Metrorex si-a redus pierderile cu peste 60%

Marti, 17 Mai 2011, ora 15:18
1542 citiri
Metrorex si-a redus pierderile cu peste 60%
Foto: financiarul.com

Metrorex si-a redus pierderile nete in primul trimestru al anului cu 61,47%, la 15,427 milioane de lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand acestea au fost de 25,099 milioane lei, a declarat, marti, directorul general al companiei, Gheorghe Udriste.

Totodata, cifra de afaceri a companiei a crescut in primul trimestru la 112 milioane de lei, fata de perioada similara a anului trecut, cand afacerile au fost de 106,3 milioane de lei.

"In primul trimestru al anului, am investit mai multi bani, respectiv 20,364 milioane lei pentru racorduri metrou la magistrala IV, fata de 3,873 milioane lei investiti in T1 2010. La magistrala V de metrou Etapa I Drumul Taberei - Universitate s-au investit in T1 anul acesta 2,786 milioane lei, comparativ cu perioada similara a anului trecut cand pentru aceasta magistrala suma investitiilor a fost de 909 mii lei.

In total, in primul trimestru al acestui an, au fost investiti 53,637 milioane de lei, fata de T1 2010, cand au fost investiti pentru lucrari peste 18 milioane lei", a declarat, pentru NewsIn, Gheorghe Udriste.

Veniturile realizate din cota parte Metrorex rezultate din contractele de asociere privind exploatarea spatiilor comerciale si publicitare au fost usor crescute in T1 2011, la 939,20 mii lei fata de perioada similara a anului trecut cand au fost de 850,57 mii lei.

Potrivit directorului general, compania are in prezent un numar de 4.144 salariati si nu se vor face disponiblizari pana la finele acestui an. Salariul mediu net al unui salariat a crescut usor in primul trimestru al acestui an la 2.599 lei, comparativ cu 2010 cand era de 2.531 lei.

Directorul Metrorex a precizat, in privinta majorarii pretului cartelelor, ca "in prezent se afla pe circuitul de avizare si aprobare actul normativ care reglementeaza modul de ajustare a tarifelor la metrou, dupa care compania va stabili conditiile si tariful ce ar urma sa fie aplicat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Metrorex pierderi, #plan afaceri , #Metrorex