Metrorex infirma scumpirea biletelor si anunta reduceri de personal

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 14:56
3087 citiri
Metrorex infirma scumpirea biletelor si anunta reduceri de personal

Metrorex infirma informatiile de presa potrivit carora vor fi majorate cu 5% tarifele de calatorie cu metroul la inceputul anului 2013 si precizeaza ca vor exista reduceri de personal.

Agentiile de stiri au preluat miercuri, 26 decembrie, o presupusa declaratie a directorul general al Metrorex, Aurel Radu, in care acesta afirma ca institutia ia in calcul o eventuala majorare a tarifului calatoriilor in 2013 cu 5%, fiind vorba de actualizarea tarifului cu valoarea inflatie.

Ulterior, Metrorex a emis un comunicat prin care infirma informatia.

"Va informam ca stirea aparuta in media potrivit careia Metrorex va mari cu 5% tarifele de calatorie cu metroul la inceputul anului 2013 nu se confirma", se precizeaza in comunicatul remis Ziare.com.

Evelyn Croitoru, specialist Relatii Publice in cadrul Serviciului Cabinet Director General si Relatii Publice al Metrorex, a precizat pentru Ziare.com, in numele lui Aurel Radu, ca declaratiile directorului general au fost preluate eronat in ceea ce priveste majorarea tarifelor.

In plus, Evelyn Croitoru a specificat ca directorul Metrorex a declarat ca vor exista reduceri de personal in 2013. In stirea mentionata, Aurel Radu era citat afirmand ca societatea intentioneaza sa pastreze acelasi numar de angajati si in 2013.

Pe de alta parte, reprezentanta Metrorex a confirmat declaratiile legate de suma de 600 milioane lei solicitata de institutie pentru investitii, in cadrul proiectului de buget pentru anul 2013.

Banii sunt necesari pentru finalizarea unor proiecte precum: asigurarea de facilitati pentru accesul persoanelor cu dizabilitati in reteaua de metrou (finalizarea montajului de lifturi); modernizarea instalatiilor electrice pe Magistralele 1, 2 si 3; achizitia de material rulant (trenuri noi de metrou); lucrari la Magistrala 4. Racord 2. Gara de Nord - Straulesti. Tronson 1 Mai - Lac Straulesti, precum si continuarea lucrarilor la proiectul Magistrala 5. Drumul Taberei - Pantelimon.

De asemenea, Metrorex are in vedere anul viitor Proiectul Magistrala 6 - legatura Aeroportului Henri Coanda cu reteaua de metrou, care se afla in faza de elaborare a proiectelor si pregatirii documentatiei de licitatie a lucrarilor.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#tarife metrou 2013 nemodificate, #concedieri metrou , #Metrorex
Comentarii