Directorul Metrorex si-a dat demisia - cine preia conducerea (Video)

Marti, 24 Martie 2015, ora 12:52
3544 citiri
Directorul Metrorex si-a dat demisia - cine preia conducerea (Video)

Directorul general al Metrorex Aurel Radu si-a dat marti demisia, in urma unor discutii cu ministrul Transporturilor Ioan Rus.

Conducerea companiei de transport va fi preluata temporar de Catalin Homor, directorul de Investitii si Achizitii Publice din cadrul Metrorex.

"Membrii Adunarii Generale a Actionarilor din cadrul Societatii Comerciale de Transport cu Metroul Bucuresti Metrorex SA au luat act de renuntarea la contractul de mandat pentru functia de director general a domnului Aurel Radu. Demisia acestuia este urmarea discutiilor recente avute cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus", a anuntat Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat de presa citat de televiziuni.

Desi nu se cunoaste oficial motivul demisiei, discutiile dintre Aurel Radu si Ioan Rus s-au concentrat pe problemele de la Metrorex, cum ar fi intarzierea lucrarilor la Magistrala 5 sau scumpirea tarifelor la cartele.

Se scumpeste calatoria cu metroul cu pana la 33% - afla noile preturi (Video)

Majorarea preturilor are loc in contextul in care exista informatii potrivit carora fondul de salarii si bonusuri al Metrorex a crescut atat pentru angajati, cat si pentru conducere, adica inclusiv pentru Aurel Radu.

De asemenea, mai multe persoane au protestat joia trecuta la metrou, la statia Piata Unirii, din cauza scumpirii tarifelor calatoriilor, dupa ce Metrorex a anuntat ca tarifele vor creste cu 16-33% si ca pretul cartelelor cu doua calatorii se va majora de la patru la cinci lei.

Protest la metrou fata de cresterea tarifelor (Foto)

Astfel, pretul pentru 10 calatorii va ajunge de la 15 la 20 de lei, iar pentru un abonament lunar nelimitat pasagerii vor plati 70 lei. In prezent costa 60 lei.

#director Metrorex demisie, #Aurel Radu demisie Metrorex , #Metrorex