Ziare.com

Incepand de azi putem circula cu metroul si RATB cu biletul unic de calatorie

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 09:23

   

Incepand de azi putem circula cu metroul si RATB cu biletul unic de calatorie
Metrorex si RATB introduc la vanzare, incepand de duminica, biletul unic, o facilitate pentru care pot opta calatorii ambilor operatori de transport din Bucuresti.

"Noile titluri de calatorie pot fi achizitionate atat de la casieriile Metrorex, cat si de la cele ale RATB. De asemenea, celelalte titluri de calatorie existente ale Metrorex raman valabile, fara a suferi modificari", precizeaza reprezentantii Metrorex intr-un comunicat.

Cu biletul unic Metrorex - RATB se pot efectua calatorii multiple cu metroul si mijloacele de transport de suprafata ale RATB intr-un interval de 60 de minute.

Ultima validare se poate efectua cu un minut inainte de expirarea perioadei stabilite, de o ora, fiind permisa calatoria pana la capatul liniei RATB sau pana la iesirea din statiile Metrorex.

Costul biletului unic este alcatuit din costul biletului RATB, in valoare de 1,30 lei, cel al biletului Metrorex, in valoare de 2,50 lei, la care se adauga costul cardului si cheltuielile cu mentenanta.

Noile titluri de calatorie, care pot fi utilizate in toate statiile de metrou, sunt:

  • bilet unic 60 minute (valabil pe liniile urbane RATB si Metrorex) - 5 lei
  • bilet cu 10 calatorii de cate 60 minute pentru fiecare calatorie (valabil pe liniile urbane RATB si Metrorex) - 34 de lei
  • abonament de o zi (valabil pe liniile urbane RATB si Metrorex) - 17 lei

Biletele unice vor putea fi incarcate pe suport contactless ultralight si validate, atat la portile de acces din statiile de metrou, cat si la validatoarele din mijloacele de transport de suprafata.

Implementarea noilor titluri de calatorie a fost agreata prin Acordul de principiu privind oferta tarifara integrata pentru sistemul de transport public din municipiul Bucuresti semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, pe 29 noiembrie 2017.

Decizia a fost validata de Consiliul General.

Citeste mai multe despre: Bucurestenii vor putea calatori cu RATB-ul si metroul folosind un singur bilet. Iata preturile
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre bilet unic metrou RATB
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 8212 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor