Ziare.com

Salariile de la Metrorex. Cat incaseaza net directorii, inginerii, sudorii, casierele sau economistii cu "spor de tunel"

de Anca Olteanu
Joi, 11 Februarie 2021, ora 14:59

   

Salariile de la Metrorex. Cat incaseaza net directorii, inginerii, sudorii, casierele sau economistii cu "spor de tunel"
Cele mai mari salarii din Metrorex sunt ridicate de directorii departamentelor companiei, precum cel juridic sau de investitii.

Directorii de departamente castiga circa 13.000 de lei, in mana, lunar. Urmeaza sefii de birouri si sefii de serviciu care incaseaza net aproximativ 10.000 de lei, potrivit unui document obtinut de Ziare.com.

Lista salariilor din Metrorex continua cu banii incasati de economisti, de ingineri, dar si de muncitorii care lucreaza in subteran, precum sudorii, tinichigii sau lacatusii.

Salariile sefilor din MetrorexDirectorii marilor departamente din Metrorex, precum cel economic, juridic, cel de tehnic si investitii sau cel de resurse umane si strategie castiga, fiecare, lunar 12.945 de lei. In aceasta suma intra un spor de tunel, de 3.092 de lei, si un spor de vechime - 3.865 de lei.

Un sef de serviciu castiga 11.162 de lei, iar in aceasta suma intra sporul de tunel de 2.743 de lei si sporul de vechime, de 2.880 de lei.

Seful de birou ia si el un spor de tunel, de 2.155 lei, un spor de vechime de 2.694 de lei, iar la final de luna incaseaza, in mana, 10.749 de lei.

Un sef de tura poate castiga intre 8.000 si 9.500 de lei pe luna. El incaseaza mai multe sporuri. Pe langa cel de vechime, care variaza intre 1.862 de lei si 1.972 de lei si cel de tunel, care este intre 2.979 de lei si 3.155 lei, el mai primeste de la Metrorex un spor pentru conditii nocive de munca, care porneste de la 745 de lei si ajunge la 789 de lei, si un spor pentru ca lucreaza in weekend-uri si sarbatori legale. Sporul din urma incepe de la 745 de lei si ajunge la 3.380 de lei.

Seful depoului incaseaza lunar 10.405 lei. El primeste doar trei sporuri: de vechime (2.291 de lei), de tunel (3.710 lei) si de munca in conditii nocive, pentru ca lucreaza in subteran (1.091 lei).

Adjunctul sefului de la depou are un venit similar, care variaza intre 9.000 si 10.000 de lei, cu sporuri usor reduse fata de cele mentionate anterior.

Salariile mecanicilor si inginerilorUn inginer poate primi, lunar, de la Metrorex, salariul de 7.421 de lei, el avand un spor de vechime mai mare decat un tehnician, de 2.219 lei si un spor de tunel de 1.775 de lei.

Un subinginer poate incasa circa 6.400 de lei, suma in care intra sporul de vechime, de 1.918 lei si cel de munca in tunel, de 1.534 de lei.

Un mecanic instructor castiga intre 8.000 si 9.000 de lei, in mana, lunar. El ia toate cele patru sporuri: de vechime (1.500-2.000 de lei), de tunel (2.700-3.100 de lei), de conditii vatamatoare de munca (720-790 de lei) si pentru munca in zilele de sarbatoare (1.500-1.900 de lei). Unele categorii de mecanici incaseaza si salarii mai mici, de 5.000-6.000 de lei, pe luna.

Un tehnician castiga lunar net 5.561 de lei, dupa ce au fost platite toate darile catre stat din salariul sau brut de 9.657 de lei. In salariul sau intra si sporul de vechime, de 1.665 de lei si cel de tunel, de 1.332 de lei.

Lacatusii si strungariiPotrivit tabelului de salarii al Metrorex, un muncitor necalificat poate castiga de la 4.000 la 4.500 de lei. In functie de postul ocupat, el poate lua cele patru sporuri, sau mai putin. Un lacatus ia intre 5.400 si 6.800 de lei si trei sau patru sporuri.

Un strungar poate castiga peste 7.000 de lei, suma in care intra toate cele patru sporuri, iar salariul unui maistru trece de 8.000 de lei.

Lunar, venitul unui electrician incepe de la 4.000 de lei si poate trece de 7.000 de lei.

Un tinichigiu castiga si el peste 5.000 de lei si ia cinci sporuri, adaugandu-se cel de noapte, iar un forjor obtine peste 4.000 de lei.

