UPDATE Directorul Metrorex, Gabriel Mocanu, a demisionat pe fondul scandalului cu ministrul Transporturilor. Miclaus revine la conducere

Autor: C.V.
Vineri, 26 Februarie 2021, ora 12:21
6989 citiri
UPDATE Directorul Metrorex, Gabriel Mocanu, a demisionat pe fondul scandalului cu ministrul Transporturilor. Miclaus revine la conducere
Gabriel Mocanu FOTO Hepta

Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, si-a dat demisia din functie, vineri, 26 februarie. Mariana Miclaus revine la conducerea Metrorex, pana la numirea unui nou director general interimar.

Update 12:20

Consiliul de Administratie al Metrorex a luat act de renuntarea la mandat inaintata de Gabriel Mocanu. Atributiile sale vor fi preluate pentru o scurta perioada de doamna Mariana Miclaus, pana la desemnarea unui nou director general cu contract de mandat provizoriu.

In iulie 2020, Mariana Miclaus a demisionat din functia de director generala, pentru ca nu a reusit sa indeplineasca termenul de 30 iunie pentru darea in functiune a magistralei 5 de metrou, Eroilor-Drumul Taberei. In locul ei a fost numit Gabriel Mocanu, care nu a rezistat un an la conducerea companiei.

Stire initiala:

Mocanu va reveni la conducerea Directiei de Infrastructura de la metrou, noteaza RRA.

Mocanu a confirmat pentru Club Feroviar ca si-a depus demisia: "Am facut o cerere pentru a parasi aceasta functie cu acordul partilor. Acum se discuta in Consiliul de Administratie".

Gabriel Mocanu a fost numit in functia de director general interimar pe 2 iulie 2020, dupa ce Mariana Miclaus a demisionat, pentru ca nu a reusit sa indeplineasca termenul de 30 iunie pentru darea in functiune a magistralei 5 de metrou, Eroilor-Drumul Taberei.

Consiliul de Administratie intrunit vineri, in sedinta, urmeaza sa desemneze un nou director general interimar.

Conflictul cu ministrul Drula

Demisia lui Gabriel Mocanu vine dupa ce ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a criticat conducerea Metrorex pentru majorarile de salarii cu 18 % aprobate anul trecut, in plina criza, desi veniturile companiei au scazut drastic.

Recent, Catalin Drula a declarat ca nu este multumit de managementul Metrorex si ca va lua masuri. "Aceeasi situatie este si la Metrorex, unde conducerea actuala pare cumva ca este in buzunarul de la piept al domnului Radoi", a declarat, recent, Drula.

Compania Metrorex a raportat in ultimii trei ani pierderi imense la bugete de miliarde de lei. In tot acest timp, insa, directorii companiei si ministrii Transporturilor au acordat sindicalistilor de la metrou majorarile de salarii cerute la fiecare negociere de contract, fapt ce l-a nemultumit pe ministrul Drula.

Catalin Drula a trimis corpul de control la Metrorex pentru a investiga renegocierea contractului colectiv de munca din anul 2020. El a lansat si un atac la adresa liderului sindical Ion Radoi, acuzandu-l ca a vandut "iluzii" angajatilor in privinta cresterilor salariale si ca se comporta ca un sef de cartel.

Mai puteti citi:

Fosta președintă a Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, îi cere premierului Netanyahu să demisioneze: ”E un obstacol în calea păcii”
Fosta președintă a Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, îi cere premierului Netanyahu să demisioneze: ”E un obstacol în calea păcii”
Fosta președinte a Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, democrata Nancy Pelosi, a condamnat abordarea premierului israelian Benjamin Netanyahu față de războiul din Gaza și a spus că...
Șeful serviciilor de informații militare israeliene și-a dat demisia: ”Mă gândesc mereu la acea zi neagră”
Șeful serviciilor de informații militare israeliene și-a dat demisia: ”Mă gândesc mereu la acea zi neagră”
Șeful serviciului de informații militare israelien, generalul-maior Aharon Haliva, a demisionat după ce și-a asumat responsabilitatea pentru eșecurile care au permis Hamas să lanseze atacul...
#gabriel mocanu, #metrorex, #demisie, #director , #metrou