Guvernul da bani pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 a metroului

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 19:09
2837 citiri
Guvernul da bani pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 a metroului
Foto: gov.ro

Guvernul a adoptat, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, acordarea unor fonduri in valoare de 104 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 a metroului.

Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta, dupa sedinta de guvern, intr-o conferinta de presa.

"I-am comunicat si primarului general (Sorin Oprescu - n.red.) ca astazi am adoptat o ordonanta de urgenta care ne-a permis si ne permite sa deblocam inca 104 milioane de lei, imediat, acum, pentru lucrarile de la Magistrala 5 a Metroului Bucuresti.

Decizia, pe care am anuntat-o, de altfel, de anul trecut si pe care urmeaza s-o implementam, pe masura ce toate problemele legislative si procedurale se rezolva, cea privind trecerea metroului, asa cum se intampla in absolut toate capitalele europene, la Primaria Municipiului, ramane un obiectiv asumat", a explicat Ponta.

Acordarea acestor fonduri a fost anuntata si de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, care a precizat ca banii vor fi suficienti pentru reluarea lucrarilor la Magistrala 5, care au fost oprite timp de aproape o luna.

El a explicat ca la rectificarea bugetara din iunie vor mai fi alocate inca 250 milioane de lei pentru acest proiect.

Reprezentantii Metrorex au subliniat ca in luna martie a anului viitor vor fi gata lucrarile de structura la Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor, insa este necesara demararea studiilor de fezabilitate pentru statii si asigurarea retelelor de comunicatie.

Lucrarile la Magistrala 5 sunt intrerupte de aproape o luna, deoarece fondurile alocate proiectului au fost terminate, avand in vedere ca Metrorex a primit in acest an 205 milioane lei, atat pentru Magistrala 5, cat si pentru Magistrala 6 si introducerea de lifturi in statii, sume care au fost deja cheltuite.

Valoarea totala a proiectului de metrou Drumul Taberei - Eroilor - Universitate este de 1.292.960.000 de euro, din care 465 milioane de euro sunt imprumut de la BEI, restul - 827.969.000 euro - componenta locala se va asigura anual de la bugetul de stat, prin includerea acestor sume in bugetul SC Metrorex, prin bugetul Ministerului Transporturilor, care va avea obligatia de a asigura, cu prioritate, resursele financiare necesare implementarii proiectului pe toata durata acestuia, cu incadrarea in limitele alocate anual de la bugetul de stat.

Seful Guvernului a anuntat inca din septembrie 2012 ca vrea sa mute Metrorex, compania care se ocupa de reteaua de transport subteran al Capitalei, din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Primariei Municipiului Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Guvern bani lucrari metrou magistrala 5, #Guvern bani lucrari metrou, #Guvern bani metrou , #metrou