Linie noua de metrou in Bucuresti si vesti despre magistrala din Drumul Taberei

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 10:04
11011 citiri
Linie noua de metrou in Bucuresti si vesti despre magistrala din Drumul Taberei

Oficialii Metrorex au anuntat cand vor fi finalizate segmente ale tronsonului care leaga Drumul Taberei de Pantelimon, precum si magistrala dintre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni.

In plus, compania are de gand sa prelungeasca magistrala 2 Pipera - IMGB si sa lege printr-o linie noua orasul Voluntari de comuna Bragadiru.

In ceea ce primeste metroul din Drumul Taberei, termenul de finalizare pentru segmentul Eroilor - Raul Doamnei este a doua jumatate a anului 2016. Va intra in lucru urmatoarea sectiune, Iancului - Pantelimon, care ar trebui sa fie gata in 2018, a declarat directorul de investitii al Metrorex, Catalin Homor, potrivit Ziarul Financiar.

Metroul din Drumul Taberei, o veste proasta si una buna

"Tronsonul Pantelimon - Drumul Taberei este impartit in trei sectiuni. Sectiunea 1, Eroilor - Raul Doamnei, este in executie si avem un termen realist de finalizare. Anul viitor 'cartitele' vor iesi la capat si vor fi apoi readuse la Academia Militara, de unde pleaca pe tronsonul spre Eroilor", a explicat el.

Segmentul Eroilor - Raul Doamnei are sase kilometri si zece statii, iar Metrorex estimeaza ca drumul va fi parcurs in 15 minute. Se asteapta ca, in prima faza, fluxul de calatori sa fie de 70.000 - 80.000 pe zi.

"Tronsonul Eroilor - Iancului, sectiunea 2 in proiect, va fi executat ultimul, pentru ca traverseaza zona centrala a orasului, inclusiv Centrul Vechi, si din acest motiv este o lucrare mai complicata", a spus Homor.

Linia care leaga Gara de Nord de Otopeni ar urma sa fie gata pana in 2020.

Ce se mai intampla cu metroul spre aeroport si cum a fost ales traseul

Linie Voluntari - Bragadiru

De asemenea, autoritatile au in plan sa construiasca magistrala 7 Bragadiru - Voluntari si sa prelungeasca tronsonul 2 Pipera - IGMB cu inca doua statii, arata Metropotam.

Magistrala 7 ar urma sa coste peste trei miliarde de euro, potrivit unui proiect al Metrorex si al Ministerului Transporturilor, care a fost inaintat Comisiei Europene, alaturi de alte 200 de planuri, pentru a primi finantare.

Acest tronson ar urma sa aiba 30 de statii si o lungime de 25 de kilometri. Magistrala ar trece inclusiv prin cartierle Rahova, Ferentari si Colentina.

Metrorex a mai cerut bani europeni si pentru prelungirea magistralei Pipera - IMGB cu inca doua statii, care ar insuma 1,6 kilometri. Cele doua proiecte ar urma sa fie realizate pana in anul 2020.

Citeste si:
Portul Constanța, sămânță de scandal între PSD și PNL. „S-a încins tărâţa liberală. Dau în clocot neuronii şi sinapsele”
Portul Constanța, sămânță de scandal între PSD și PNL. „S-a încins tărâţa liberală. Dau în clocot neuronii şi sinapsele”
Deputatul PSD Marius Horia Ţuţuianu a declarat miercuri, 17 august, că liberalilor le-au „dat în clocot neuronii şi sinapsele” şi nu pot înţelege de ce a fost schimbat directorul...
Foști membri din USR anunță că scot o carte cu dedesubturile luptei pentru putere din partid
Foști membri din USR anunță că scot o carte cu dedesubturile luptei pentru putere din partid
Fostul membru USR, Luminița Corneanu, anunță că alături de Dan Lungu, la rândul său fost membru al partidului, se pregătesc să lanseze un volum de 336 de pagini în care mai mulți vechi...