In 2019, incep lucrarile la o noua statie de metrou in Bucuresti

Marti, 04 Decembrie 2018, ora 13:52
9456 citiri
In 2019, incep lucrarile la o noua statie de metrou in Bucuresti

Magistrala 2 se va prelungi cu o noua statie care va fi situata intre Berceni si Soseaua de Centura, au anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, si directorul general al Metrorex, Dumitru Sodolescu.

Costurile constructiei vor fi suportate integral din bugetul local al Sectorului 4. Lucrarile vor demara in prima parte a anului 2019 si vor fi incheiate pana la jumatatea anului 2021.

"Proiectul dezvoltat cu Metrorex este un proiect menit sa completeze ansamblul de masuri pe care Primaria Sectorului 4 le-a luat pentru a fluidiza traficul si pentru a creste atractivitatea si a dinamiza investitiile in aceasta zona.

In afara de largirea la patru benzi a soselei Berceni, largirea soselei Turnu Magurele si a soselei Luica, si realizarea de constructii Park&Ride, proiectul dezvoltat cu Metrou S.A. reprezinta o inchidere a listei de masuri pentru zona de sud a Capitalei.

Totul a inceput in urma cu 6 luni. Dialogul pe care l-am avut cu Metrorex a fost foarte rapid si am semnat protocolul de intentie validat de Consiliul General al Primariei Sectorului 4. Am semnat contractul pentru studiul de fezabilitate si avem emis inclusiv certificatul de urbanism pentru aceasta investitie. Termenul de finalizare pentru studiul de fezabilitate este 31.12.2018", a spus primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

El a precizat ca valoarea estimativa a investitiei se va cunoaste numai dupa finalizarea studiului de fezabilitate.

"Dorim ca lucrarile pentru aceasta investitie sa devina realitate in 2019. Doar in acest an, am avut o crestere de aproape 20% a veniturilor proprii apartinand Primariei Sectorului 4 prin masurile de investitii pe care le-am luat.

Am marcat o investitie record de 50 de milioane de euro facuta de un investitor privat. Costurile studiului de fezabilitate se ridica la 1,3 milioane de lei. Costurile finale ale investitiei le vom vedea dupa finalizarea studiului de fezabilitate. Deci valoare estimativa a investitiei va fi obtinuta dupa 31 decembrie 2018", a spus Baluta.

Detalii despre noua statie

La randul sau, directorul general al Metrorex, Dumitru Sodolescu, a subliniat ca trenurile vor circula pe noul traseu in sistem pendula la un interval de 15 minute.

Potrivit proiectului, distanta dintre statia Berceni si viitoarea constructie va fi de 1.150 de metri, iar de la noua statie pana la linia de Centura de inca 1.350 de metri. Constructia va fi realizata pe sensul de mers dinspre Strada Turnu Magurele catre linia de centura a Capitalei.

Noua statie de metrou va fi realizata prin suprainaltare si va avea parter cu etaj tehnic, la care se vor adauga spatii conexe. De asemenea, accesul pietonal se va realiza de pe ambele sensuri prin pasaje subterane. Partial, infrastructura exista deja, ca linie de transport, dar va fi dublata cu inca o cale de rulare.

Totodata, la ambele capete de metrou ale Magistralei 2 de metrou vor exista in viitor parcari de tip Park&Ride, pentru ca persoanele care locuiesc in afara Bucurestiului sa poata lasa masinile, pentru a continua drumul prin Capitala cu metroul.

Protocolul de colaborare prevede ca primaria de sector va asigura finantarea infrastructurii de transport, Metrorex va pune la dispozitie calea de rulare, iar la final lucrarile vor fi predate in concesiune companiei.

Datele oficiale arata ca, in zona cuprinsa intre strada Turnu Magurele si locul viitoarei statii de metrou, functioneaza aproximativ 150 de firme, din care cel putin 10 sunt fabrici mari, de ambalaje, de doze de aluminiu, de prelucrare a carnii sau din domeniul auto.

In zona respectiva, lucreaza aproximativ 6.000 de oameni, iar alte 5.000 de persoane locuiesc in circa 50 de blocuri.

Conform Metrorex, Magistrala 2 de metrou reprezinta 25% din totalul liniilor metroului bucurestean. Acest tronson suporta zilnic 50% din fluxul de trafic al intregii retele de transport subteran din Capitala.

In prezent, lungimea retelei de metrou a Municipiului Bucuresti se intinde pe 71 de kilometri, distribuiti pe patru linii magistrale si 53 de statii. In constructie se afla Magistrala 5, cuprinsa intre Raul Doamnei - Hasdeu (Opera), primul tronson al acesteia avand o lungime de 6,8 km pe parcursul carora sunt prevazute 10 statii.

Iata cand va fi gata metroul din Drumul Taberei

Foto: Primaria Sectorului 4

Citeste si:
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, e de părere că actualul șef al PNL, Florin Cîțu, își va pierde funcția „în curând”, însă următorul nume la președinția partidului este...
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....