Crima de la metrou: Politia spune ca nu a primit apelul de la 112, STS a sesizat Parchetul Militar in cazul operatoarei care a preluat apelul

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 15:36
9520 citiri
Crima de la metrou: Politia spune ca nu a primit apelul de la 112, STS a sesizat Parchetul Militar in cazul operatoarei care a preluat apelul

N-au trecut nici 24 de ore de la momentul in care o tanara a fost ucisa in statia de metrou Dristor, iar autoritatile au si inceput sa isi paseze una alteia respinsabilitatea prevenirii crimei.

Seful Politiei Capitalei Nicu Dragos Orlando a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca politistii bucuresteni nu au primit prin dispecerat pe durata zilei de miercuri niciun apel care sa fi anuntat o tentativa de omor. Asta, in conditiile in care tatal fetei agresate la ora 15.34 in statia de metrou Costin Georgian a spus ca a anuntat incidentul la 112.

Intrebat de ziaristi de ce apelul de la 112 efectuat de tatal tinerei agresate in statia Costin Georgian nu a fost directionat catre dispeceratul Politiei Capitalei, Orlando a declarat: "Va rog sa va adresati colegilor de la STS si va vor spune cu siguranta" cum s-au petrecut lucrurile.

Seful Politiei Capitalei a mai spus ca victima de la Costin Georgian nu a asteptat pana la ora 19.00 pentru a depune plangere, asa cum sustinuse tatal acesteia, ci a fost preluata de politisti la ora 17.45.

S-a trecut la vizionarea imaginilor de pe camerele de luat vederi si aceasta etapa ar fi durat in conditiile in care sunt nu mai putin de 22 de camere in statia de la Costin Georgian, dar numai una inregistrase detalii relevante cu privire la stabilirea identitatii agresoarei, potrivit lui Orlando.

Chestorul principal de politie Nicu Dragos Orlando a mai fost intrebat de jurnalisti ce s-ar fi putut face pentru salvarea tinerei ucise la metrou, in conditiile in care agresiunea din statia Costin Georgian s-a petrecut la ora 15.34, iar crima de la Dristor, cu aproape patru ora mai tarziu.

"La momentul acesta este foarte greu sa raspund la o astfel de intrebare. Multe aspecte ar fi trebuit luate in discutie. Ceea ce am avut v-am transmis", a conchis Seful Politiei Capitalei.

STS a sesizat Parchetul Militar in cazul operatoarei care a preluat apelul la 112

In replica, STS a precizat intr-un comunicat ca in cazul agresiunii de la statia Costin Georgian la Centrul de Primire Apeluri de Urgenta 112 Bucuresti-Ilfov a fost receptionat un singur apel telefonic, la ora 16:31:15, cu o durata totala de 2 minute si 2 secunde. Tot STS adauga ca a sesizat Parchetul Militar pentru cercetari privind eventualele incalcari ale legii de catre operatoarea 112 care a procesat cazul.

"Cu privire la evenimentul din statia de metrou Dristor 1, din seara aceleiasi zile, facem precizarea ca primul apel a fost receptionat la ora 19:56:52 si a fost transferat la dispeceratele de urgenta ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti.", este comunicatul STS.

Ministerul de Interne ancheteaza cazul

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat joi ca in acest caz a fost vorba despre o "sincopa" in functionarea serviciului 112.

"E o ancheta in derulare, n-as vrea sa ma pronunt eu acum, la cald, insa din ceea ce am vazut eu, politistii, din momentul cand au fost sesizati - se cunoaste deja ca a fost o oarecare sincopa dupa apelul pe 112, dar de la ora 17.15, cand au fost sesizati si au inceput procedura de audiere, eu cred ca este destul de justificata aceasta prezentare a procedurilor", a declarat Carmen Dan.

G.K.

Citeste si:
Trenul metropolitan dorit de Nicușor Dan, ironizat de liderul PNL București: ”Proiect faraonic și scump, cu trenuri urbane care iau călători de nicăieri și îi lasă niciunde”
Trenul metropolitan dorit de Nicușor Dan, ironizat de liderul PNL București: ”Proiect faraonic și scump, cu trenuri urbane care iau călători de nicăieri și îi lasă niciunde”
Ciprian Ciucu, edil al Sectorului 6 și lider al PNL București, a ironizat joi, 11 august, proiectul trenului metropolitan susținut de Primarul Capitalei, Nicușor Dan. Într-o postare pe...
Ce șanse sunt să avem alegeri anticipate, așa cum amenință Ciolacu. Motivele eșecului la ultima tentativă din 2020
Ce șanse sunt să avem alegeri anticipate, așa cum amenință Ciolacu. Motivele eșecului la ultima tentativă din 2020
Președintele PSD Marcel Ciolacu i-a amenințat pe liberali că în cazul în care rotativa de premier nu va avea loc, atunci se va ajunge la alegeri anticipate. Cu toate astea, un astfel de demers...