Un zugrav vopsitor ia pana la 4.500 de lei, iar un zidar, in jur de 4.000 de lei, pe luna, dar poate ajunge si la salariu de 5.500 de lei.

Veniturile angajatilor din MetrorexConsilierii juridici castiga circa 6.700 de lei - suma la final de luna, completata cu sporurile de vechime (1.500 de lei) si de tunel (1.670 de lei).

Salariul net al unui economist este de 6.456 de lei, unde intra un spor de tunel de 1.625 de lei. Brut, el incaseaza 11.210 lei.

Un expert in achizitii publice castiga 6.789 de lei. Sporul de vechime se ridica la 2.031 de lei, iar cel de munca in tunel, la 1.625 de lei.

Contabilul are salariul de 5.409 lei, sporul de vechime de 1.620 de lei, iar cel de munca in tunel, de 1.296 de lei.

Un traducator angajat la Metrorex ia, in mana, 6.599 de lei, unde intra sporul de 1.625 de tunel, potrivit contractului colectiv de munca negociat de sindicat cu conducerea companiei.

Cat castiga casiera de la metrou

Un arhivar castiga lunar 3.897 de lei, sporul sau de vechime fiind de 803 lei, iar cel de tunel, de 1.516 lei. Curierul angajat la Metrorex ia in mana 3.024 de lei, sporurile sale fiind mai mici, de 480 de lei, respectiv 800 de lei.

Un psiholog castiga 6.409 lei pe luna, suma in care intra si cele doua sporuri, potrivit contractului de munca: de vechime, in valoare de 1.918 lei si de tunel, de 1.534 de lei.

Medicul angajat la Metrorex catiga in fiecare luna, in mana, 6.988 de lei. In salariu sunt incluse si sporurile de vechime, de 2.090 lei si cel de tunel, de 1.672 de lei.

Casiera de la metrou are un salariu care variaza intre 3.700 de lei si 5.500 de lei.

Un sofer ajunge si el sa castige de la Metrorex circa 4.400 de lei, primind si sporurile de vechime si de tunel.

Salariul unui pompier variaza in jurul sumei de 5.000 de lei.

Citeste si:
 • Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
 • Citeste mai multe despre metrorex salarii angajati director Lacatus
  Sursa: Ziare.com

  Articol citit de 55610 ori

  Urmareste Ziare.com pe

  Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
  23 comentarii
  Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

  Fără număr, făărăă nuuumăăăăărrrrrrr!!!!!

  HAY!!!....dii la nașșu peeee seee dickă, pentru tonți prettiinii miiei!!!!
  Deee vreeețu guuu țțuuuu să-iii muuuu iiiii riiiiii.......
  Dațțaii limbi taaaa vaaa riiiiișș ciiiiiiii,
  Riiiii-băăăăăăăă........

   

  metrou

  spor de tunel: soferii,contabilii consierii juridici, astia lucreaza toti in tunel etc.!hotie curata !

   

  Mai...mai da rai mai suntem si nu incercam sa ne dam pe brazda!

  I-mi recunosc vina cum ca anterior am facut o proupunere total ne umana privind modul cum sa-i ajutam pe acesti batuti de soarta, pai cum de nu ma-ti sanctionat si voi imediat si drastic pentru lipsa mea de umanitate, de grija fata de aproapele nostru la nevoie, cum de am putut cere numai salarii speciale si pensii speciale, cum...?
  Cand bravii de ei isi rup picioarele stand la acele greve deosebit de toxice si ne igienice, adica sa stea intr-un lot de parcare jegos in fata ministerului transporturilor!
  Sa-si deschida gurita lor fina si firava si sa faca eforturi supraomenesti in a huiduii aceste scarbe de autoritati.
  Sa dea statul in judecata si sa ceara doar o mititica recompensa de.... sa zicem dreptul deplin de proprietate asupra metrorexului.
  Sa ceara ca populatia bucurestiului sa faca munca obligatorie si neplatita pentru mentinerea acestui Metrorex.
  Si daca nu ne astamparam nici asa sa fim bagati in inchisoare la Gherla sau Sighetul Marmatiei pana ne vine mintea la cap.
  Odata si odata trebuie sa fim pusi la PUNCT,ca prea ne luam NASUL la purtare fata de OROPSITII romaniei.

