost afectati de reducerea salariilor cu 25 % impusa de Guvern si ca acestia vor primi bonuri de masa conform legislatiei in vigoare.

De asemenea, potrivit directorului general al Metrorex, nu se preconizeaza disponibilizari pentru perioada urmatoare in cadrul companiei.

In momentul de fata, Metrorex are 4.192 de angajati.

Pe de alta parte, Udriste a mentionat ca revolutionarii, veteranii de razboi, persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si cele deportate in strainatate ori constituite in prizonieri si persoanele cu handicap si insotitorii acestora vor beneficia in continuare gratuitate la abonamentul lunar, in timp ce elevii si studentii vor primi o reducere de 50 % la plata abonamentului lunar.

Metrorex a avut in primul semestru din 2010 o cifra de afaceri de 220,16 milioane lei, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada din 2009, in timp ce numarul de calatori care au ales metroul ca mijloc de transport a scazut cu 0,2%, la 89.480.932.

Metrorex si-a bugetat pentru acest an venituri de 566,41 milioane lei, mai mici cu 7,45% fata de anul trecut (612,05 milioane lei), si cheltuieli de 649,68 milioane de lei, in scadere cu 6,1% comparativ cu anul 2009, cand acestea au fost de 612,05 milioane lei.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: rNews
Comentarii
opus9
rank 5
Subteranul Bucurestean inca nu este pregatit pentru secolul in care traim ... marile metropole ale lumii au platit un tribut imens pentru acomodarea traficului populatiei in conditii suportabile ... noi santem inca foarte departe de acesata solutie !