Metrorex da explicatii la doua zile dupa crima: Reducerea vitezei duce la supraaglomerare. De paza pe peron se ocupa Politia

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 20:08
3740 citiri
Metrorex da explicatii la doua zile dupa crima: Reducerea vitezei duce la supraaglomerare. De paza pe peron se ocupa Politia

Reducerea vitezei la intrarea in statie a trenurilor de metrou creeaza intervale mai mari de timp intre trenuri, care pot duce la supraaglomerarea in statii, spune Metrorex.

Compania precizeaza ca reducerea vitezei este impusa de siguranta calatorului, distanta de franare si intervalul de circulatie.

"Cu privire la micsorarea vitezei de intrare la peron a trenurilor de metrou, mentionam ca aceasta este impusa de sistem tinand cont si de urmatoarele criterii: siguranta calatorului, distanta de franare, intervale de circulatie.

In cazul utilizarii unei viteze reduse la peron, s-ar crea intervale mai mari de succedare intre trenuri, ceea ce ar produce disconfort publicului calator si, mai grav, ar duce la mai multe situatii de supraaglomerare in statii.

Precizam ca distanta de franare este direct proportionala cu masa inertiala a trenului de metrou care este foarte mare, ceea ce implica o distanta de franare mai mare", explica Metrorex, dupa ce pe retelele de socializare, in urma crimei de marti de la metrou, oamenii au criticat faptul ca trenurile intra cu o viteza prea mare in statii, iar o viteza redusa ar fi putut evita dezastrul.

Compania de transport mai precizeaza ca, pentru siguranta calatorilor, are angajate servicii specializate de paza, insa de ordinea publica in spatiile publice din metrou se ocupa Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti - Brigada de Politie pentru Transport Public - Serviciul de Politie Metrou.

"Cu toate acestea, Metrorex a luat si ia in permanenta masuri suplimentare pentru a oferi calatorilor conditii optime de transport si are in plan proiecte care vizeaza imbunatatirea acestor servicii.

Metrorex va da tot concursul structurilor abilitate ale statului responsabile cu asigurarea protectiei publice si va colabora cu acestea, pentru a gasi cele mai potrivite solutii pentru cresterea nivelului de siguranta a calatorilor in spatiile publice ale statiilor de metrou", spune compania.

O tanara in varsta de 25 de ani a murit marti seara, in statia de metrou Dristor. Ea a cazut in fata unei garnituri de metrou, initial suspectandu-se ca a fost vorba despre o sinucidere.

Politia Capitalei a anuntat, dupa cateva ore, ca tanara a fost de fapt impinsa de o alta femeie si a facut publice imagini cu aceasta.

Femeia incercase un gest similar in statia Costin Georgian, cu putin timp inainte, cand a impins o alta tanara, dar aceasta nu a patit nimic.

Agresoarea celor doua fete este cercetata pentru omor si tentativa de omor si a fost arestata preventiv pentru 30 de zile.

O singura camera de supraveghere din cele 22 existente in statia de metrou Costin Georgian a surprins tentativa de omor a tinerei care a reusit sa scape dupa ce s-a luptat cu agresoarea care a impins-o de mai multe ori in fata metroului, a declarat, joi, seful Politiei Capitalei, Dragos Nicu.

El a afirmat ca procedura a durat foarte mult pentru ca au trebuit analizate imagini video de pe toate camerele de supraveghere din statie pana la gasirea celor in care a fost surprins momentul agresiunii.

Potrivit sefului Politiei Capitalei, in dispeceratul Politiei Capitalei nu a fost primit niciun apel la 112 prin care sa se anunte sau reclame tentativa de omor.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a anuntat ca a sesizat Parchetul Militar privind eventuale incalcari ale legii de catre operatoarea 112 care a preluat apelul telefonic privind tentativa de omor de la statia de metrou Costin Georgian.

Citeste si

Citeste si:
Trenul metropolitan dorit de Nicușor Dan, ironizat de liderul PNL București: ”Proiect faraonic și scump, cu trenuri urbane care iau călători de nicăieri și îi lasă niciunde”
Trenul metropolitan dorit de Nicușor Dan, ironizat de liderul PNL București: ”Proiect faraonic și scump, cu trenuri urbane care iau călători de nicăieri și îi lasă niciunde”
Ciprian Ciucu, edil al Sectorului 6 și lider al PNL București, a ironizat joi, 11 august, proiectul trenului metropolitan susținut de Primarul Capitalei, Nicușor Dan. Într-o postare pe...
Ce șanse sunt să avem alegeri anticipate, așa cum amenință Ciolacu. Motivele eșecului la ultima tentativă din 2020
Ce șanse sunt să avem alegeri anticipate, așa cum amenință Ciolacu. Motivele eșecului la ultima tentativă din 2020
Președintele PSD Marcel Ciolacu i-a amenințat pe liberali că în cazul în care rotativa de premier nu va avea loc, atunci se va ajunge la alegeri anticipate. Cu toate astea, un astfel de demers...