   

  Deci drula minte

  Salariile sunt mici nici vorba de aberatiile lui Drula. Omul asta n a muncit o zi sa vada ce i aia munca si responsabilitate.
  Vreti sa va urcati intr un tren condus de un mecanic flamand care vede dublu de foame ?
  Drula lua bani de la ONG uri ridica drone si dadea din gura adica pierdea vremea pt el 5 lei dati de maica sa erau banii lui de o zi.

   

  Sa bea mai putin!

  Cum uteti sistine ca la banii care-i incaseaza e rupt de foame?

  Bă ismaile

  voi cand primiți punga cu galbeni vă uitați și in jurul vostru, sau credeți că numai vouă vi se cuvine?
  Eu nu zic că nu meritați, dar mai sunt și alții in țara asta fără sindicate și prieteni pesediști

  Un stat corupt, bolsevic...

  Sa trecem peste salarii ca nu le-au luat, nu le au folosind amenintarea cu extinctia...Alesii populimii inculte au facut legi care sa asigure perpetuarea furtului economiei, natiunii...DAR, uite, impozitarea muncii este foarte mare ...unu are 9034 lei brut (exemplu aleatoriu) si net primeste 5154 lei...care esti tare la aritmetica, ce procent impoziteaza statul din munca?...Salariile sunt total scapate de sub control, sefii de sindicate, toti, niste talhari, politicienii, toti, niste ...asasini economici si nu numai...insa, toate se intampla numai in tari unde babuinii, limbricii, zdrentele, etc vor asa ceva...este democratie si vot liber...romanii au ales sa fie goniti din tara, sa aiba statut de semisclav, sa fie desconsiderat, dezumanizat, altfel nu ar trimite la furat numai persoane care fac numai si numai interesele de grup....grup politic,,,,grup sindical...grup de interlopi...grup de ...romani pr.osti...

   

  Le numesti impozite ca asa iti place dar nu sunt

  Impozit e doar 10%, majoritatea sunt asigurari ceea ce e cu totul altceva.Daca luai 9000 dar trebuia sa iti platesti asigurare privata de sanatate, pensie privata, asigurare de somaj, etc ai fi zis ce bun e statul ca nu imi i-a impozit. E adevarat unora probabil le-ar fi convenit mai mult dar altora nu.

  CAS-ul si CASS-ul au fost intodeauna IMPOZITE

  Sunt multe persoane care nu au beneficiat NICIODATA de acestea !
  In plus TOATE sumele se duc in "acelasi buzunar" indiferent de numele contributiei/impozitului.

  Fratilor nu-i jefuiti pe acesti muritori de foame de la metrorex

  Datile si voi colea Ciolanul ce-l merita cu varf si indesat.
  Ce Dumnezeu voi nu vedeti ca numai oasele-i de ei saracii?
  Nu au si ei colea niste icre negre zilnic.
  Nu au nici macar Sampania nici Coniacul cel de toate zilele pricajitii de ei!
  Si apoi masini de lux nici nu mai vorbesc.
  Dar nu-i oare pacat de Dumnezeu sa -i jefuim de dreptul la excursii in strainatate unde vor si cum vor?
  Pai nu-i un gand paganesc din partea voastra sa-i oropsiti asa pe nedrept?
  Pai cum o sa mai poata chiulii fara grija zilei de maine...poimaine si de ce sa nu fi sinceri si drepti, de dreptul lor pe viata la acest ciolanel desi maricel si plin de carnita, bat-o s-o bata soarta, caci ei cu familii mari si pretentioase nu pot fi lasati asa de izbeliste asa dintr-o adta.
  Deabia, dupa un efort supraomenesc de a se acomoda cu aceasta viata, acum veniti si voi nenorocitilor si-i obligati sa-si schimbe tabieturile.
  Pai macar un salar special o pensioara speciala colea ca sa le treaca de durere si sa nu ramana asa pe drumuri fara Mercedesurile lor nou noute si plimbari la Paris si nu numai.
  Haide ca ma obligati sa va-o spun asa de la obraz, sa va fereasca Dumnezeu sa ajungeti in hainisoarele lor mizerabile , in viata lor mizera , fara iesire!

   

  Nu, si kakaia prablema, tavarisci?

  Dacă oamenii munceste, de ce să nu castige o cărută de bani?
  Ce, numa' consilierii, ăi din AGA si fătucele de la Apele Romane si se bucure de venituri babane?

