Ziare.com

Incep exproprierile pentru metroul spre Aeroportul Otopeni - cand s-ar putea deschide circulatia

Joi, 13 Iulie 2017, ora 17:48

   

Incep exproprierile pentru metroul spre Aeroportul Otopeni - cand s-ar putea deschide circulatia
Guvernul a aprobat, joi, declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor pentru construirea metroului catre Aeroportul Otopeni.

Este vorba despre imobilele proprietate privata care afla pe coridorul de expropriere al Magistralei 6 de metrou 1 Mai - Otopeni, iar etapa este necesara pentru inceperea lucrarilor, informeaza Guvernul, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Imobilele se afla atat in Sectorul 1, cat si in orasul Otopeni.

Pentru exproprieri este estimata o suma de 62,8 milioane de lei, respectiv despagubirile pentru 42 de imobile cu o suprafata de expropriat de 39.160 mp. Sumele sunt estimate de expropriator, pe baza unui Raport de evaluare realizat de un expert evaluator autorizat ANEVAR, mai informeaza comunicatul, iar fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Magistrala 6 de metrou va avea 14,2 km si 12 statii, urmand sa asigure legatura directa intre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni, fara schimbarea trenurilor. Lucrarile ar urma sa inceapa in a doua jumatate a anului 2018 si sa dureze 4 ani, proiectul fiind inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti - Ilfov, mai transmite Guvernul.

De la Gara de Nord pana la Aeroportul Otopeni vor fi in total 15 statii, ceea ce inseamna un timp de parcurgere de aproximativ jumatate de ora.

Citeste si:


F.N.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3984 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor