Vremea rea a dat peste cap si traficul de la metrou - calatorii sunt dirijati de politisti

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 15:31
6287 citiri
Vremea rea a dat peste cap si traficul de la metrou - calatorii sunt dirijati de politisti
Foto: Facebook/Adrian Mila

Cei care au decis sa lase masina acasa, zilele acestea, din cauza zapezilor, sau au preferat sa dea mijloacele de transport in comun de suprafata pe metrou s-au trezit ca abia pot merge, in subteran, din cauza multimii compacte de oameni.

Mai mult, au avut surpriza de a fi dirijati, in subteran, de politisti, asa cum i s-a intamplat corespondentului Ziare.com la Piata Victoriei.

Acolo, oamenii care veneau erau directionati de trei politisti pe partea dreapta a peronului, astfel incat sa coboare si sa mearga pe partea stanga cei care ieseau din tren.

Contactati de Ziare.com, reprezentantii Metrorex au transmis ca in patru statii de metrou sunt prezente echipe mixte formate din angajati Metrorex, Politia Metrou, agenti de paza, reprezentanti ai Jandarmeriei si ai ISU. Este vorba despre Piata Unirii 1 - Piata Unirii 2 si Piata Victoriei 1 - Piata Victoriei 2. Acestia vor fi prezenti in intervalele orare 07.30 - 10.00 si 16.30 - 19.00.

De asemenea, fiecare agent de statie va fi prezent in aceste statii, pentru a transmite Dispeceratului Central evolutia situatiei din teren, mai anunta Metrorex.

In cazul aglomerarii pasajelor de trecere, asa cum se intampla de o vreme, se fac anunturi repetate de informare a calatorilor cu privire la restrictionarea temporara a accesului inaintea aparatelor de taxare, precum si pentru stationarea la nivelul peronului sau vestibulului. In plus, pot fi montate benzi de restrictionare a accesului, amplasate inaintea aparatelor de validare.

In aceasta perioada, Metrorex functioneaza la capacitate maxima, cu 65 de trenuri, in intervalele cu varf de trafic (7:00 - 9:00 si 17:00 - 19:00), pe toate magistralele. Intervalul cu varf de trafic poate fi extins pana la descongestionarea aglomeratiei din statii.

Astfel, pe Magistrala 1 se circula cu 22 de trenuri si o rezerva, pe Magistrala 2 cu 21 de trenuri si o rezerva, pe Magistrala 3 cu 15 trenuri si pe Magistrala 4 cu 4 trenuri si o rezerva.

In urma cu sase zile s-a dat dispozitia evitarii, in perioada de varf de trafic, a sosirii simultane a trenurilor la peroanele statiilor unde se inregistreaza un trafic mare de calatori, iar infrastructura si instalatiile aferente nu permit o dispersare optima a calatorilor (Piata Unirii, Piata Victoriei, Dristor), ne-a mai transmis Metrorex.

Cat de repede vin trenurile

Si timpii de asteptare de la metrou s-au redus. Pe Magistrala 2 trenurile vin la fiecare 3 minute, maximum, la orele de varf, iar pe Magistralele 1 si 3 (Eroilor - Nicolae Grigorescu) vine cate un tren la fiecare 2-3 minute.

In restul timpului, daca nu sunt situatii deosebite, trenurile vin la 5 - 6 minute.

Aglomeratie la metrou din cauza ninsorii: Pompierii ISU s-au dus in statii sa asigure siguranta calatorilor (Foto)

Bataie de joc la metrou: Cozi imense pentru ca functioneaza un singur aparat de taxare (Foto)

Metroul, singurul care nu ramane inzapezit: A fost suplimentat numarul trenurilor

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#aglomeratie metrou zapada, #masuri Metrorex zapada, #timp asteptare metrou, #inghesuiala statii metrou , #Metrorex