   

  Kakaia problema...

  e ca salariile acestea sunt platite in procent covarsitor din subventii (aka taxele noastre). Daca ar fi acoperite din pretul vanzarea cartelelor era cu totul altceva.
  Ideea de baza este ca subventiile distorsioneaza piata. In momentul in care se vor elimina subventiile atunci vom putea constata cine isi perminte cu adevarat sa locuiasca in capitala. Altfel , mare parte stau in capitala pe banii colectati de stat din tara.

  cea mai tare e

  soferii care iau spor de tunel. in rest economist, consilier juridic, traducator parca mai merg. insist. soferul mai nenorocitilor? imi e rusine de rusinea lor. am lucrat, inainte de a veni in bucuresti, 10 ani in subteran. astia, cumulat, au sporurile mai mari decat minerii. rusinos

   

  Probabil ca au parcari subterane - daca se duce

  cu masina de serviciu intr-o parcare subterana a unui supermarket poate spune ca are nevoie de spor pentru "subteran".

  Comparati cu salariul unui profesor universitar cu vechimea maxima:

  acesta are in mana (net) circa 7.000 lei! Pai, cei de la Metrorez au aproape toti salarii nete mai mari decat ale unui profesor universitar, conducator de doctorate si aflat la vechimea maxima...

   

  Din pacate salariul

  unui profesor universitar a fost stabilit de betiva din Craiova, care sigur nu intelege ce e aceea o universitate si de prostul de la sidicatul universitarilor, care cred ca era picat in limba dupa betiva. Probabil avem cele mai mici salarii din Europa in invatamantul superior, dar urlam ca nu avem universitati in Ivy League... Atata timp cat tara asta va fi condusa de pnl, psd sau alt pe ceva, educatia va fi permanent batjocorita.

  "spor de tunel"

  mai bine spus,tun cu sporuri.

  deci se pare ca drula avea dreptate

  si nu seful de sindicat. sunt de-a dreptul socat.

  sunt curios daca si-au dat si spor de greva ca e activitate dificila si nu merita ratata

  drula abereaza

  Sporul de vechime si sporul de tunel sunt sporuri pe care le dadeau si comunistii si care sunt date si in vest cel de vechime este prima de fidelizare iar cel de tunel este fix acelasi.

  salariile sunt mai mari decat aici , asta e pana

  la marirea cu 18%.
  -da sa le dea spor de tunel cat stau in tunel si lucreaza ,adica 3-4 ore pe noapte .
  -statiile nu sunt tunel ,casiera are spor de tunel ,te intreb eu vanzatorii din pasaje inclusiv pasaje ale metroului au spor de tunel !?!?
  si astia lucreaza 12 ore pe zi nu 6 ore ca o casiera de la metrou.

  ....cica...."necalificat -->4000-4500.......

  ......si dup aia....zidar--> mai putin......arhive--> si mai putin.....lol......"morala" este evidenta la "internationala"!.....cu cat esti mai circopitec cu atit mai bine!.....daca te cheama coarna atunci 165k pe luna e putin, fff putin!.......
  .......ma rog....."sporurile" sunt date sa le completeze salariu la 4000 ron.......dar io ma ntreb......prin tara, la privat, cu is salariile pe posturi (oaresicum) echivalente ?.....si inca una.....cu ashea oomeni mirobolanti, de ce n-avem metrou de 3x ceashca pin acu ????.......si prin tara de ce dreac n-avem metrou ????....de ex. timisoara!.....sa vina aia din satele devenite suburbii in centru mai usor.......

  E o gluma asta cu profesorul universitar

  Stiu destui profesori de scoala primara care castiga in jur de 5000 net, evident nu incepatori ca in scoli e ca in armata cu veterani si pufalai, veteranii isi aleg elevi si iau salariile bune iar pufalai salarii la jumatate si munca a mai naspa.Cat despre profesorii universitari salariile se invart in jur de 10000 dar oricum majoritatea au multe alte surse de venituri nu le plangeti de mila. Cat despre salariile la metrou in afara de sporul de tunel care e o prostie, doar de-aia e metrou sa mearga print tunel, nu cred ca sunt exagerate. Problema e pretul biletelor care sunt mici dar daca politic se vrea mentinerea acestora la un pret care sa dea bine la popor atunci asta e iese metrorex cu deficit.

  nu este o gluma

  aveau sume astronomice atunci cand aveau voie sa cumuleze mai multe norme - acum nu mai pot face acest lucru.
  Biletul de acces metrou este echivalentul a doua paini - nu mi se pare mica valoarea - mai ales ca se circula ca intr-un "bou-vagon".
  Despre contractul cu Alstom ce parere aveti? Am inteles ca manopera ptr. schimbarea unui bec este 200 EUR.


  Platforma pentru solutionarea online a litigiilor